Nehéz helyzetben a Barcelona

Vágólapra másolva!
2007.02.01. 00:16
Meglepő vereséget szenvedett hazai pályán az FC Barcelona, amelyet a Real Zaragoza tréfált meg a Spanyol Kupa negyeddöntőjében. A vendég aragóniaiak Diogo fejesével nyertek a Nou Campban. Már szinte az elődöntőben érezheti magát a Deportivo La Coruna és a Getafe: mindkét csapat három góllal nyert saját otthonában.
Karmesterek, ha találkoznak: D'Alessandro és Ronaldinho
Reuters
Karmesterek, ha találkoznak: D'Alessandro és Ronaldinho
Karmesterek, ha találkoznak: D'Alessandro és Ronaldinho
Reuters
Karmesterek, ha találkoznak: D'Alessandro és Ronaldinho

A Barcelona a Zaragozával találkozott a Spanyol Kupa negyeddöntőjének első mérkőzésén, a listavezető várta esélyesként a találkozót.

Viszonylag álmosan, kevés helyzetet hozva csordogált a mérkőzés, az első komoly helyzet Andres Iniesta előtt adódott: a fiatal középpályás ugyan már Cesar Sanchez kapus mellett is elpöccintette a labdát, de a játékszer nagyon lassú volt, és a védők kivágták.

A félidő vége előtt a Zaragoza is vezetett veszélyes ellentámadásokat, előbb Oscar ugrott ki, és közeli lövése Jorqueráról vágódott szögletre, majd két perc múlva Sergio Garcia váratlanul óriási lövést küldött kapura, és a játékszer a jobb kapufáról vágódott vissza a mezőnybe.

A Barcelona a második félidőre sem találta igazán a játék ritmusát, játékukból hiányzott az átütőerő. Ennek ellenére hidegzuhany volt a Zaragoza vezető találata: a 78. percben D’Alessandro jobbról középre lőtt szögletét az ötösön felugró Diogo bólintotta az üres kapuba – Jorquera valahol egészen máshol kalandozott…

A Barcelonának így nagyon nehéz dolga lesz, ha be akar jutni az elődöntőbe, a Deportivo La Coruna viszont már páholyban érezheti magát. Bár a galíciaiak Mancsev góljával félidőben még hátrányban voltak, a második játékrészben sikerült megfordítani az eredményt.

A Depornak a hajrája volt nagyon jó, a 89. és a 90. percben lőtt góllal sikerült fölényessé tenni a sikert. Ami talán bosszantó lehet számukra, hogy Lopót a lefújás előtt kiállította a játékvezető.

Szintén három góllal nyert a Getafe is, amely Guiza szöglet utáni fejesével szerzett vezetést az Osasuna ellen. Guizának mostanában nagyon megy, hiszen a két csapat hétvégi találkozóján is ő szerezte együttese mindkét találatát.

A második gólt Alexis szerezte, aki szintén szöglet után bólintott a kapuba, majd az általunk is jól ismert lett Verpakovskis használta ki, hogy Ricardo kapus kiejtett egy könnyű beadást.

SPANYOL KIRÁLY KUPA

NEGYEDDÖNTŐ, ELSŐ MÉRKŐZÉSEK:
Barcelona-Real Zaragoza 0-1 (Diogo 78.)
Deportivo La Coruna-Valladolid 4-1 (Alvarez 53., Rivera 67., Verdu 89., Juanma 90. ill. Mancsev 21.)
Getafe-Osasuna 3-0 (Guiza 11., Alexis 38., Verpakovskis 62.)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik