Röplabda: Támadásban fejlődtem eddig a legtöbbet az olasz bajnokságban – Németh Anett

Vágólapra másolva!
2024.03.28. 19:08
Németh Anett úgy érzi, sokat fejlődött az olasz bajnokságban (Fotó: Imago Images)
Németh Anett, a Pinerolo magyar válogatott röplabdázója elsősorban a támadójátékát illetően fejlődött tavaly június óta olasz klubcsapatában, amellyel az idény előtt kitűzött alapvető célt jócskán sikerült túlszárnyalnia.

 

A 24 éves játékos az M1 aktuális csatornának azt mondta, legfőbb feladata az volt, hogy fel tudja venni az olasz bajnokság ritmusát, s úgy érzi, ez sikerült is neki.

„Abban kellett még fejlődnöm, hogy hogyan tudok dolgozni a magas, rendezett blokkok ellen, illetve még fizikálisabbá kellett válnom nemcsak a gyors, hanem a magas labdákból is” – fejtette ki Németh Anett, aki úgy fogalmazott, mindenképpen előrelépésként tekinti a saját pályafutásában azt, hogy a Pinerolóba igazolt.

„Itt már az edzések is magasabb színvonalúak, mint amit megszoktam, de egyre jobban kezdek beleszokni ebbe a bajnokságba és nagyon élvezem, hogy ilyen magas színvonalon játszhatok” – jelentette ki a feladóátló.

A Vasas-nevelésű röplabdázó elárulta, az idény előtt alapvető cél volt a csapat számára, hogy az élvonalban maradjon, ezt viszont jócskán sikerült túlszárnyalniuk azzal, hogy bejutottak a rájátszásba.

„Keményen dolgoztunk és nagyon jó közösség alakult ki itt, így az idő előre haladtával egyre inkább a rájátszásba kerülés lebegett a szemünk előtt, s végül a szezon egyik meglepetéscsapata vált belőlünk” – mondta, az alapszakaszban harmadikként záró Vero Volley-val szemben 3-2-re elveszített első negyeddöntős meccsről pedig úgy vélekedett, a Pinerolo részéről a vereség ellenére jó találkozó volt.

„Mégiscsak egy Bajnokok Ligája-elődöntős riválissal találkoztunk, úgyhogy jó teljesítmény volt tőlünk, hogy öt szettre tudtuk őket kényszeríteni. Szerintem ezt nekünk nem kudarcként kell megélnünk, a következő meccshez pedig ugyanilyen felfogásban kell hozzáállnunk, nekünk ugyanis nincs veszíteni valónk, nem mi vagyunk a párharc esélyesei. Reméljük, hogy jó játékkal és a hazai pálya segítségével harmadik mérkőzésre tudjuk kényszeríteni a Verót” – tette hozzá.

Németh Anett azt is elmondta, már tudja, hogy merre viszi az útja jövőre, a pályafutása további szakaszát érintő döntéssel pedig elégedett, de egyelőre erről még részletesen nem beszélhet.

„Legkorábban a szezon végén várható ezzel kapcsolatban információ, de a következő néhány héten belül még biztosan nem” – jelentette ki. A női válogatott Európa-bajnoki selejtezős csoportellenfeleiről Németh azt mondta, a belgáknak sztárjátékosaik és topbajnokságban edződő röplabdázóik vannak, így ellenük nagyon nehéz dolga lesz a magyaroknak, de a dánokat sem szabad lebecsülni, mert a sportág ott is folyamatosan fejlődik.

„Nekünk arra kell készülnünk, hogy a dánokat mindenképpen meg kell vernünk, Belgium ellen pedig a lehető legjobbunkat kell nyújtani ahhoz, hogy esetleg egy meccset, vagy pontokat tudjunk elhozni, mert azzal jó helyzetbe kerülnénk az Eb-re jutást illetően” – fogalmazott.

A Pinerolo legközelebb vasárnap lép pályára, amikor a negyeddöntős párharc második meccsén fogadja a Vero Volleyt.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik