Courtois-t megint műteni kellett, véget ért az idénye

Vágólapra másolva!
2024.03.20. 11:46
Real Madrid Training Session
Courtois ismét súlyos sérülést szenvedett (Fotó: Getty Images)
Újabb műtéten esett át, így véget ért az idény Thibaut Courtois, a Real Madrid labdarúgócsapatának belga kapusa számára.

Thibaut Courtois tavaly augusztusban szenvedett keresztszalag-szakadást, így hónapokig nem állhatott csapata rendelkezésére. A belga kapust műteni kellett, mostanra azonban a rehabilitáció végére ért, és már arról lehetett hallani, hogy akár a hónap végén, de a Manchester City elleni Bajnokok Ligája-nyolcaddöntőn mindenképp számolhat vele Carlo Ancelotti, a Real Madrid vezetőedzője. 

Tény, Courtois az elmúlt hetekben csaknem teljes értékű edzésmunkát végzett, és minden jel arra utalt, hogy még ebben az idényben visszafoglalhatja a helyét Andrij Lunyintól, aki kimondottan jól helyettesítette kollégáját az elmúlt hónapokban. Olyannyira, hogy az ukrán kapus mostanra egyértelműen maga mögé utasította Kepa Arrizabalagát, akit egyébként éppen Courtois pótlására igazoltak – ám eddig nem igazán váltotta be a hozzá fűzött reményeket. 

Ahogyan azt megírtuk, a 31 éves belga óriás kedden csaknem a megszokott tempóban edzett a csapattársaival, amikor egy szerencsétlen mozdulat után megsérült, és sírva hagyta el a játékteret. Mint kiderült, jobb térdében levált a porc.

Az új fejlemény, hogy szerdán megműtötték a sérült testrészt, s az MTI azt írja, Courtois az első becslések szerint ebben az idényben már nem védhet. A nyári Európa-bajnokságon való részvétele más szempontból is kérdéses, ugyanis a kapus júniusban összeveszett Domenico Tedesco szövetségi kapitánnyal, aki azóta nem számít rá. Úgy tudni, a vita amiatt robbant ki, hogy a szakvezető nem Courtois-t nevezte ki csapatkapitánynak.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik