Van Nistelrooy lopta közelebb a királyiakat

Vágólapra másolva!
2007.01.14. 23:14
A spanyol élvonalbeli labdarúgó-bajnokság 18. fordulójának utolsó összecsapásán a Real Madrid egygólos győzelmet aratott a Zaragoza ellen. A királyiak ezzel a sikerükkel a harmadik helyen állnak a tabellán és pontszámban beérték a nagy rivális, címvédő, a fordulóban botló Barcelonát, valamint két pontra megközelítettek az ugyancsak vereséget szenvedő éllovast, a Sevillát.
Higuaín remekül centerezett...
Reuters
Higuaín remekül centerezett...
Higuaín remekül centerezett...
Reuters
Higuaín remekül centerezett...

La Liga, spanyol élvonalbeli labdarúgó-bajnokság

18. forduló:
Real Madrid - Zaragoza 1-0 (Van Nistelrooy 41.)

Szavazás

Melyik csapat nyeri a spanyol labdarúgó-bajnokságot?

Írja be az itt látható számot!
Nem hozott túl nagy iramot a találkozó eleje, amin a heti előzmények ismeretében nem igazán csodálkozhattunk. Madridban finoman szólva is áll a bál, a bajnokságban két vereségen vannak túl, rúgott gól nélkül.

A sportvezetés raportra hívta az olasz vezetőedzőt a hét elején. Az átigazolási piacon igen kapósak a játékosaik, nem múlik el óra, hogy valamelyik hírforrás ne igazolná el valamelyik szárnyaszegett madridit.

A héten aztán bombaként robbant: az amerikai LA Galaxy már vitte is Beckhamet – igaz egyelőre még papíron -, akinek nyáron lejáró szerződése csak nem akart megújulni Madridban. A spanyolok nem nagyon erőltették – kiegészítő embernek számít az angol -, az érintettnek meg nem tetszett a kispad és a lelátó között ingáznia. Most aztán Capello mester állandóra a lelátóra száműzte őt. Jöjjenek a fiatalok! A Zaragoza elleni kezdőben a friss szerzemények közül Gago és Higuaín is helyet kapott.

...aztán együtt örülhetett a gólszerző Van Nistelrooy-jal
Reuters
...aztán együtt örülhetett a gólszerző Van Nistelrooy-jal

Ilyen előzmények után a legkevesebb, amit megtehettek a madridiak, hogy a biztonságra törekednek. Az első helyzet azonban így is a vendégek előtt adódott, Ewerthon baloldalról bemelt labdájába Casillas még belekapott. Belül különben sem jött vendégjátékos.

Ezt követőn kiegyenlített mezőnyjátékot láthattunk, helyzetek nélkül.

Az első félóra végeztével Diarra távoli lövése adta meg a jelet a támadásra. A vendégek megzavarodtak, a madridiak egyre közelebb kerültek a gólszerzéshez. Reyes szabadrúgásból veszélyeztetett, Helguera egy csúsztatott fejessel, majd Van Nistelrooy előtt is adódott lehetőség.

Ezek azonban még kimaradtak, nem úgy a 41. percben. Kisszögletet követően Robinho ívelt a kapu elé a hosszú oldalra, ahol üresen érkezett Higuaín, aki levétel után középre centerezett. Érkezett a legjobb ütemben Van Nistelrooy, aki két lépésről bebelsőzte tizedik bajnoki gólját a Realban.

A vendégek kezezést reklamáltak az argentin-francia labdaátvételénél, ez azonban nem hatotta meg a játékvezetőt.

A második felvonásban előnye birtokában nyugodtan játszott a Real. Tehette ezt már csak azért is, mert egy-két erőtlen kontrától eltekintve a vendégek nem sok veszélyt jelentettek számukra.

Eközben a királyiak ellepték a vendégek térfelét, de mezőfölényük meddőnek bizonyult, nem záporoztak a lövések volt hálóőrük, César kapujára. A vége 1-0 lett, ami igazságosnak mondható a látottak alapján. Bár a győzelem nem annyira a hazaiak érdeme, mint inkább a vendégek kritikája.

Ettől függetlenül a három pont a madridi zsebben, amellyel pontszámban utolérték a fordulóban városi rangadót bukó Barcelonát. Illetve belátható, kétpontos távolságba került az éllovas Sevilla is, amely hazai pályán váratlanul kapott ki az utóbbi hetekben gyengélkedő, kiesés ellen harcoló Mallorcától.

A Barcelona Betis elleni idegenbeli mérkőzése a katalánok klubvilágbajnoki kötelezettsége miatt elmaradt.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik