Játékossors: „Úgy érzem magamat, mint Vasember” – Agüero mellkasa éjszaka világít

L. M.L. M.
Vágólapra másolva!
2022.02.08. 12:52
null
Agüero csak apránként fogadta el, hogy vége a karrierjének (Fotó: AFP)
A korábbi FC Barcelona- és Manchester City-játékos tavaly decemberben jelentette be a visszavonulását szívritmuszavara miatt. Az argentin támadó most a Twitch-csatornáján mesélt a Deportivo Alavés elleni bajnokit követő történésekről és a jelenlegi életéről.

 

„Van itt egy chipem mutatott Sergio Agüero a szívére a Marca által is idézett videóban. Éjszaka színes fényekkel jelez, emiatt úgy érzem magamat, mint Vasember.”

Az argentin támadót 2021 novemberében az Alavés elleni találkozón kellett lecserélni, miután mellkasi fájdalomra panaszkodott. Mint később kiderült, ez volt az utolsó meccse profiként. A Twitch-csatornáján elmesélte, ahogyan telt az idő, miként sikerült egyre jobban megbékélnie a visszavonulás gondolatával.

„Egy héttel, vagy akár 10 nappal előtte már figyelmeztettek, hogy valószínűleg vissza kell vonulnom. Amikor közölték, hogy itt a vége, Abu-Dzabiba mentem, hogy kicsit eltereljem erről a figyelmemet, így mire eljött a bejelentés, már nyugodt voltam.”

„Joan Laportával (az FC Barcelona elnöke – a szerk.) voltam a sajtótájékoztató előtt és amikor megláttam a lépcsőt és a székemet – összetörtem. Elkezdtem sírni. Muszáj volt kimennem oda, pedig nem akartam. Nagyon nehéz volt. Nem akartam, hogy sírni lássanak, de Laporta annyit mondott, hogy csak menjek ki és beszéljek.”

Kitért arra is, hogy mi történt vele az ominózus Alavés-mérkőzés után a kórházban.

„Amikor le kellett mennem a pályáról, azt gondoltam, hogy ez semmiség és minden rendben lesz. A kórházba kerüléskor egyedül hagytak egy kis szobában, rengeteg monitorral körülöttem, ekkor jöttem rá, hogy valami komoly gond van. Nem mondtak semmit és két nap után már kezdtem ideges lenni, hogy mi fog történni.”

Végül egy chippel ellátott pacemakert ültettek Agüero szívébe az orvosok – az eszköz azonnal jelez, ha a játékos szíve szabálytalanul kezd verni.

Agüero 2006-ban érkezett Európába az argentin Independientétől. Először az Atlético Madrid játékosa volt, majd 2011-ben Manchesterbe, a City-hez igazolt. Itt 390 meccsen lépett pályára és 260-szor zörgette meg az ellenfelek hálóját. Leghíresebb találata egyértelműen a 2011–2012-es idény utolsó fordulójában szerzett győztes gól a QPR ellen, amellyel a City bajnokságot nyert. 2021 nyarán igazolt Barcelonába, de a katalánoknál mindössze 5 mérkőzést játszott. A válogatottban 101-szer szerepelt, ezeket a meccseken 41 gólt szerzett.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik