Capello megerősödött, Rijkaardnak fehér zsebkendőket lobogtattak

Vágólapra másolva!
2007.03.11. 12:39
A kiábrándító Bajnokok Ligája-szereplés után a Barcelona és a Real Madrid fantasztikus mérkőzést játszott egymással szombaton késő este a Nou Campban: a 150. bajnoki El Clásico 3-3-as döntetlennel ért véget. Frank Rijkaard, a katalánok vezetőedzője szerint a mesterhármast szerző Lionel Messi mentette meg a vereségtől a csapatát, míg Ruud van Nisteelrooy úgy véli a Real Madridnak így kellene futballoznia a hátralévő 12 bajnoki mérkőzésen is.
Az elnök szerint Fabio Capello (balra) bebizonyította: tudja, mit csinál. Rijkaardról egyelőre nincs hír
Reuters
Az elnök szerint Fabio Capello (balra) bebizonyította: tudja, mit csinál. Rijkaardról egyelőre nincs hír
Az elnök szerint Fabio Capello (balra) bebizonyította: tudja, mit csinál. Rijkaardról egyelőre nincs hír
Reuters
Az elnök szerint Fabio Capello (balra) bebizonyította: tudja, mit csinál. Rijkaardról egyelőre nincs hír

Szavazás

Ön hogyan értékeli az El Clasicót?

Írja be az itt látható számot!
"Egyszerűen nem tudom megérteni és megmagyarázni, hogyan fordulhatott elő, hogy nem nyertük meg ezt a mérkőzést” – fogalmazott a fantasztikus ütközet után Ruud van Nistelrooy, aki kétszer is bevette a Barca kapuját.

A holland csatárnak egyetlen magyarázat mindenképpen eszébe juthatott volna, a második játékrészben ugyanis több százszázalékos gólhelyzetet hagyott ki.

"Borzasztó, hogy háromszor is megszereztük a vezetést, de aztán valahogyan mégis kicsúszott a kezünkből a győzelem” – tette hozzá a 30 éves támadó.

"A müncheni vereség után a csapat megmutatta, mekkora szívvel tud futballozni. Most arra van szükségünk, hogy ezt a hozzállást a hátralévő tizeenkét (bajnoki) mérkőzésen is megőrizzük.”

A királyi gárda valóban ngyon régen nem játszott olyan jól és akkora elszántsággal, mint szombaton este. Nem véletlen, hogy a fővárosiak elnöke, Ramon Calderon védelmébe vette Fabio Capello vezetőedzőt.

(A szakemberről a meccs előtt a spanyol újsságok azt írták, hogy vereség esetén biztosan elveszíti az állását.)

Lionel Messi (jobbra) Romario óta az első, aki hármat vágott a Real Madridnak
Reuters
Lionel Messi (jobbra) Romario óta az első, aki hármat vágott a Real Madridnak

„Az edző bebizonyította, hogy tudja, mit csinál – mondta a presidente. – Megmutattuk, hogy nagyszerű csapatunk van, amely képes bárkit legyőzni.”

Ami a hazaiakat illeti, a Barcelonánál Lionel Messi teljesítménye mindent elhomályosított. A 19 éves argentin a brazil Romario óa az első a katalán együttes tagjai közül, aki az ősi rivális blancóknak három gólt tudott lőni.

„Egészen különleges mérkőzése volt ez Messinek” – nyilatkozta Frank Rijkaard, a Barce szakvezetője, akinek a lefújás után a közönség jelentős része fehér zsebkendőt lobogtatott. Ismeretes, a publikum ezzel fejezi ki abbéli óhaját, hogy rúgják ki az dzőt a csapattól.

"Megmentett bennünket a vereségtől, és csak gratulálni lehet neki, mert nagy tehetség” – tette hozzá a holland szakember.

Maga Messi nehezen tudta palástolni, mennyire örül annak, hogy ennyire jól játszott.

"Nehéz lesz elfelejteni ezt a napot – fogalmazott. – Nagyon szerettem volna gólt szerezni, és aztán hármat is sikerült. Ez olyasmi, amiről soha nem is álmodtam.”

"A Liverpool elleni vereség nagyon bántott bennünket, de az, ahogyan ezt a döntetlent kiharcoltuk, némi biztonságérzetet ad nekünk, még akkor is, ha nyerni szerettünk volna.”

A mérkőzésen a Real Madrid Van Nistelrooy remek lövésével szerezte meg a vezetést az 5. percben, de hat perc múlva a teljesen üresen hagyott Messi egyenlített.

Két perc telt el csupán, amikor Gutit 11-est érően faultolták, a büntetőből Van Nistelrooy ismét a vendégeket juttatta előnyhöz. A 28. percben Ronaldinho és Eto'o alakított ki gólhelyezetet, a brazil lövését Casillas még kitolta, de az érkező Messi 11 méterről a léc alá vágta a labdát.

A mérkőzés képét Oleguer jogos kiállítása változtatta meg, a Real Madrid a második játékrészben többször is eldönthette volna a meccset. Van Nistelrooy két ziccert is kihagyott, a királyiak a 73. percben Sergio Ramos fejesével mégis újra megszereztk a vezetést.

Már úgy tűnt, hogy a Madrid ebben az idényben másodszor is legyőzi a Barcát, de Messi a végén káprázatos egyéni alakítással megmentette az egyik pontot a hazaiaknak.

SPANYOL ELSŐ OSZTÁLYÚ LABDARÚGÓ-BAJNOKSÁG

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik