La Liga: provokatív mezben a Las Palmas, a Barca válasza sem késett sokáig

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.10.01. 13:48
Spanyol sajtóértesülések szerint elképzelhető, hogy az FC Barcelona labdarúgócsapatának vezetősége a vasárnapi, Las Palmas elleni bajnoki mérkőzés elhalasztását kéri a Spanyol Labdarúgó-szövetségtől.

Barcelonában a mai nap folyamán függetlenségi népszavazást tartanak, ami miatt áll a bál a városban, a rendőri jelenlét megnőtt, sőt atrocitások is történtek már. A klub a hírek szerint jelenleg a Katalóniai Biztonsági Tanács válaszára vár, hogy kiderítse, biztonságos körülmények között megrendezhető-e a meccs. Az illetékes testület a jelentést előbb elküldi a hatóságoknak, és csak azután hozza nyilvánosságra döntését.

A kedélyeket tovább borzolja, hogy a Las Palmas bejelentette, a spanyol egység jegyében spanyol zászlóval a mezén lépne pályára a Camp Nouban a 16.15 órakor kezdődő találkozón. A Barcelona erre reagálva eltörölte a két klub vezetőinek meccs előtti közös ebédjét, valamint a Barca alelnöke kijelentette, hogy Lionel Messiék szerelésén a galléron a katalán zászló, a Senyera színei pompáznak majd.


 

A Barcelona labdarúgócsapatához közel álló újságíró, Guillem Balagué a Twitter-oldalán arról írt, hogy a katalán rendőrség nem látja akadályát a mérkőzés megrendezésének, így a klub kezében a döntés, hogy a spanyol sportági szervezethez fordul-e. A zsurnaliszta ugyanakkor hozzátette, a Katalán Labdarúgó-szövetség minden regionális meccset felfüggesztett.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik