Barca: Suárez csapatot rombol, Neymar nem Isten - Cruyff

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.07.16. 17:24
null
Johan Cruyff szerint nem tesz jót a Barca stílusának Suárez érkezése (Fotó: Reuters)
A spanyol Primera Divisiónban szereplő Barcelona labdarúgócsapatának korábbi játékosa és vezetőedzője, Johan Cruyff nem örül Luis Suárez érkezésének.

Cruyff kritikával illette a Barcelona átigazolási politikáját. Véleménye szerint a július 11-én szerződtetett Suárez érkezésével a csapat építése helyett az egyéni sikereket helyezi előtérbe a Barcelona, az uruguayi támadó nem illik bele a klub passzolásra épülő filozófiájába.

„Nem látom, hogyan folytathatná azt a játékstílust a Barca, ami híressé tette az elmúlt években, azok után, hogy Messi, Neymar és Luis Suárez is ott lesz a csapatban – mondta Cruyff a spanyol As oldalnak. – Mind a hárman egyénieskedők. Suárez szerződtetésével azt mutatja a klub, hogy az egyéni zsenialitást előrébb helyezi a csapaténál, amely amúgy kiváló futballt játszik. A Frank Riijkard és Pep Guardiola által felépített stílust lassan elhagyja a csapat.”

„A Barcánál az edzőnek kell a főnöknek lennie. Guardiola azért távozott, mert felülről akarták irányítani őt. A klub legnagyobb problémája azonban Neymar. Kiváló játékos, de nem szerződtethetsz úgy egy 21 éves játékost, hogy többet keressen azoknál, mint akik már mindent megnyertek a klubbal. Ebben a korban tanulni kell, neki van is rá ideje, de ilyen fiatalon senki sem Isten.”

„Ez a helyzet a klub és a játékos számára is problémás. Egyébként is, már ott van náluk a világ legjobb labdarúgója, Lionel Messi. Egy 21 éves játékos nem lehet ilyen nagy durranás. Ez elképzelhetetlen a futballban.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik