Férfi kosár: Minden mérkőzést meg akarunk nyerni – Searcy

GYŐRI FERENC (Zaragoza)GYŐRI FERENC (Zaragoza)
Vágólapra másolva!
2020.12.18. 08:56
null
Devin Searcy szerint figyelmesebben kellett volna játszani (Fotó: fiba.com)
Egyre jobban beilleszkedik a Falcóba Devin Searcy, aki szerint csapatának lehet esélye a visszavágásra a Zaragoza ellen.    

 

Nem történt meglepetés, az elmúlt alig több mint egy évbenharmadszor is kikapott a spanyol Casademont Zaragozátóla Falco-Vulcano Energia KC Szombathely a Bajnokok Ligájában – ezúttal regisztrálhattuk a legnagyobb különbséget, kilenc pontot (85–76). A nagyszünetben, mínusz tizenkilencnél ennél súlyosabb vereség rémképe is felsejlett, ám a harmadik negyedben kiváló védekezéssel és kreatív támadójátékkal szépen faragott a különbségből Gasper Okorn legénysége.

„Nagyon rosszul kezdtünk ahhoz, hogy esélyünk legyen a mérkőzés megnyerésére – értékelt Devin Searcy, a Falco hasznosan játszó amerikai centere. – Nem becsültük meg a labdát, és a Zaragoza elég erős ahhoz, hogy kihasználja a hibáinkat. Ha ennél figyelmesebben játszunk, lehettek volna győzelmi reményeink, hiszen jelentős hátrányból is fel tudtunk zárkózni.”

A visszavágási lehetőség már kedden 18 órakor eljön, akkor lép parkettre a sok minőségi játékost felvonultató aragóniai együttes az Arena Savariában. A találkozó a mostanában megszokott protokollnak megfelelően zárt kapus lesz.

„Lehet sanszunk a jövő heti mérkőzésen, főként mert a mostani idényben minden bizonytalan, de fontos, hogy a jó úton járjunk, ebből a szempontból rajtunk is múlik a kimenetel – taglalta a szerdán 15 pontot és hat lepattanót jegyző rutinos magasember. – Nagyon erős a Bajnokok Ligája mezőnye, nézze csak meg a csapatok listáját, sosem szerepeltek ennyire jó nevű klubok a mezőnyben. Hatalmas megtiszteltetés, hogy ebben a sorozatban mutathatom meg a tudásomat, csupa patinás együttes körében. Kezdek egyre inkább beilleszkedni Szombathelyen, a srácok egy része már évek óta együtt játszik, igyekszem én is megtalálni a helyemet.”

Csütörtök délután érkezett vissza Magyarországra a csapat a Zaragoza–Barcelona–Amszterdam–Budapest útvonalon (a Hollandiából induló repülőjáraton egy eleven kisfiú nagyon jó barátságot kötött Perl Zoltánnal), s máris jön az újabb megméretés. Az együttes a fővárosban szállt meg, este még edzett egyet, hogy pénteken ebéd után Jászberény felé vegye az irányt, ahol NB I-es mérkőzést játszik a sereghajtóval – Benke Szilárd feltehetően továbbra sem lesz bevethető.

„Minden mérkőzést meg akarunk nyerni, hogy minél jobb pozícióból kezdhessük el a rájátszást – zárta mondandóját Searcy. – Nem akarunk előreszaladni, és eszünk ágában sincs bármelyik ellenfelünket lebecsülni. Eddig a Zaragoza körül forogtak a gondolataink, de már a Jászberényre készülünk.”

KOSÁRLABDA
FÉRFI BAJNOKOK LIGÁJA
D-CSOPORT
2. FORDULÓ
Zaragoza (spanyol)–Falco-Vulcano Energia KC Szombathely 85–76
(19–14, 31–17, 15–26, 20–19)
Zaragoza, zárt kapuk mögött. Vezette:Maestre (francia), Yilmaz, Karbilecen (törökök)
ZARAGOZA:
ENNIS14/9,Bray, Barreiro5/3,BENZING14/6,Hlínason12. Csere:Brussino9/9,García6/6,Justiz12,SULAIMON13/9. Edző:Sergio Hernández
FALCO:
Anderson5/3,PERL17,Váradi6,BRUINSMA21/9,SEARCY15. Csere:Lake7,Milosevics5. Edző:Gasper Okorn
Az eredmény alakulása. 4. perc:
8–2.7. p.:15–4.10. p.:17–14.12. p.:24–20.18. p.:47–27.21. p.:50–35.26. p.:56–43.30. p.:63–57.31. p.:68–57.34. p.:75–61.35. p.:75–67
MESTERMÉRLEG
Sergio Hernández:
– Az első két negyedben a legjobbunkat adtuk, remekül védekeztünk, megállítottuk a Falco jó dobóit és kontroll alatt tartottuk az elzárás-leválás játékát. Rendben volt a tempónk is, húszpontos előnyt építettünk ki, erről nem is kell többet mondani. A folytatásban a játékosaink a pontszerzésre törekedtek, ami nem helyes, túlságosan megnyugodtak, és ezt az ellenfél, amely kiváló csapat, ki tudta használni. Jól hozta játékba a magas embereit és sikeresen egy egyeztek azok, akik ebben a műfajban erősek. Figyelnünk kell arra, hogy negyven percen át koncentráljunk, ez a feladatunk a jövőben, de alapvetően jó mérkőzést játszottunk.

Gasper Okorn:– Megérdemelten nyert a rivális. Az első félidő volt a problémánk, ott nagyjából mindent elrontottunk, amit lehetett, túlságosan meg voltunk ijedve, emiatt kaptunk ötven pontot. A fordulás után már tudtuk, hogyan kell védekeznünk. Negyven percen keresztül komolyan vette a mérkőzést és koncentrált a Zaragoza, ez a játékosaink érdeme, dicséret illeti őket. A házigazda nagyon jó képességű csapat, benne van a pakliban, hogy Ennis, Sulaimon és Benzing emberről is bedobja a hárompontost. Összességében elégedett lehetek, hiszen sokkal több lepattanót szedtünk, és az első negyedben produkált hét eladott labdánk csak tizenháromra nőtt a végére, tehát fejlődni tudtunk a meccs közben.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik