Barca: „A szurkolók szeretete semmin sem változtat” – eldőlt Iniesta jövője?

Vágólapra másolva!
2018.04.17. 10:51
null
Egyre kisebb az esélye annak, hogy Andrés Iniesta marad a Barcelonánál (Fotó: AFP)
Egybehangzó spanyol sajtóértesülések szerint Andrés Iniesta, az FC Barcelona labdarúgócsapatának kapitánya a Sevilla elleni Király-kupa-döntő után bejelenti, hogy a szezon végén távozik nevelőegyesületétől, és Kínában folytatja a pályafutását.

 

VALVERDE SZEME ELŐTT MÁR A KUPADÖNTŐ LEBEG

Ernesto Valverde, a Barcelona vezetőedzője hétfőn kijelölte Vigóba utazó keretét a Celta elleni keddi bajnoki mérkőzésre. A szakember már a Sevilla elleni kupadöntőre (április 21.) is gondol, ugyanis Gerard Piquének, Sergio Busquetsnek és Andrés Iniestának is pihenőt adott, míg Ivan Rakiticre kézközépcsonttörés miatt nem számíthat.

A katalánok a bajnokságban 39 meccs óta nem találtak legyőzőre, de a veretlenségi széria folytatása korántsem lesz egyszerű feladat, mivel a 2014–2015-ös szezon kezdete óta a Celtánál többször egyetlen csapat sem verte meg a Barcát a La Ligában. A vigói együttes az előző idényben 4–3-ra, míg 2015 szeptemberében 4–1-re győzte le hazai pályán a gránátvörös-kékeket.

A 33 esztendős, kétszeres Európa- és egyszeres világbajnok középpályás októberben „életre szóló” szerződését kötött a Barcelonával, de minden nyáron saját maga határozhat arról, mit szeretne a folytatásban. A madridi illetőségű As és a katalán Mundo Deportivo is arról számolt be, hogy Iniesta a távozás mellett döntött, és a nyáron Kínába igazol, ahol hároméves szerződést írt alá. Hogy melyik csapattal, azt egyelőre nem tudni.

„Már tudom, hogyan alakul a jövőm. Hálás vagyok a szurkolók szeretetéért, de ez nem változtatja meg a döntésemet” – mondta a Valencia elleni bajnoki mérkőzés (2–1) után Iniesta, akit a Camp Nouban minden alkalommal vastapssal búcsúztatnak a drukkerek, amikor Ernesto Valverde lecseréli.

A hírek szerint a Barcelona csapatkapitánya a Sevilla elleni kupadöntő után jelenti be a nyilvánosság előtt, hogy Ázsiában folytatja a pályafutását.

Iniesta döntésében állítólag az is (vastagon) közrejátszott, hogy leendő klubja segít majd neki a borospincéjéből kikerülő borok forgalmazásában. A Marca úgy tudja, jövőre kétmillió palack bort szállítanak Kínába.

A BARCELONA KERETE A CELTA VIGO ELLEN
Kapusok:
Ter Stegen, Cillessen
Védők:
Semedo, Jordi Alba, Digne, S. Roberto, Umtiti, Yerry Mina, Vermaelen
Középpályások:
D. Suárez, Coutinho, Paulinho, André Gomes, Aleix Vidal
Támadók:
L. Suárez, Messi, O. Dembélé, Paco Alcácer

SPANYOL LA LIGA
33. FORDULÓ
Keddi mérkőzések
19.30:
Deportivo La Coruna–Sevilla
21.00: Celta Vigo–FC Barcelona (Tv: Sport2)
21.30: Villarreal–Leganés

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik