Fabregas és Xabi Alonso az új kapitánynál sem lesz kezdő?

Vágólapra másolva!
2008.09.04. 13:04
Szombaton először játszik tétmérkőzést új szövetségi kapitányával, Vicente del Bosque-vel Spanyolország. Mióta a Furia Roja megnyerte az Európa-bajnokságot, mindössze egy barátságos mérkőzést játszott Dánia ellen.
Fabregas (elöl) és Xabi Alonso: cserepad?
Fotó: Action Images
Fabregas (elöl) és Xabi Alonso: cserepad?
Fabregas (elöl) és Xabi Alonso: cserepad?
Fotó: Action Images
Fabregas (elöl) és Xabi Alonso: cserepad?

Szombaton ismét tétmérkőzés, a Bosznia-Hercegovina elleni világbajnoki selejtező következik a spanyolok számára Murciában. A találkozó előtt a spanyol sajtó elsősorban az iránt érdeklődött, hogy az Európa-bajnok miként fog kiállni a bosnyákok ellen.

Egyelőre úgy tűnik, hogy a sokak által kezdőbe várt, egyaránt Angliában légióskodó Cesc Fabregas (Arsenal) és Xabi Alonso (Liverpool) Vicente del Bosque-nél sem lesz a kezdőcsapat tagja.

A spanyol válogatott kétkapus edzést tartott, amelyen az egyik csapat így nézett ki: Casillas – Sergio Ramos, Puyol, Raúl Albiol, Capdevilla – Cazorla, Senna, Xavi, Iniesta, Capel – Villa. A csapat nyert is 1–0-ra a másik ellen Xavi góljával. lEz a tizenegy erősen kezdőgyanús, ami azt jelentheti, hogy a két angliai légiós nem fér bele a szerkezetbe.

A két játékos alapesetben az Eb-n sem volt kezdő Luis Aragonésnél. Fabregas ugyan a döntőben a kezdő sípszó pillanatában a pályán volt, de ez csak David Villa sérülése miatt adatott meg neki.

Xabi Alonso a dánok elleni meccsen (amit Fabregas sérülés miatt kihagyott) csereként állt be a szünetben, és remekül játszott, ráadásul két góljával nagy szerepet vállalt a győzelemből (3–0).

Ezek ellenére úgy néz ki, hogy az új szövetségi kapitány Fernando Torres sérülése ellenére kihagyhatja őket. Fabregas helyett Iniesta szabhatja a fazont a csapatnak, Xabi Alonso helyet pedig Senna játszhatja a szűrőt a védelem előtt, és minthogy Del Bosque ragaszkodik a két szélsőhöz (Cazorla és a Silvát helyettesítő Capel személyében), a légiósoknak marad a kispad.

Az a kispad, amely egyesek szerint a legerősebb a világon – és amely Európa-bajnoki címet hozott Spanyolországnak.

A SPANYOLOK KERETE

Kapusok: Iker Casillas (Real Madrid), José Manuel Reina (Liverpool)
Védők: Raúl Albiol (Valencia), Fernando Navarro (Sevilla), Carles Puyol (Barcelona), Joan Capdevila (Villarreal), Sergio Ramos (Real Madrid), Andoni Iraola (Athletic Bilbao), Juanito Gutiérrez (Real Betis)
Középpályások: Andrés Iniesta (Barcelona), Xavi Hernández (Barcelona), Diego Capel (Sevilla), Santi Cazorla (Villarreal), Xabi Alonso (Liverpool), Marcos Senna (Villarreal), Cesc Fabregas (Arsenal)
Csatárok: David Villa (Valencia), Bojan Krkic (Barcelona), Daniel Güiza (Fenerbahçe)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik