Barcelona: Klopp érkezhet, ha Martino távozik - sajtóhír

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.04.14. 13:39
null
Martino (háttal) köszöni szépen – az argentin a szezon végén angolosan távozna (Fotó: Reuters)
A katalán Sport napilap információi szerint Jürgen Klopp ülhet le a Barcelona labdarúgócsapatának kispadjára, amennyiben Gerardo Martino tényleg úgy dönt, hogy nem tölti ki szerződésének második szezonját.

 

PUYOL: A LEGVÉGSŐKIG KITARTUNK MARTINO MELLETT
„Még van egy év a szerződéséből, bízunk benne, hogy kitölti. Amennyiben ő és a klub közösen erre az elhatározásra jut, akkor sok sikert kívánok neki a folytatásra, szerintem ő egy jó edző – mondta a legutóbb március elején pályára lépő, a szezonban eddig öt bajnokin és az BL-találkozón szerephez jutó Puyol. – A legvégsőkig kitartunk mellette, mert ő is kitart mellettünk. Mi egy csapat vagyunk, a felelősségünk is közös. Nem kell külön felelőst keresni. Az edzőt persze mindig könnyebb támadni, mint a huszonöt játékost, de tisztában vagyunk azzal, hogy mindannyian hibáztunk.”

Szintén a spanyol sajtó információira hivatkozva arról már egy hónapja beszámolt a Nemzeti Sport Online is, hogy Martino tájékoztatta idő előtti távozási szándékáról legközelebbi munkatársait. Az együttes azonban az akkori gödörből kimászott – tíz nappal később a Bernabéuban nyerte meg a Real elleni el Clásicót 4–3-ra, és ismét versenybe hozta magát a bajnoki címért –, a múlt héten azonban az Atlético kiejtette a katalánokat a BL-negyeddöntőjében. Ráadásul a hétvégén Granadában szenvedtek 1–0-s vereséget, így a bajnokságban lépéshátrányba kerültek a Reallal, még inkább a listavezető Atléticóval szemben.

A sikertelenség mellett – még tart az idény, de ahogy arról már beszámoltunk, annyi bajnoki veresége van (szám szerint öt), mint az előző két idényben Pep Guardiolának és Tito Vilanovának összesen – Martino első komolyabb európai állomáshelyén a rá nehezedő nyomást is mind nehezebben tudja kezelni.

A MADRIDI LAP SZERINT „TATA ELVESZÍTETTE AZ ÖLTÖZŐT”

A spanyol Marca szerint végleg elveszett a Barcelona-játékosok Gerardo Martino vezetőedzőbe táplált bizalma, ami abból is látható, hogy az edzéseken már közel sem olyan intenzitással végzik a munkát, mint pár hónappal vagy akár hetekkel ezelőtt.

Bővebben itt olvashat a hírről!

A szakmai feladatok mellett a médiával való napi szintű foglalkozás állandó elfoglaltságot és egyre nagyobb terhet jelent az argentin mesternek. Tavaly nyáron egy plusz egy évre kötött szerződésében van egy olyan opció, hogy 2014-ben felbontható, ha mindkét fél erre az álláspontra jut. A jelek szerint az edző után most már a vezetőség is hajlik a válásra, és az azzal járó váltásra a kispadon, bár a nyilvánosság előtt ezt még nem vállalja fel egyik érintett fél sem.

A Sport viszont már azt is tudni véli, hogy az Ernesto Valverde, Luis Enrique, André Villas-Boas trió tagjai is képben vannak, lehetséges edzőutódként. Velük egyértelműen a mostani irányvonalat tudná képviselni a klub. Viszont vannak olyan elképzelések is, hogy igazi futballforradalomra van szükség, valami egészen újra. Márpedig utóbbinál karizmatikus vezetőedzőre van szükség, olyanra, mint a dortmundi Jürgen Klopp, vagy az Atléticóval szárnyaló, évek óta szisztematikus munkát végző Diego Simeone. A német tréner jelenleg némi előnyt élvez, mégpedig feltétel nélküli támadójátéka miatt, ami Barcelonában is elvárás. Ráadásul megtanulta kezelni a médiafelhajtást, színes egyéniség, ritkán bújik a sablonok mögé, bátran felvállalja a véleményét a nyilvánosság előtt. Tudja kezelni a sztárokat – ez most dortmundi szinten értendő, ami azért nem éppen barcelonai –, de képes fiatal, ismeretlen játékosokban is gondolkodni, meglátni a bennük lévő lehetőséget, amit aztán felszínre is hoz.

A végső döntést Josep Maria Bartomeu klubelnöknek kell meghoznia, aki Andoni Zubizarreta sportigazgató társaságában ellátogatott a mai edzésre, hogy lelket öntsön a csapatba, ha már a szurkolók Barcelonában példa nélküli módon számon kérték a granadai kisiklást.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik