13 világbajnok léphet pályára az el clásicón

Vágólapra másolva!
2010.11.29. 09:30
null
Az el clásicón biztosan nem fog Casillas és Puyol együtt örülni (Fotó: Action Images)
Címkék
A spanyol élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Primera División) 13. fordulójában rendezik a Barcelona–Real Madrid rangadót. A hétfőn 21 órakor kezdődő találkozó kapcsán a hazaiak csapatkapitánya, Carles Puyol elmondta, nem José Mourinho, hanem a Real Madrid ellen lépnek pályára.

„Jó mérkőzésre számítok – kezdte mondandóját Puyol a Marca újságíróinak. – Nem Mourinho lesz az ellenfelünk, hanem a Real Madrid. Mindkét csapat jó formában van, és kevés a sérült. Mivel hazai pályán játszunk, némi előnyben vagyunk, de a Real Madrid erős védelemmel rendelkezik, valamint jól használja ki a kontratámadásait."

 AZ EL CLÁSICO SZÁMOKBAN

• Az el clásicóra 891 újságíró akkreditáltatta magát. A nemzetközi médiacsapatban az írott sajtó részéről 72 újság, továbbá 22 hírügynökség, 26 rádió és 39 televíziós társaság képviselteti magát.

 

• A pályán tíz aranylabdajelölt is pályára léphet, míg a kezdőcsapatok kivásárlási ára összesen csaknem négymilliárd euró (ebből Cristiano Ronaldóé egymilliárd euró, négyszerese Messiének...).

 

• Jegyet szinte lehetetlen kapni, a feketepiacon 3000 euróért kínálnak még belépőket.

 

• A mérkőzést 32 kamerával közvetítik (ebből nyolc 3D-s). Spanyolországban 40 városban 73 mozi adja élőben a meccset.

„Nyugodtnak kell lennünk a meccs végéig, és nem szabad hibáznunk, mert a Real általában kihasználja az ellenfele botlásait" – fejezte be a Barcelona csapatkapitánya.

A vendégek csapatkapitánya, Iker Casillas szerint a Realnak sikerül nyernie Barcelonában, és ez akár a bajnokság végkimenetelét is eldöntheti.

„A két csapat egyenlő erőt képvisel, így ez a meccs eldöntheti a bajnokságot. Mourinho irányítása alatt már hozzászoktunk ahhoz, hogy nem veszítünk el mérkőzéseket. Szerintem erős Madridot láthat majd a közönség, amelyik tisztában van azzal, hogy képes nyerni a Camp Nouban" – nyilatkozta Casillas a Marcának.

„Sokan hasonlítják össze Messit és Cristiano Ronaldót, de sokban különböznek egymástól, csakúgy, mint a Real és a Barca."

A hétfő esti el clásicón akár 13 világbajnok is pályára léphet, hiszen az FC Barcelona keretében nyolc (Victor Valdés, Carles Puyol, Gerard Piqué, Sergio Busquets, Xavi, Andrés Iniesta, Pedro, David Villa), a Real Madridéban pedig öt (Iker Casillas, Álvaro Arbeloa, Sergio Ramos, Raúl Albiol, Xabi Alonso) újdonsült vb-aranyérmes juthat szóhoz.

A Real keretében a dél-afrikai győztes spanyol válogatott tagjain kívül ott van a brazil Kaká is, aki 2002-ben nyert világbajnokságot, de ő sérülés miatt biztosan kihagyja a találkozót.

A mérkőzést hétfőn 21 órától nyomon követhetik élő, szöveges tudósításunkban!

Az NSO ajánlja: Tesztelje tudását, játsszon el clásico-kvízünkkel!

SZAVAZÁS

Ön szerint milyen eredménnyel zárul a hétfői Barcelona–Real Madrid mérkőzés?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

 

A REALT 2000 SZURKOLÓ VÁRTA, MOURINHO GYÖNYÖRŰ JÁTÉKOT VÁR

Megérkezett a Real Madrid labdarúgócsapata Barcelonába, a hétfői el clásico helyszínére – a fővárosiakat 2000 drukker fogadta, de alighanem ez volt az utolsó pillanat, amikor barátságos tömeggel néztek szembe a katalán nagyvárosban. Az első ízelítő: az El Mundo Deportivo beszámolója szerint a madridi buszt megdobálták a csapat szállása előtt.


„Nagyon fontos meccs lesz, hiszen nem csak a presztízs a tét, közvetlen riválissal nézünk szembe és vehetünk el pontokat tőle. Nem változtatunk a szokott módszereinken, ugyanabban a stílusban játszunk, mint a többi csapat ellen. Természetesen tisztában vagyunk vele, hogy a Barcelona erősebb, mint a többi riválisunk. Bármi is történik, 25 mérkőzés még lesz a bajnokságból. Nagyszerű és gyönyörű mérkőzést várok, melyen remélem, a játékosok segítik a bíró munkáját és a szép játék kerül előtérbe" – nyilatkozta José Mourinho, a Real edzője.

 

Josep Guardiola, a Barca mestere igen tiszteletteljesen nyilatkozott és csatlakozott Mourinhóhoz: a mérkőzés szerinte sem sorsdöntő.

„A Madrid nem csak látványosan játszik, hanem erős, hatékony, gyors csapat is, miközben nagyon szervezett és erős. Normális, hogy hatalmas a várakozás, de nem ez lesz a sorsdöntő mérkőzés. Az biztos, hogy aki nyer, azt legalább egy hétig bajnokként kezelik... A taktika? Tudják ők is, mit fogunk játszani, az első pillanattól támadni fogunk" – mondta.

 

A REAL MADRID KERETE A MÉRKŐZÉSRE

Kapusok: Casillas, Adán, Dudek
Védők: Arbeloa, Sergio Ramos, Pepe, Albiol, Ricardo Carvalho, Marcelo
Középpályások: Lassana Diarra, Mahamadou Diarra, Khedira, Granero, Xabi Alonso, Özil, Di María, Pedro León
Támadók: Cristiano Ronaldo, Benzema, Higuain

HAZAI KLASSZISOK A KLASSZIKUSRÓL
 
   

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik