Real: Bale szerint Bellingham csak így lehet sikeres a klubnál

SMAHULYA ÁDÁMSMAHULYA ÁDÁM
Vágólapra másolva!
2023.11.15. 18:01
null
Jude Bellingham remekül kezdett a Real Madridban (Fotó: Getty Images)
Egy brit televíziós műsorban, a League of Their Ownban arról kérdezték Gareth Bale-t, hogy mit tanácsol Jude Bellinghamnek, mit kell tennie ahhoz, hogy hosszú távon sikeres legyen a Real Madridnál. A walesi szélső pedig igencsak ironikus választ adott a kérdésre.

 

„A legfontosabb tanácsom, hogy játssza a Real Madrid játékát, csinálja azt, amit a sajtó elvár tőle, beszéljen spanyolul, és viselkedjen úgy, mintha egy báb lenne – mondta az idén januárban visszavonult Bale. – Ha nem így tesz, akkor elég sok pofont kap majd. Nézze meg a galaktikusokat, és viselkedjen úgy, ahogy ők. Ők azt csinálták, amit a sajtó elvárt, úgy viselkedtek, ahogyan egy Real Madrid-játékosnak kell. Én nem, ezért buktam el. Én nem akartam ezt csinálni. Én csak futballozni akartam, aztán hazamenni. Talán emiatt kaptam a végén annyi támadást.”

Az tény, hogy Bale-nek finoman szólva sem volt jó a kapcsolata a spanyol sajtóval, és rendszeresen kritizálták, amiért az évek során kicsit sem tanult meg spanyolul. Bale 2013 és 2022 között erősítette a királyiakat, és sokáig a csapat egyik húzóembere volt, a 2018-as, Liverpool ellen 3–1-re megnyert Bajnokok Ligája-döntőben pedig duplázott, és látványos ollózós gólt szerzett. Az utolsó években már a szurkolókkal is megromlott a viszonya, és többször kifütyülték, 2022 nyarán pedig a Los Angeles FC-hez szerződött. Abban persze, hogy a drukkerekkel megromlott a viszonya, korántsem volt vétlen. Emlékezetes eset volt, amikor 2019-ben a Magyarország elleni Eb-selejtező után egy olyan walesi zászlóval pózolt, amelyen a „Wales. Golf. Madrid. Ebben a sorrendben” felirat volt olvasható. Az ilyesmi valóban nehezen megbocsátható Madridban, de a a többi topklubnál is.

Bellinghamnek mindenesetre aligha van szüksége ehhez hasonló tanácsokra. A nyáron igazolt húszéves középpályás valósággal berobbant Madridban, az eddigi 14 mérkőzésén 13 gólt szerzett, és egyelőre egyértelműen ő a csapat egyik húzóembere. Igaz, jelenleg vállsérüléssel bajlódik, a legutóbbi, Valencia elleni találkozón azonban nélküle is simán, 5–1-re nyert a Real Madrid.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik