Barca-Real a világ körül: New Yorktól Doháig

Vágólapra másolva!
2010.11.26. 12:06
null
Valószínűleg hétfő este is megtelik a Camp Nou (Fotó: Archív)
Címkék
November 29-én, hétfőn este 21 órakor rendezik a spanyol labdarúgó-bajnokságban (Primera División) a Barcelona–Real Madrid találkozót, amelyet az egyik, ha nem a legnagyobb rangadóként tartanak számon a világon. A mérkőzést várhatóan több száz millióan kísérik majd figyelemmel.

A Barcelona–Real Madrid mérkőzés, vagy más néven el clásico ma már nem csak Európában számít kiemelt eseménynek, hanem a világ számos más országában is óriási érdeklődéssel várják a futball szerelmesei.

Az Egyesült Államokban – ahol a labdarúgás nem tartozik a legnépszerűbb sportok közé, az amerikai futball, a baseball és a kosárlabda iránt jóval többen érdeklődnek – csaknem 15 millió nézőre számít Martin Ainstein, a mérkőzést közvetítő ESPN amerikai sportcsatorna munkatársa.

„Húsz kollégánk utazik majd Barcelonába a mérkőzésre, valamint megállapodtunk Rafael Márquezzel és Mario Kempesszel, hogy szakértőként vegyenek részt a műsorban. Kétségkívül az év mérkőzése lesz” – idézi Ainsteint a Marca.

MOURINHO: TARTOZUNK A VILÁGNAK...

A Real Madrid vezetőedzője José Mourinho a Marcának adott nyilatkozatában elmondta, kötelességük jó mérkőzést játszani. „Tartozunk azzal a világnak, hogy jó meccset játsszunk hétfőn. Fizikailag jó állapotban van a csapatom és tudjuk, mit kell tennünk, de egy olyan csapattal találkozunk, amely hosszú ideje együtt dolgozik, míg mi csak néhány hónapja. Minden eshetőségre fel vagyunk készülve" – mondta Mourinho az el clásico kapcsán.

Amerikában azonban nem csak az ESPN előfizetői követhetik nyomon a mérkőzést. New Yorkban a Times Square-en például óriáskivetítőn figyelhetik a két csapat összecsapását az érdeklődők.

Az Egyesült Államok mellett, az arab világban is kíváncsian várják az el clásicót. Az al-Dzsazíra televízió csaknem 80 milliós nézettséget jósol a mérkőzés idejére. A dohai székhelyű csatorna 22 országban érhető el, valamint az Interneten is nyomon követhető az adása.

Argentínában és Brazíliában is kiemelt szerepet kap a találkozó, hisz mindkét csapatban több játékossal is képviseltetik magukat az országok. A Barcelonában Daniel Alves, Maxwell és Adriano, míg a Realban Marcelo és Kaká képviseli Brazíliát. Az argentinok közül pedig Gabriel Milito, Javier Mascherano, Lionel Messi a Barcában, Ezequiel Garay, Fernando Gago, Ángel Di María és Gonzalo Higuaín a Real Madridban futballozik.

Az európai futballnemzetek közül Angliában a történelem során először fordul elő, hogy egy nem Premier League-találkozót közvetítenek 3D-ben, míg Olaszországban a Barcelona szép játékáról és José Mourinho sajátos stílusáról mindig is a címlapokon írtak.

A tervezett mozaik (Fotó: Marca)
A tervezett mozaik (Fotó: Marca)

A Marca információi szerint a németeknél meglepő módon nem közvetíti a mérkőzést egyik televíziós csatorna sem, holott a hétfői clásicón hosszú idő után újra pályára lépnek német válogatott játékosok is Mesut Özil és Sami Khedira (Real Madrid) személyében.

Magyarországon, ahogy azt megszokhattuk, az idén is a Sport Tv-n követhetjük nyomon a találkozó alakulását. A két csapat áprilisi, egymás elleni bajnokiját (Real Madrid–Barcelona 0–2) csaknem félmillióan nézték meg a csatorna közvetítésében.

A Barcelona egyébként az idén is készít a Camp Nouban a clásicókon már megszokott mozaikot, ezúttal a „T’Estimo Barca” – ami annyit jelent „Szeretlek, Barca” – felirat lesz olvasható a nézőtéren.

A hétfőn 21 órakor kezdődő találkozót nyomon követhetik élő, szöveges tudósításunkban!

SZAVAZÁS

Ön szerint milyen eredménnyel zárul a hétfői Barcelona–Real Madrid mérkőzés?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik