Szőke angyal Madridban, Vilanova az ősgonosszal küzd

BACSKAI JÁNOSBACSKAI JÁNOS
Vágólapra másolva!
2013.07.20. 11:40
null
Higuaín és Illarramendi ezentúl csapattársak lesznek. Feltéve, ha az argentin nem igazol el (Fotó: Action Images – archív)
Újabb fiatal spanyol játékost vett a Real Madrid, csillagászati összegért, de csak kerülgeti új támadóját; egy brazil védőt elszipkázott a PSG a Barcelona elől és nem enged oda egy másikat, miközben elvitt egy nagyreményű középpályást katalánoktól a Bayern München. A Sevilla átmenetileg gazdagra kereste magát a Manchester Cityvel való kereskedésben – ezek voltak az elmúlt egy napok legfontosabb történései a spanyol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban, a Primera Divisiónban.

 

Az már a múlt héten napvilágot látott, hogy a REAL MADRID megvette a Real Sociedad ékességét, a középső középpályás Asier Illarramendit, és mostanra letisztult azt is, hogy 32.19 millió euróért. Az összeg még 6.759.900 euróval nőtt az ottani 21 százalékos ÁFA miatt, amelyet a vevő állt – lehet, létre kellene hozni egy offshore céget (mindenképpen pármai irodával!), amely kivásárolja a delikvenseket és az adja kölcsönbe a kluboknak? A 23 éves középpályás évi 2.5 millió eurót keres majd 2019-ig, érkezése rossz hír viszont a 31 esztendős, sérüléséből lassan felépülő Xabi Alonsónak, akinek jövőre lejár a szerződése, és állítólag az új mester, Carlo Ancelotti nem kimondottan ragaszkodik jelenlétéhez. A friss U21-es Európa-bajnok, a tornán 412 passzából 392-t jó helyre postázó Illaramendibe viszont valósággal beleszerelmesedett Ancelotti, ezért is eme őrült összeg, amely egyébként a futballista kivásárlási ára volt (értéke a transfermarkton „csak" 12 millió). Mindenesetre Illarát – teljes neve nem fér ki mezére, sokszor így hívják őt a spanyol sajtóban – máris az új Bernd Schusterként emlegetik, noha a fiatal nem kiköpött „szőke angyal" sem megjelenésében, sem játékstílusában, de kétségkívül sok közös pontjuk akad. Ha már itt tartunk: Illaramendi inkább az egykori középpályás Ancelotti újjászületése, bár régi és új futballkorokat összehasonlítani éppen olyan, mint összehasonlítani a borzamatot a speed hatásaival.

Schuster egyébként játékosként olyasféle modorban társalgott a médiával és vezetőivel, mint manapság Zlatan Ibrahimovic (akit nem minden alap nélkül sokan csak „Satan"-ként aposztrofáltnak): a Párizsban megingott pozíciójú svéd rosszfiú nem titkolja, hogy szívesen követné egykori mesterét Madridba. Mi tagadás, ördögi lenne, ha az új szőke angyal mellett „Satan" is a Realban folytatná.

A királyi klub ugyan nem csábít játékosokat Ancelotti után a két elnök megegyezése szerint – viszont ha Ibrahimovic sokáig durcáskodik, az entente cordialét felülbírálhatják a katariak. Ancelotti egyébként dicséretre méltó módon nem kapkod: Kakának adott még egy esélyt (na ja, a régi szép milánói közös emlékek, egyébként sem kapkodnak a 10 milliós fizetési igénnyel és 20 milliós árral bíró 31 éves karmesterért), és nem erőlteti Gonzalo Higuaín eladását sem.

Utóbbi információ a klubhoz közel álló játékosügynöktől, Ernesto Bronzettitől ered, aki szerint nem fizetne a Real 60 milliókat senkiért sem, 30-as játékosokért pedig főleg nem, tehát egy Ibrahimovic jön, Higuaín megy-akció nem jöhetne létre szerinte – az összeggel alighanem Luis Suárezre utalt, szavait viszont kissé megkérdőjelezi maga az Illaramendi-ügy és az a spanyol lapok által megszellőztetett hír, hogy a Chelsea 40 millióért vinné Higuaínt.

Szó ami szó, új szelek fújdogálnak Madridban: Jesét és Álvaro Moratát nem kótyavetyélte el a klub, nem sokat buktak a létszámon felüli Pedro Leónon, kivételesen jó áron távozott a José Mourinho-kedvenc José Callejón, akit hamarosan Raúl Albiol is követ Nápolyba, mégpedig 12 millió euróért. A Valenciától 2009-ben érkezett védővel tavaly hosszabbítottak, de már az orvosi vizsgálatokon is átesett az olaszoknál.

A Manchester City menedzsere, Manuel Pellegrini továbbra is szeretné megvetetni Pepét, a kiszemeltjeiről le-lemaradó Manchester United Luka Modriccal szemez, miközben Mesut Özillel megkezdték Madridban a tárgyalásokat egy újabb, 2019-ig szóló szerződés aláírásáról, Sami Khedira pedig kijelentette, hogy alig várja, hogy együtt dolgozzon Ancelottival, esze ágában sincs Mourinho után menni a Chelsea-hez.

Beeshet még egy kis pénz a Realhoz Ezequiel Garay eladása után (a Benficában játszó védő fele továbbadási összege az övék, az MU 20 millióért viheti), Fábio Coentrao is menni akar, de mindez aprópénz ahhoz képest, amennyibe Gareth Bale kerülne például, akiről lassan lemondanak a királyi klubnál.

Az biztos, hogy egy fiatalabb, lendületesebb, „spanyolabb" Realt láthatunk a következő idényben, amely szakít Mourinho kontrataktikájával (a Madrid megtalálta a maga Sergio Busquetsét Illarramendi személyében, Andrés Iniestájuk pedig Isco lesz, véli a The New York Times bloggere, Graham Ruthven).

„A mi játékrendszerünk kicsit más, birtokolni akarjuk a labdát, támadó futballt szeretnénk játszani. Úgy akarjuk a kezünkben tartani az irányítást, hogy többet birtokoljuk a labdát. Ez a futball jövője: a több dinamizmus" – szól Ancelotti edzői hitvallása, amelyhez új állomáshelyén is ragaszkodik.

Zárjuk realos körsétánkat egy jó és egy rossz hírrel a klub szerelmesei számára: Raúl mester hamarosan újra a „blancók" csatáraként lép pályára, de csak egy félidőt, miután jelenlegi egyesületében, az al-Szaddban is lehúz 45 percet a két csapat közötti felkészülési mérkőzésen, augusztus 22-én. Akár így, akár úgy, történelmi tett lesz – Raúl a Real ellen, Raúl ismét a Realban, esetleg Raúl utoljára a Realban.

Furcsa nyarat tud maga mögött az FC BARCELONA is, ahová érkezett ugyebár Neymar, de szinte elvesztegette az egylet David Villát, a Xavi-utód Thiago Alcántara pedig Pepe Guardiola után ment Münchenbe. Említsük meg Bojan Krkicet is, akit vissza kellett vásárolni 13 millióért az AS Romától, de azzal a lendülettel kölcsönadták az Ajaxnak egy évre (érdekesség: ügyében az amszterdami sportigazgató, egy bizonyos Marc Overmars intézkedett). A holland klub jövőre még egy újabb idényre ott tarthatja a „már" 22 éves tehetséget.

Néhány, a felnőttek közé be nem férő fiatalt ügyesen kölcsönadogatott a klub, sokak szerint Jonathan dos Santos, Cristian Tello és Isaac Cuenca is így járhat, Martin Montoyát pedig az Inter kerülgeti. Továbbra is kérdéses Ibrahim Afellay jövője, aki most tért vissza kölcsönből a Schalkétől, szerződése 2015-ig szól, és még mindig függőben az elbúcsúzó, de új kenyéradót mindmáig nem találó Victor Valdés ügye.

Nem jó hír a katalánok szurkolóinak, hogy az AS Roma védőüstököse, Marquinhos a PSG-hez igazol, és nem hozzájuk, ráadásul a párizsiak elnöke, Nasszer al-Kelaifi kijelentette, hogy így sem adja ám el Thiago Silvát; sőt, ha felbosszantják, kifizeti Lionel Messi 250 milliós kivásárlási árát, és pisloghat majd a Barca. Maga Thiago Silva is lehűtötte később a kedélyeket, miközben al-Kelaifi bevallása szerint máris szemezget a katalán keretből – ahol Sergio Busquets szerződést hosszabbított három évvel, azaz 2018-ig, 150 milliós kivásárlási árral, ellenben Cesc Fabregast erőst hívja az MU.

A 26 éves középpályás az elmúlt idényben 32 bajnokin 11 gólt és 14 gólpasszt ért el, de 16-szor csak csereként lépett pályára, változatos pozíciókban. Az idény végére viszont alapember lett, és éppen ő ne tudná, hogy Xavi 33 és fél éves, Iniesta pedig 29? Az MU menedzsere, David Moyes mindenesetre optimista megszerzésével kapcsolatban, bár a 30 milliós első ajánlat kissé mókás, de ha belegondolunk, hogy Thiago Alcántarának évi 7.1 milliós bért adtak volna, képzelhetjük, mennyivel kecsegtetik Fabregast. Nem tudni, hogyan dönt a középpályás, az viszont nem várt fordulat lenne, ha az Arsenal visszavinné a korábban kikötött, 29 milliós visszavásárlási opció alapján. A játékoshoz közel álló Arsene Wenger mindenesetre töri a hírhullámokat, mondván, ő beszélt Fabregasszal, aki egy évet mindenképpen maradna még Barcelonában (szóval jövőre, veletek, ugyanitt).

Be tudunk számolni Barca-kiszemeltekről is: a Marseille aprósága, a 167 centiméter magasra nőtt Mathieu Valbuena ügynökével már felvette a kapcsolatot a sportigazgató Andoni Zubizarreta, Honda Keiszuke olcsón elhozható Moszkvából, bár a japán méretei alapján nem illik a tiki-taka-kirakósba, hiszen 180 centiméternél is nagyobbra nőtt.

Pénteken este aztán olyan hírek érkeztek Barcelonából, amelyhez képest eltörpülnek az átigazolási hírek, sőt, maga a sport is: a Barcelona elnöke, Sandro Rosell rendkívüli sajtótájékoztatón jelentette be, hogy az együttes vezetőedzője, Tito Vilanova a jövőben csak a betegségéből való felépülésre szeretne koncentrálni, így távozik a klub vezetőedzői posztjáról. Vilanova minden erejével a betegsége elleni harcra szeretne koncentrálni – minden jót, Tito, szorítunk érted!

Ilyen hírnél sokadlagos, de utóda ezúttal nem a klub más edzői közül kerül ki.

Mindent bele, Tito!
Mindent bele, Tito!

 

Nem kétséges, az elmúlt napokban az FC SEVILLA üzletelt legbőszebben: Jesús Navas után Álvaro Negredót is eladta a Manchester Citynek, így a korábbi 20 után újabb 25 millió euró ütötte markát. Ne feledjük, pár hete a balszellő Luis Albertóért nyolcmilliót adott Liverpool, a balbekk Antonio Lunáért kétmilliót az Aston Villa, a mindjárt 33 éves középhátvédért, Emir Spahicért pedig 400 ezret a Bayer Leverkusen. Az U20-as spanyol válogatott csapatkapitányát, José Campanát viszont potom kétmillióért elengedték a Crystal Palace-hoz, ez így kívül állva nem tűnik jó lépésnek, még akkor sem, ha a játékos jogainak 20 százaléka az eladóé maradt. Spahiccal tartott a veterán kapuslegenda, Andrés Palop, elengedték az egykoron hétmillióért vett argentin támadót, Lautaro Acostát, de lemondtak a spanyol felnőtt válogatott szélsőről, Manu del Moralról és bosnyák kollégájáról, Miroslav Stevanovicról is egy időre.

A befolyt közel 60 millióból a tartozások fizetgetése mellett ügyesen erősített is a klub, Unai Emery mester először is vett egy jó kapust, a portugál válogatott Betót, Negredót pedig jó előre a kétszeres kolumbiai és egyszeres belga gólkirály Carlos Baccával pótolta, aki jutányos áron, hétmillióért jött az FC Brugestől. A Navas-utód a 2.5 milliót kóstáló Jairo lesz, ugyanennyibe került a román támadó, Raul Rusescu (ő is friss aranycipős odahaza), valamivel többe a Luis Alberto posztjára érkezett Vitolo, aki a másodosztályban 15 gól mellett hét asszisztot jegyzett a Las Palmas színeiben. Hasznos fogás a német Marko Marin, akit a Chelsea adott kölcsön. Marin a középpálya bármelyik részén bevethető, és válogatott szinten (a németén ráadásul) tud is ott futballozni.

A védelem is renoválásra szorult, ide érdekes módon a portugál Daniel Carrico és az argentin Nicolás Pareja is kölcsönben érkezett, és hogy ne legyenek nyelvi nehézségek ebben a sorban, Portugáliából jött a jobbhátvéd Diogo Figueiras (a szintén itt számba vehető brazil Cicinho legkorábban decemberre épül fel).

Pánikra nincs tehát ok a Sevillánál, főleg, ha még Kévin Gameiro is érkezne a PSG-től, vagy Milos Kraszics a Fenerbahcétől (frissiben pénzesedve nem könnyű alkudozni) – no és meg tudnák őrizni a sokfelől csábított Ivan Rakitic, Geoffrey Kondogbia tengelyt.

A SPANYOL PRIMERA DIVISIÓN ÁTIGAZOLÁSAI, 2013 NYÁR
UD ALMERÍA
Érkezett: Míchel (kölcsönből vissza, Atlético Mineiro), Sebastián Dubarbier (Córdoba), Ramon Azeez (Almería B), Óscar Díaz (Lugo, ingyen), Hernán Bernardello (kv., Colón), Michel Macedo (kv., Atlético Mineiro), Jonathan Zongo (Almería B), Rodri (Barcelona B), Suso (k., Liverpool), Óscar Ustari (Boca Juniors, i.), Marcos Tébar (Girona, i.), Víctor Ibánez (Cartagena)
Távozott: Charles (Celta Vigo, 1.000.000 euró), Adrián Gunino (kv., Fénix), Miguel Pallardó (kv., Levante), Michel Macedo (Atlético Mineiro), Carlos Calvo (szl.), Álvaro Mejía (szl.), Diego García (Ponferradina, i.), Iago Falqué (kv., Tottenham)
ATHLETIC BILBAO
Érkezett: Mikel Balenziaga (Real Valladolid, 500.000), Xabier Etxeita (Elche, ingyen), Benat Etxebarria (Real Betis, 8.000.000), Enric Saborit (Bilbao B), Kike Sola (Osasuna, 4.000.000), Erik Morán (Bilbao B), Jonás Ramalho (Bilbao B), Iago Herrerín (kv., Numancia), Iban Zubiaurre (kv., Salamanca)
Távozott: Fernando Llorente (Juventus, ingyen), Fernando Amorebieta (Fulham, i.), Xabier Castillo (szerződése lejárt), Igor Martínez (Mirandés, i.), Raúl Fernández (k., Numancia, i.), Isma López (Sporting Gijón, i.)
ATLÉTICO MADRID
Érkezett: José Giménez (Danubio), Léo Baptistao (Rayo Vallecano, 7.000.000), Rubén Pérez (kv., Real Betis), Pizzi (kv., Deportivo La Coruna), Joel Robles (kv., Wigan), Rúben Micael (kv., Braga), Leandro Cabrera (kv., Hércules), Borja González (kv., Huesca), Sílvio (kv., Deportivo La Coruna), Joel (kv., Wigan), Pedro Martín (kv., Numancia), Martín Demichelis (Málaga, i.), David Villa (Barcelona, 2.100.000)
Távozott: Falcao (Monaco, 60.000.000), Joel Robles (Everton, 4.000.000), Sílvio (k., Benfica), Rubén Pérez (k., Elche), Domingo Cisma (szl.), Rúben Micael (Sporting Braga, 3.000.000), Jorge Pulido (Real Madrid B, i.), Cata Díaz (Boca Juniors, i.)
FC BARCELONA
Érkezett: Bojan Krkic (AS Roma, 13.000.000), Neymar (Santos, 57.000.000), Ibrahim Afellay (kv., Schalke), Andreu Fontas (kv., RCD Mallorca), Isaac Cuenca (kv., Ajax)
Távozott: Éric Abidal (Monaco, i.), Andreu Fontas (Celta Vigo, 1.000.000), Marc Muniesa (Stoke City, i.), Gerard Deulofeu (k., Everton), David Villa (Atlético Madrid, 2.100.000), Bojan Krkic (k., Ajax), Rafinha (k., Celta Vigo), Thiago Alcántara (Bayern München, 20.000.000)
REAL BETIS SEVILLA
Érkezett: Chuli (Huelva, 800.000), Juanfran (Real Madrid B, i.), Stephan Andersen (Évian, i.), Lorenzo Reyes (Huachipato, 900.000), Joan Verdú (Espanyol, i.), Ezequiel Calvente (kv., Freiburg), Javier Matilla (kv., Real Murcia), Salvador Agra (kv., Siena), Cedric Mabwati (Numancia, i.), Guillermo Sara (Atlético Rafaela, 800.000), Markus Steinhöfer (FC Basel, i.)
Távozott: José Alberto Canas (Swansea, i.), Adrián (West Ham, i.), Benat Etxebarria (Athletic Bilbao, 8.000.000), Alejandro Pozuelo (Swansea, 500.000), Ezequiel Calvente (kv., Huelva), Rubén Pérez (kv., Atlético Madrid), Juan Carlos Pérez (kv., Braga), Joel Campbell (kv., Arsenal), Dorlan Pabón (kv., Parma), Guillermo Molins (kv., Anderlecht), Ángel López (Las Palmas, i.), Casto (szl.), Fabri (szl.), Mario Álvarez (Elche, i.), Jonathan Pereira (Villarreal), Salvador Agra (k., Braga)
CELTA VIGO
Érkezett: Andreu Fontas (Barcelona, 1.000.000), Charles (Almería, 1.000.000), Nolito (Benfica, 2.600.000), Yoel Rodríguez (kv., Lugo), Jota (kv., Real Madrid B), David Rodríguez (kv., Gijón), Cristian Bustos (kv., Gijón), Dani Abalo (kv., Beira-Mar), Rafinha (k., Barcelona), Levy Madinda (Celta Vigo B)
Távozott: Roberto Lago (Getafe, i.), Natxo Insa (szl.), Iago Aspas (Liverpool, 8.200.000), Dani Abalo (Ludogorec Razgrad), Enrique de Lucas (szl.), Javi Varas (kv., Sevilla), Pak Csu Jung (kv., Arsenal), Vadim Demidov (kv., Eintracht Frankfurt), Danijel Pranjic (kv., Sporting CP), Cristian Bustos (k., Sporting Gijón)
ELCHE
Érkezett: Leandro (kv., Ponferradina), Carles Gil (kölcsönbe, Valencia), David Lombán (Barcelona B, 50.000), Manu del Moral (k., Sevilla), Miroslav Stevanovic (k., Sevilla), Mario Álvarez (Betis, i.), Tono (Granada, i.), Rubén Pérez (k., Atlético Madrid), Cristian Sapunaru (Real Zaragoza, i.)
Távozott: Xabier Etxeita (Athletic Bilbao, i.), Jordi Xumetra (Levante, i.), Carles Gil (kv., Valencia B), Ángel Rodríguez (kv., Levante),Héctor Verdés (Alcorcón, i.), Miguel Palanca (Numancia, i.), Miguel Linares (Huelva, i.), Leandro (Levante B, i.)
ESPANYOL BARCELONA
Érkezett: Manuel Lanzarote (Sabadell, i.), David López (Huesca, 250.000), Juan Fuentes (Córdoba), Abraham González (Alcorcón, i.), Jordi Amat (kv., Rayo Vallecano), Adrián Luna (kv., Nacional Montevideo), Thievy Bifouma (kv., Las Palmas), Juan Ángel Albín (kv., Nacional Montevideo)
Távozott: Martin Petrov (szl.), Joan Verdú (Real Betis, i.), Raúl Baena (Rayo Vallecano, i.), Jordi Amat (Swansea City, 2.900.000), Samuele Longo (kv., Inter), Cristian Álvarez (San Lorenzo, i.)
GETAFE
Érkezett: Roberto Lago (Celta Vigo, i.), Daniel Güiza (kv., Johor), Álvaro Arroyo (kv., Alcorcón), Miku (kv., Celtic), Pedro Mosquera (kv., Real Madrid B), Javier Arizmendi (kv., Mallorca), Álex Pérez (kv., Huesca), Pedro León (Real Madrid, 6.000.000), Sergio Escudero (Schalke, 500.000)
Távozott: Hugo Fraile (Gijón, i.), Mané (Maccabi Tel Aviv, i.), Pedro León (kv., Real Madrid), Alexis (kv., Sevilla), Paco Alcácer (kv., Valencia), Sergio Escudero (kv., Schalke), Federico Fernández (kv., Napoli), Abdelaziz Barrada (al-Dzsazira, 10.000.000)
GRANADA
Érkezett: Jaszin Brahimi (Stade Rennes, 4.000.000), Manuel Iturra (Málaga, i.), Piti (Rayo Vallecano, i.), Riki (Deportivo La Coruna, i.), Silvan Widmer (kv., Aarau), Héctor Yuste (kv., Racing Santander), Álex Cruz (kv., Murcia), David de Coz (kv., Lugo), Jeison Murillo (kv., Las Palmas), Ikechi Anya (kv., Watford), David Ferreiro (kv., Racing Santander), Daniel Pudil (kv., Watford), Ritchie Kitoko (kv., Girona), Richard Boateng (kv., San Roque), Toti (kv., Hércules), Jona (kv., Guimaraes), Naldo (kv., Bologna), Darwin Machís (kv., Guimaraes B), Álex Bernal (kv., Leganés), José María Cases (kv., Alcoyano), Douglas Santos (Náutico, 2.300.000), Álvaro García (San Fernando), Gai Assulin (Racing Santander), Alexandre Coeff (k., Udinese), Essaïd Belkalem (k., Udinese), Christian Bravo (k., Inter Zapresic)
Távozott: Inigo López (PAOK, i.), Silvan Widmer (Udinese), Naldo (Udinese), Dani Benítez (kv., Udinese), Diego Maínz (kv., Udinese), Odion Ighalo (kv., Udinese), Gabriel Torje (kv., Udinese), Jaszin Brahimi (kv., Stade Rennes), Recio (kv., Málaga), Nolito (kv., Benfica), José María Cases (Panthrakikosz, i.), Manuel Lucena (szl.), Daniel Pudil (Watford), Tono (Elche, i.), Jona (k., Real Jaén), Ritchie Kitoko (k., Real Jaén)
UD LEVANTE
Érkezett: José Luis Morales (Levante B), David Barral (Orduspor, i.), Jordi Xumetra (Elche, i.), Isszam el-Adua (Guimaraes, i.), Andreas Ivanschitz (Mainz, i.), Javi Jiménez (Real Murcia, i.), Ángel Rodríguez (kv., Elche), Miguel Pallardó (kv., Almería), José Manuel Casado (Rayo Vallecano, i.), Sérgio da Silva Pinto (Hannover, i.), Iván López (Levante B), José Higón (Levante B)
Távozott: Míchel (Valencia, 420.000), Sergio Ballesteros (szl.), Juanlu (szl.), Gustavo Munúa (Fiorentina, i.), Pedro Ríos (szl.), Valdo (kv., Atlante), Robert Acquafresca (kv., Bologna), José Barkero (Real Zaragoza, i.), Dariusz Dudka (szl.), Iván López (Girona)
MÁLAGA
Érkezett: Vitorino Antunes (Pacos de Ferreira, 1.250.000), Flávio Ferreira (Académica Coimbra, 500.000), Bobley Anderson (Vidad Casablanca, 1.000.000), Edinho (kv., Académica Coimbra), Rubén (kv., Rayo Vallecano), Recio (kv., Granada), Juanmi (kv., Racing Santander), Roque Santa Cruz (Manchester City, i.), Fernando Tissone (Sampdoria, i.)
Távozott: Javier Saviola (szl.), Martín Demichelis (Atlético Madrid, i.), Edinho (Braga, i.), Manuel Iturra (Granada, i.), Joaquín (Fiorentina, 2.000.000), Isco (Real Madrid, 30.000.000), Roque Santa Cruz (kv., Manchester City), Oguchi Onyewu (kv., Sporting CP), Lucas Piazón (kv., Chelsea), Diego Lugano (kv., PSG), Vitorino Antunes (kv., Pacos de Ferreira), Jérémy Toulalan (Monaco, 5.000.000)
CA OSASUNA
Érkezett: Jordan Loties (Nancy, i.), Joan Oriol (Villarreal, i.), Miguel de las Cuevas (Gijón, 1.200.000), Eneko Satrústegui (kv., Numancia), Nacho Zabal (kv., Huesca), Rúper (kv., Mirandés), Xavier Annunziata (kv., Huesca), Jon Echaide (kv., Huesca), Francisco Silva (Universidad Católica, 1.200.000), Oriol Riera (Alcorcón, 700.000)
Távozott: Ricardo (visszavonult), Kike Sola (Athletic Bilbao, 4.000.000), Joseba Llorente (kv., Real Sociedad), Anthony Annan (kv., Schalke), Miguel de las Cuevas (kv., Gijón), Francisco Silva (kv., Universidad Católica), Maszud Sodzsaei (szl.), Xavier Annunziata (szl.), David Timor (k., Girona, i.), Nacho Zabal (Huesca, i.)
REAL MADRID
Érkezett: Álvaro Morata (Real Madrid B), Daniel Carvajal (Bayer Leverkusen, 6.500.000), Casemiro (Sao Paulo, 6.000.000), Isco (Málaga, 30.000.000), Jesé (Real Madrid B), Nacho Fernández (Real Madrid B), Pedro León (kv., Getafe), Asier Illarramendi (Real Sociedad, 39.000.000)
Távozott: Ricardo Carvalho (Monaco, i.), Michael Essien (kv., Chelsea), Pedro León (Getafe, 6.000.000), José Callejón (Napoli, 9.500.000)
REAL SOCIEDAD
Érkezett: Yuri Berchiche (kv., Eibar), Joseba Llorente (kv., Osasuna), José Ángel (k., AS Roma), Haris Seferovic (Fiorentina, 3.000.000)
Távozott: Joseba Llorente (szl.), José Ángel (kv., AS Roma), Asier Illarramendi (Real Madrid, 39.000.000)
SEVILLA
Érkezett: Bryan Rabello (Sevilla B), Beto (Braga, 2.000.000), Raul Rusescu (Steaua Bucuresti, 2.500.000), Jairo (Racing Santander, 2.500.000), Marko Marin (kölcsönbe, Chelsea), Vitolo (Las Palmas, 3.200.000), Javi Varas (kv., Celta Vigo), Alexis (kv., Getafe), Tiberio Guarente (kv., Bologna), Luis Alberto (kv., Barcelona B), Lautaro Acosta (kv., Boca Juniors), Ibuszuki Hirosi (kv., Eupen), Bernardo Espinosa (kv., Gijón), Antonio Luna (kv., Mallorca), Emir Spahic (kv., Anzsi Mahacskala), Nico Pareja (k., Szpartak Moszkva), Carlos Bacca (FC Bruges, 7.000.000), Daniel Carrico (k., Reading), Julián (Sevilla B), Diogo Figueiras (Pacos Ferreira, 1.000.000)
Távozott: Andrés Palop (Bayer Leverkusen, i.), Jesús Navas (Manchester City, 20.000.000), Antonio Luna (Aston Villa, 2.000.000), Luis Alberto (Liverpool, 8.000.000), Bernardo Espinosa (Gijón, i.), Emir Spahic (Bayer Leverkusen, 400.000), Beto (kv., Sporting Braga), Manu del Moral (k., Elche), Miroslav Stevanovic (k., Elche), Álvaro Negredo (Manchester City, 25.000.000), José Campana (Crystal Palace, 2.000.000), Ibuszuki Hirosi (Valencia B)
VALENCIA
Érkezett: Nelson Valdez (Rubin Kazany, 3.000.000), Javi Fuego (Rayo Vallecano, i.), Míchel (Levante, 420.000), Paco Alcácer (kv., Getafe), Fernando Gago (kv., Vélez Sarsfield), Oriol Romeu (k., Chelsea), Juan Bernat (Valencia B)
Távozott: Tino Costa (Szpartak Moszkva, 7.000.000), David Albelda (szl.), Nelson Valdez (kv., Rubin Kazany), Carles Gil (k., Elche), Nelson Valdez (al-Dzsazira, 3.000.000)
REAL VALLADOLID
Érkezett: Zakarja Bergdih (Lens, 750.000), Gilberto García (Once Caldas), Carlos Lázaro (kv., Huesca), Diego Marino (Villarreal), Humberto Osorio (k., San Martín, 1.000.000), Omar (Huesca)
Távozott: Mikel Balenziaga (Athletic Bilbao, 500.000), Omar (kv., Huesca), Henrique Sereno (kv., Porto), Juan Ángel Neira (kv., Gimnasia La Plata)
RAYO VALLECANO
Érkezett: Raúl Baena (Espanyol, i.), Rafa García (kv., Xerez), Gabriel Machado (kv., Hércules), Nery Castillo (Pachuca, i.), Johan Mojica (k., Deportivo Cali)
Távozott: Javi Fuego (Valencia, i.), Léo Baptistao (Atlético Madrid, 7.000.000), Piti (Granada, i.), Chori Domínguez (Olympiakosz, i.), Jordi Amat (kv., Espanyol), Rubén (kv., Málaga), Franco Vázquez (kv., Palermo), Jordi Figueras (kv., FC Bruges), Daniel Giménez (Alcorcón, i.), José Casado (Levante, i.), Andrija Delibasics (szl.), Raúl Tamudo (szl.)
VILLARREAL
Érkezett: Jérémy Perbet (Mons, 1.400.000), Bojan Jokic (Chievo Verona (Chievo Verona, i.), Joselu (kv., Córdoba), Cristian Zapata (kv., Milan), Javier Camunas (kv., Deportivo La Coruna), Gerard Bordas (kv., Girona), Giovani dos Santos (Mallorca, 6.000.000), Alekszandar Pantics (Czvena zvezda), Tomás Pina (Mallorca, 5.000.000), Jonathan Pereira (Real Betis)
Távozott: Cristian Zapata (Milan, 6.000.000), Marcos Senna (New York Cosmos, i.), Olof Mellberg (Köbenhavn, i.), Joan Oriol (Osasuna, i.), Guillem Truyols (szl.), Javi Venta (Bradford, i.), Héctor Canteros (kv., Vélez Sarsfield), Jérémy Perbet (kv., Mons), Joselu (Huelva, i.), Jonathan de Guzmán (k., Swansea), Diego Marino (Real Valladolid), Héctor Canteros (kv., Vélez Sarsfield), Jonathan Pereira (kv., Real Betis)
KIESETTEK:
REAL ZARAGOZA
Érkezett: Luis García (kv., Tigres), Lucas Porcar (kv., Xerez), Víctor Laguardia (kv., Alcorcón), José Barkero (Levante, i.), David Cortés (Hércules, i.), Mario Paglialunga (Catania)
Távozott: Cristian Sapunaru (Elche, i.), Maurizio Lanzaro (szl.), Henri Bienvenu (kv., Fenerbahce), Adria Carmona (kv., Milan), Rodri (kv., Barcelona B), Rubén Rochina (kv., Blackburn Rovers), Romaric (szl.), Sztefan Babovics (szl.)
RCD MALLORCA
Érkezett: Alex Moreno (Llagostera), Gianni Zuiverloon (kv., Heerenveen), Pablo Cáceres (kv., FC Torino), Ienaga Akihiro (kv., Gamba Oszaka), Sergi Enrich (kv., Alcorcón), Marvin Ogunjimi (kv., Beerschot), Gerard Moreno (k., Villarreal B, i.), Agus (Orduspor, i.), Thomas (k., Atlético Madrid B)
Távozott: Sergi Enrich (szl.), Juan Calatayud (Videoton, i.), Anderson Conceicao (kv., Tombense), Javier Arizmendi (kv., Getafe), Andreu Fontas (kv., Barcelona), Antonio Luna (kv., Sevilla), Alan Hutton (kv., Aston Villa), Fernando Tissone (kv., Sampdoria), Tomás Pina (Villarreal, 5.000.000), Giovani dos Santos (Villarreal, 6.000.000), Marvin Ogunjimi (k., Leuven)
DEPORTIVO LA CORUNA
Érkezett: Stefan Deak (Deportivo B), Juan Carlos (Deportivo B), Pablo Insúa (Deportivo B), David Rochela (Deportivo B), Felipe Ramos (kv., Valencia B), Diego Seoane (kv., Córdoba), Kaká (Videoton, 300.000)
Távozott: Riki (Granada, i.), Carlos Marchena (szl.), Jesús Vázquez (szl.), Juan Valerón (szl.), Diogo Salomao (kv., Sporting CP), André Santos (kv., Sporting CP), Pizzi (kv., Atlético Madrid), Evaldo (kv.., Sporting CP), Abel Aguilar (kv., Hércules), Nélson Oliveira (kv., Benfica), Javier Camunas (kv., Villarreal), Tiago Pinto (kv., Rio Ave), Sílvio (kv., Atlético Madrid)
vastaggal az elmúlt hét átigazolásai

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik