A Primera División edzőit megosztja az el clásico

Vágólapra másolva!
2010.11.29. 13:20
null
Camacho (balra) a Realnak szurkol, Laudrup nem tud tippelni (Fotó: Action Images)
Címkék
Hétfőn este a futballvilág Spanyolországra összpontosít, hiszen 21 órától a Camp Nouban rendezik meg a Primera División el clásicóját, a Barcelona–Real Madrid szuperrangadót. (A találkozót a Nemzeti Sport Online-on hagyományos online-tudósításban és folyamatosan frissülő, élőképes cikkben is közvetítjük.) A Marca című spanyol sportnapilap ennek apropóján megkérdezte a spanyol élvonalban dolgozó edzőket – a két érintett szakember kivételével –, hogy ők személy szerint mit várnak, mire számítanak a hétfő esti összecsapáson?

Vigo (Hércules): – A Barcelona sikerére tippelnék, amit viszont biztosra tudok mondani, hogy nem lesz nulla nulla a végeredmény.

Laudrup (Mallorca): – Az ehhez hasonló nagy derbiken a hazai pálya mindig némi előnyt biztosít, de ennek ellenére nem tudok tippelni. Sokszor tették már fel nekem az évek során ezt a kérdést, a válaszom viszont mindig ugyanaz: ez a meccs mindig a futball ünnepe.

SZAVAZÁS

Ön szerint milyen eredménnyel zárul a hétfői Barcelona–Real Madrid mérkőzés?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

Preciado (Sporting): – A Barca győzelmére számítok, különösebben nem is akarom kommentálni, hogy miért.

Manzano (Sevilla): – A legjobb formáját mutató Barcelonát nagyon nehéz meglepni. Ha mégis, akkor a jó passzban lévő Real Madridnak sikerülhet. A Camp Nouban azonban a gránátvöröskékek a favoritok.

Pochettino (Espanyol): – Szerintem nincs egyértelmű favoritja a találkozónak, bár a Barcelonának a hazai pályán némi előnyt jelent.

Míchel (Getafe): – A Real Madrid kettő egyre nyer, Cristiano az első percben büntetőből lövi majd az elsőt.

Portugal (Racing): – A Barcelona nagyon jól játszik, de én most meglepetést érzek. Már látom is, ahogyan a Real Madrid győztesen hagyja el a Camp Nout.

Camacho (Osasuna): – Mindkét csapat számára fel van adva a nagyon nehéz lecke, én a Real Madrid sikeréért szorítok.

Emery (Valencia): – A világ két legjobb csapata játszik egymás ellen, akár négy négy is lehet a végeredmény.

Aguirre (Zaragoza): – Nagyon egyenlőnek érzem az esélyeket, nekem pedig nincs kedvencem.

Caparrós (Athletic Bilbao): – Ez egy végtelenül kiegyenlített találkozó lesz, nem tudok világos előrejelzést adni a pontos esélyeket illetően. Amelyik csapat az első gólt szerzi, a zsebében érezheti a győzelmet.

Pellegrini (Málaga): – Mind a két csapat jó formában van, önbizalommal várhatja a találkozót, amelyet az a csapat nyer majd meg, amelyik kevesebbet hibázik. Nekem nincs favoritom.

Luis García (Levante): – Nem érdekel, hogy melyik csapat győz, legyen olyan a játék, amit élvezni lehet.

Lotina (Deportivo La Coruna): – Két különböző stílusú csapat találkozik, a Barca kombinatív játéka méri össze magát a Real Madrid villámgyors és roppant céltudatos kontráival. Még soha nem volt ilyen erős mind a két csapat az el clásicókor.

Oltra (Almería): – Éppen elég feladat nekem az Almeríával foglalkoznom, ne kelljen még az el clásicóra is gondolom.

Lasarte (Real Sociedad): – Soha nem beszélek egy olyan mérkőzés esélyeiről, amelyen nem az én csapatom érintett.

Quique (Atlético Madrid): – Engem nem érdekel az el clásico!

Érdekes módon a Villarreal edzője, Garrido még ennyit sem mondott a találkozóról, ő ugyanis nyilatkozni sem volt hajlandó. Spanyolországban játszó magyar légiósok is megerősítették: az el clásico hetében még saját csapatuk mérkőzése, az aktuális ellenfél is picit háttérbe szorul a rangadó árnyékában. Az újságokból és a csapból kifolynak a hírek, a nyilatkozatok, természetesen az élvonal játékosainak, a kollégáknak megvan a saját bejáratott véleményük a „nagyokról" és az esélyekről. Az öltözők így mindenhol két pártra szakadnak, nem ritka a fogadás sem, amelyben inkább a játék, egymás cukkolása a tét, mintsem a jutalom maga. A nem nyilatkozó edzőket vagy ez a dolog bosszanthatja fel, vagy csak egyszerűen savanyú a szőlő...

A mérkőzést hétfőn 21 órától nyomon követhetik élő, szöveges tudósításunkban!

Az NSO ajánlja: Tesztelje tudását, játsszon el clásico-kvízünkkel!

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik