Zárt kapuk mögött rendezik meg a Barcelona-meccset – hivatalos

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.10.01. 15:40
null
Érezni lehet a feszültséget Barcelonában (Fotó: AFP)
A sport szempontjából is meghatározó referendumot tartanak vasárnap Katalóniában, a Barcelona székhelyű autonóm tartomány ugyanis népszavazással szeretné elérni, hogy elszakadhasson Spanyolországtól. A helyzet fokozódik, az alapvetően 16.15-kor kezdődő FC Barcelona–Las Palmas bajnokit a hazaiak elhalasztották volna, ám ezt a La Liga nem engedélyezte, így a mérkőzést nézők nélkül, zárt kapuk mögött rendezik meg.

Röviden: Katalónia teljes elszakadásáról dönthetnek vasárnap, a helyzet azonban korántsem ilyen egyszerű. A meghirdetett népszavazás ugyanis a spanyol kormány és az alkotmánybíróság szerint is alkotmányellenes. A rendőri jelenlét megnőtt Barcelonában, egyes helyeken spanyol rendőrök próbálják megakadályozni a szavazást, az utcákon tüntetnek, többek között a Twitter élőben közvetíti az eseményeket.

18.00: A Barcelona végül 3–0-ra nyert a Las Palmas ellen. Részletek itt!

16:30: Piqué nem akart játszani; az alelnök lemondott. Részletek itt!

15.52: A La Liga nem engedélyezte a mérkőzés elhalasztását, így azt nézők nélkül rendezik meg a Camp Nouban.

15.50: HIVATALOS, ZÁRT KAPUS LESZ A MECCS!



15.42: minden jel arra utal, hogy lesz mérkőzés, viszont az is egyre valószínűbb, hogy zárt kapuk mögött! Nem biztos, hogy ez tetszeni fog a jegyet vásárolt katalán szurkolóknak…

15.40: most úgy tűnik, lesz meccs. Ernesto Valverde a Ter Stegen – Sergi Roberto, Piqué, Mascherano, Jordi Alba – Aleix Vidal, Busquets, Paulinho, Denis Suárez – Luis Suárez, Messi összeállítást jelölte ki.

15.34: a Barcelona kapusai elkezdtek melegíteni a Camp Nou gyepén! A játékosok játszani szeretnének, nem rajuk múlik!

15.30: továbbra sincs hivatalos döntés! Háromnegyed óra múlva kellene kezdődnie a találkozónak.

15.25: a beINSPORT most arról ír, hogy lehet meccs, viszont nézők nélkül!

15.22: óriási embertömeg várja a beengedést a Barcelona stadionjába.



15.19: egy csapat játszana, a Las Palmas kijelölte a kezdő tizenegyet!

15.15: a Barcelona-szurkolók várják, hogy kinyissák a kapukat és bemehessenek a Camp Nouba.



15.12: a RAC1 szerint ami biztos, hogy ha a Barca ma nem vállalja a játékot, akkor hat pontot levonnak a csapattól.

15.05: A Las Palmas játékosai a pályán. A meccs 16.15-kor kezdődne.


14.58: ugyan hivatalos bejelentés még mindig nincs, ám minden jel arra utal, hogy elhalasztják az FC Barcelona–Las Palmas bajnoki meccset. Amennyiben egy csapat kvázi megtagadja a pályára lépést, úgy hat hónapos eltiltást is kaphat.

14.53: egyre több hír érkezik arról a közösségi médiában, hogy a Barcelona nem akar játszani, a rendőrség és a liga viszont továbbra sem lát okot a halasztásra.

14.45: a RAC1 szerint eldőlt, hogy nem lesz mérkőzés a Camp Nouban, azonban hivatalos bejelentés még nem történt!

14.35: a Catalan News arról ír, hogy 337 ember sérült meg a rendőrök és a tüntetők közötti összecsapás során. A lap információi szerint a szavazóhelyiségek 96 százaléka továbbra is nyitva van.

14.26: állítólag a Barcelonán múlik, hogy lesz-e meccs, ugyanis a rendőrség nem látja okát a halasztásnak!

Mi történik Lionel Messiékkel, ha Katalónia teljesen független lenne Spanyolországtól? Búcsú a La Ligától? Erről bővebben IDE kattintva olvashat!

Gerard Piqué is elment szavazni, közösségi oldalaira annyit írt ezzel kapcsolatban, hogy: Én szavaztam. Együtt megvédjük a demokráciát.

Spanyol sajtóhírek szerint az FC Barcelona labdarúgócsapata szeretné elhalasztani a Las Palmas elleni meccset. A találkozó 16.15-kor kezdődne, a vendégek állítólag egy olyan pólót viselnének a mezük alatt, amely a spanyol egységet szimbolizálja.

Egyes információk szerint a két csapat klubelnökei közötti ebéd elmaradt. A Barcelonához közeli forrás szerint amennyiben mégis lesz mérkőzés, úgy az együttes játékosai a katalán zászló színeivel díszített galléros mezben lépnek pályára.

Xavi is üzent! „Ami Katalóniában történik ma, szégyen. Egy demokratikus államban az embereknek joguk van dönteni” – biztosította támogatásáról a katalánokat a Barcelona korábbi csapatkapitánya.



Este a Real Madrid a barcelonai Espanyolt fogadja, ám mivel a vendég gárda spanyol ajkú együttes, aligha lehet balhéra számítani a spanyol fővárosban.



Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik