Spanyol Kupa: tucatnyi gólig jutott a Getafe és a Betis

Vágólapra másolva!
2023.11.01. 22:29
null
Oliver Torres az idénybeli tizedik meccsét játszotta a Sevillában (Fotó: Getty Images)
Könnyedén jutott a spanyol Király-kupa legjobb 64 csapata közé az élvonalbeli Sevilla, a Celta Vigo, a Real Sociedad és a tucatnyi gólig jutó Getafe is. A vesztes klubok egyaránt a spanyol hatodosztályban szerepelnek. A Mallorca ötödik vonalbeli ellenfél otthonában ment tovább. Este aztán a Betis lemásolta a Getafe góltermését.

A Sevilla már az első félidőben kétgólos előnyre tett szert a Quintanar de la Orden vendégeként: Rafa Mir után Jusszef en-Nesziri talált be öt perccel a szünet előtt, a végeredményt pedig a második félidő végén Adria Pedrosa állította be.

A Celta a szintén hatodosztályú Turégano otthonába látogatott, és nem sok kérdést hagyott a tvábbjutást illetően. Az első félidőben Jonathan Bamba duplázott, a másodikban az őt váltó Carles Pérez, a 4–0-s végeredmény a 71. percre már ki is alakult.

A Getafe nem sokat vacillált a Tardienta otthonában, gyakorlatilag negyedóra alatt eldöntötte a továbbjutás kérdését. Ennyi idő kellett a kétgólos előny kiharcolásához, aztán a 30. és a 35. perc között újabb három gólt rámoltak be Borja Mayoralék. A második félidőben sem volt megállás, kis túlzással, aki arra járt, gólt lőtt a hatodosztályú csapatnak – a végén 12 gólnál álltak le a vendégek.

A Real Sociedadnak jóval nehezebb dolga volt, a szintén hatodik vonalban szereplő CD Bunol otthonában a gól nélküli első félidőt követően Carlos Fernández 67. percben esett góljával sikerült kiharcolni a továbbjutást.

Az ötödosztályú Boiro otthonában simán hozta a kötelezőt a Mallorca, amely Abdon Prats mesterhármasára alapozta négygólos győzelmét.

A nap leggólgazdagabb félideje azonban még hátravolt, a Betis ugyanis nem átallotta túlszárnyalni a Getafe hétgólos második játékrészét: az ötödosztályban szereplő extremadurai CD Hernán Cortés kapujába az első félidőben kilenc gólt helyezett el. Az élen Willian Jose járt a gólgyártásban – négyig jutott, Rodri háromig, Luiz Enrique és Abde Ezzalzuli tette teljessé a gólparádét. Amely aztán fordulás után folytatódott, Ezzalzuli gyorsan megszerezte második gólját, majd betalált a kiscsapat is – Enrique Nieto volt a gólszerző. A szépítés összejött, ám a tízgólos különbséget nem tudták elkerülni a hazaiak, az utolsó percekben szerzett két újabb góllal a Betis is eljutott tucatnyi gólig.

SPANYOL KIRÁLY-KUPA
A LEGJOBB 64 KÖZÉ JUTÁSÉRT (AZ ÉLVONALBELI CSAPATOK MÉRKŐZÉSEI)
Quintanar de la Orden (VI.)–Sevilla 0–3
Turégano (VI.)–Celta Vigo 0–4
CD Bunol (VI.)–Real Sociedad 0–1
Boiro (V.)–Mallorca 0–4
Tardienta (VI.)–Getafe 0–12
Hernan Cortes (VI.)–Real Betis 1–12
UE Rubí (VI.)–Athletic Bilbao 1–2
KORÁBBAN
San Roque de Lepe (IV.)–Girona 1–2
Atlético de Lugones (V.)–Rayo Vallecano 0–6
Badalona Futur (IV.)–Cádiz 0–0 – 11-esekkel 2–4

CSÜTÖRTÖK
19.00:
Arosa SC (V.)–Granada
19.00: Chiclana (VI.)–Villarreal
20.00: UD Logrones (IV.)–Valencia
21.00: Deportivo Murcia (VII.)–Alavés
KEDDEN JÁTSZOTTÁK

CF Talavera (IV.)–Almería 0–2
Manacor (V.)–Las Palmas 0–3

A januári Spanyol Szuperkupa résztvevői (Atlético Madrid, Barcelona, Osasuna, Real Madrid) a legjobb 32 között csatlakoznak a mezőnyhöz.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik