A Barcelona minimális különbséggel búcsúztatta a Villarrealt

Vágólapra másolva!
2008.02.01. 00:26
A Spanyol Kupa negyeddöntőjének két csütörtöki visszavágóján a Barcelona hazai pályán verte a Villarrealt és jutott be 1-0-s összesítéssel az elődöntőbe, míg a Racing Santander Bilbaóban 3-3-s döntetlent játszott az Athletic együttesével, és 5-3-s összesítéssel jutott be a négy közé.
Lionel Messi egyszemélyben több védő figyelmét lekötötte, teljesítményén a kihagyott tizenegyes ront csupán
Reuters
Lionel Messi egyszemélyben több védő figyelmét lekötötte, teljesítményén a kihagyott tizenegyes ront csupán
Lionel Messi egyszemélyben több védő figyelmét lekötötte, teljesítményén a kihagyott tizenegyes ront csupán
Reuters
Lionel Messi egyszemélyben több védő figyelmét lekötötte, teljesítményén a kihagyott tizenegyes ront csupán

A Barcelona ígéretes 0-0-t ért el a Villarreallal szemben az első összecsapáson és ha nem is nyugodtan, mindenképpen esélyesként várhatta a hazai visszavágót. A katalánok kezdőcsapatában a támadósorban kapott helyett Messi, Krkic és Henry, míg a kispadról nézhette csapattársait a visszatérés előtt álló Ronaldinho.

A csatársorban kezdő hármas, különösen a két rutinosabb, a francia és az argentin nagyon bekezdett. Egymás után vezették a gólveszélyt is magában hordozó támadásokat, igaz, ezekben inkább egyéni képességeikre és az improvizációra hagyatkoztak, mintsem a kidolgozott támadásokra. Utóbbiban már csak azért sem bízhattak, mert Deco nem igazán tudott karmester lenni, így Iniesta egyedül segített be középpályáról, a nagy kedvvel játszó Márquezzel egyetemben.

A nyolcadik percben a beszorított Villarreal-védelem üggyel-bajjal tisztázott az Henry, Messi kettős elől. A folyamatos katalán nyomás a 27. percben hozott újabb komoly lehetőséget, akkor Iniesta parádés emelését követően Messi kétszer is próbálkozhatott, de Diego Lopez kapujából kifutva testi épségét sem kímélve jól zárta a szöget. A vendégkapusról kipattanó labdát Krkic készített le az érkező Deco elé, a portugál azonban kapu fölé lőtt.

A 35. percben Messi hozta saját magát nagy helyzetbe, majd hat perccel később megszerezte a megérdemelt vezetést a hazai csapat. Henry jó ütemben, bár kissé lesgyanús szituációban mozdult be Deco jobboldalról beívelt szabadrúgásnál, majd a vendégek kapujába csúsztatott fejjel. A Villarreal-játékosok hiába reklamáltak lest, a gólt megadta a játékvezető.

Majd két perc múlva megpecsételődni látszott a vendégek sorsa: egy szokásos Messi-szóló végén az argentin a tizenhatoshoz érve Cyganban akadt fent, és mivel a vendégvédőnek már volt egy sárga lapja, létszámban megfogyatkozott a Villarreal. A szabadrúgást a sértett ballal végezte el, és a jobb felső irányába küldött löketet Diego Lopez bravúrral piszkálta ki.

A második felvonásban nem tudott váltani a létszámhátrányos Villarreal, igaz, egyetlen góljuk továbbjutásukat eredményezte volna. Ettől azonban messze voltak. Nem úgy a győzelmet és a továbbjutást bebiztosító második találatukról a katalánok.

A 69. percben Krkic centerezését követően a hosszún érkező Henry lesgólt szerzett, majd a 76. percben a fiatal, spanyol válogatottbeli meghívót váró center ugorhatott ki ziccerben egy jó labdaátvételt követően. Diego Lopez jó ütemben vetődött ki a labdára, de mivel eltalált Krkic lábát is, az ifjonc pedig érett rókákat megszégyenítő módon esett, a játékvezető tizenegyest ítélt. A büntetőt Messi végezte el, ám a kapu jobb oldalába küldött labdáját a parádés formában védő Diego Lopez kiütötte.

A hajrá egyetlen eseménye azt volt, hogy Krkicet Ronaldinho váltotta az utolsó negyed órára, jelezve: sérülése már a múlté, játékra kész.

A Spanyol Kupa elődöntőjébe tehát a Barcelona, a Getafe, a Valencia és a Racing Santander jutott be, utóbbi a klub történetében első alkalommal.

SPANYOL KUPA:

NEGYEDDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓ:
Barcelona – Villarreal 1-0 (Henry 41.)
Továbbjutott a Barcelona, 1-0-lal
Athletic Bilbao – Racing Santander 3-3 (Amorebieta 18., Munoz 25. – 11-esből, Laskurain 55., ill. Duscher 53., Tchité 72., Serrano 90.)
Továbbjutott a Racing Santander, 5-3-mal
---- B ---- &
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik