Spanyol Kupa: bundagyanú miatt vizsgálják a Levante egyik meccsét

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2023.02.23. 18:03
null
Nem Soldadóék a gyanúsak (Fotó: Getty Images)
Vizsgálatot indított a spanyolországi Melilla bírósága a labdarúgó Király-kupában 2021-ben játszott Huracán Melilla–Levante mérkőzéssel összefüggésben, bundázás gyanújával.

 

A spanyol első és másodosztályú bajnokságot szervező és irányító La Liga csütörtökön közölte, hogy hivatalos kérelmet nyújtott be a sport sértetlenségét és a fogadási csalásokat vizsgáló rendőrségi egységnek (CENPIDA), miután meg nem nevezett forrásból arról értesült, hogy a Levante által az spanyolok afrikai enklávéja területén található Melilla otthonában 8–0-ra megnyert meccsel kapcsolatban felvetődött a bundagyanú.

A melillai bíróság ennek nyomán indított vizsgálatot, és hat személyt, közte egy korábbi Huracán-játékost már ki is hallgattak az ügyben. Rendőrségi tájékoztatás szerint egy korábbi Huracán-futballistát már kedden letartóztattak, őt többrendbeli fogadási csalással gyanúsítják.

Az ötödosztályban jelenleg saját csoportjában egy-egy győzelemmel és döntetlennel, valamint húsz vereséggel és 4–72-es gólkülönbséggel utolsó melillai csapat közölte, mindenben együttműködik az illetékes hatóságokkal.

A Király-kupát a Spanyol Labdarúgó-szövetség (RFEF) felügyeli, de a szervezet egyelőre még nem reagált a folyamatban lévő nyomozásra.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik