Martino annyiszor kapott ki, mint Guardiola és Vilanova összesen

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.04.13. 11:03
null
Guardiola és Vilanova (balról jobbra) együtt nem szenvedett annyi vereséget az előző két bajnoki szezonban, mint most Martino (Fotó: sport.es, montázs)
A Barcelona argentin vezetőedzője, Gerardo Martino a tegnap a Granadától elszenvedett bajnoki vereség után arról beszélt, hogy a meccs képe alapján simán győzniük kellett volna. Az 1–0-s fiaskó után viszont már nem a saját kezükben van a sorsuk, de szerdán a kupában már új meccs jön a Real Madrid ellen, immár arra kell koncentrálniuk. Eközben a spanyolországi sajtó rámutat, hogy Martino újabb negatív rekordot állított be, és egyes lapok már el is búcsúztak az argentin edzőtől.
Az As címlapja
Az As címlapja

Az FC Barcelona tegnap a Granadától már az ötödik bajnoki vereségét szenvedte el ebben a szezonban. A katalán sport.es rámutat, hogy Gerardo Martino irányításával a Barca többször kapott ki, mint az előző két idényben összesen. A 2011–2012-es szezonban a Josep Guardiolával ezüstérmet szerző csapat háromszor, míg az egy évvel ezelőtt Tito Vilanovával bajnokságot nyerő alakulat kétszer hagyta el vesztesen a pályát bajnoki találkozón. Ebben az idényben az Athletic Bilbaóval (0–1, idegenben), a Valenciával (2–3, otthon), a Real Sociedaddal (1–3, i.), a Valladoliddal (0–1, i.) és legutóbb a Granadával (0–1, i.) szemben maradt alul a Barcelona.

Ezzel Martino újabb negatív rekordot állított be, hiszen az ő nevéhez fűződik az elmúlt évek legrosszabb BL-szereplése is, miután hétközben az Atlético Madrid elleni negyeddöntőben 2–1-es összesítéssel alulmaradtak Lionel Messiék, és hét év után először nem kerültek be legjobb négy csapat közé.

A Sport és a madridi As a címlapján egyaránt elköszön a Barcelona bajnoki esélyeitől, illetve a katalán lap Gerardo „Tata" Martinótól is. Mint ismeretes, a Barca a tegnapi veresége és a Real Madrid Almería elleni 4–0-s győzelme után már csak a harmadik helyen áll a tabellán. Ha az Atlétcio ma nyer a Getafe otthonában, úgy megőrzi a forduló előtti hárompontos előnyét a második helyre előrelépő Real Madriddal szemben.

A katalán Sport címlapja (Fotó
A katalán Sport címlapja (Fotó

A Barcelona argentin vezetőedzője a tegnapi mérkőzés után arról beszélt, hogy a meccs képe alapján simán győzniük kellett volna.

„A játék alapján egyértelműen a Barcelonának kellett volna nyernie, normál esetben négy-ötgólos differencia volt a csapatok között, de a futballban csak a hatékonyság számít. Mindent megpróbáltunk, de valahogy semmi sem sikerült. Innentől a bajnoki cím már nem tőlünk függ, nem a saját kezünkben van a sorsunk” – fogalmazott Martino. A vezetőedző nyilatkozata a Barcelona nagy fölényéről összecsengett azzal a meccs utáni statisztikával, mely szerint 86 százalékban birtokolta a vendégcsapat a labdát.

„A BL-kudarc és a mostani bajnoki vereség után úgy érezhetjük, hogy valami fontos hiányzik, de a szerdai meccs ettől független, az egy döntő lesz, és meg kell próbálnunk megnyerni” – tekintett előre a Barca vezetőedzője a Real Madrid elleni jövő heti spanyol Király-kupa-döntőre, amelyet Valenciában rendeznek.

BRAHIMI MINDENT ELDÖNTŐ GÓLJA

SPANYOLORSZÁG, PRIMERA DIVISIÓN
33. FORDULÓ
Granada–FC Barcelona 1–0
(Brahimi 16.)
Real Madrid–Almería 4–0 (Di María 28., Bale 53., Isco 56., Morata 85.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik