Barca: „Arthur nem elég jó. Pjanic? Egy baj van csak vele”

M. D.M. D.
Vágólapra másolva!
2020.06.05. 19:38
null
Arthurról (balra) nincs túl jó véleménnyel a Barcelona korábbi tanácsadója (Fotó: AFP)
Josep Maria Minguella, az FC Barcelona korábbi átigazolási tanácsadója a Tuttosportnak nyilatkozott a katalán futballklub és a Juventus között zajló tárgyalásokról Arthur és Miralem Pjanic elcserélésének ügyében.

 

„Arthur nem elég jó ahhoz, hogy beépüljön az FC Barcelonába – kezdte Minguella, aki annak idején többek között Hriszto Sztoicskov, Romário, Diego Maradona és Lionel Messi átigazolásában is segédkezett. – Eddig csak négyszer játszatta őt Quique Setién, aki engedélyt adott a klubnak arra, hogy értékesítsék. Arthurnak meg kell értenie, hogy a Barcánál senkit sem tartanak pótolhatatlannak. Ha marad, egy játékos lesz a sok közül. Ha távozik, nem fognak könnyeket hullajtani miatta.”

Az FC Barcelona és a Juventus hetek óta tárgyal egymással különböző csereügyletekről. A katalánok első számú célpontja a 30 éves bosnyák középpályás, Miralem Pjanic, akit viszont a torinói klub csak Arthurért cserébe hajlandó elengedni. A 23 éves brazil karmesternek azonban esze ágában sincs klubot váltani – ezt korábban egy közleményben nyomatékosította –, márpedig ha nem sikerül más belátásra bírni, akkor Pjanic sem megy a Barcához.

„Pjanic kiváló futballista, egyetlen probléma van csak vele: a kora – folytatta Minguella. – Az FC Barcelonának már hat, harminc év feletti játékosa van, nem engedheti meg magának, hogy még egyet igazoljon, mert a versenysorozatok hosszúak és a fárasztóak, ezért a fizikai tényező egyre fontosabbá válik.”

A Barcához kapcsolódó friss hír még, hogy az ESPN információi szerint a klubnak nincs pénze a nyári igazolásokra, így csak a játékoseladásokból befolyó bevételekre támaszkodhat.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik