Női röpi Extraliga: Békéscsabán is nyert, közel a döntőhöz a Kaposvár

Vágólapra másolva!
2024.03.20. 20:43
Fotó: KRNC
A Kaposvár 3:1-re nyert a Békéscsaba vendégeként a női röplabda Extraliga elődöntőjének szerdai, második mérkőzésén, így 2–0-ra vezet az egyik fél harmadik sikeréig tartó párharcban.

A kaposváriak az első, számukra hazai találkozó után azért is bizakodva várhatták a második meccset, mert az alapszakaszban 3:0-ra nyerni tudtak a Viharsarokban. Az elődöntő újabb felvonása az első mérkőzés folytatásaként kezdődött: a somogyiak irányítottak, a hazaiak rendkívül gyenge nyitásfogadásukból nem tudtak megfelelően támadást építeni, ezzel szemben Vincent Lacombe vendégegyüttese agresszív támadójátékával tekintélyes különbséggel szerezte meg a vezetést.

A második felvonásban összeszedettebben röplabdázott a BRSE, amely a bolgár Miroszalva Paskova-Kaneva támadásaival, majd sorozatban „kiosztott" blokkjaival kétszer is elhúzott négy ponttal. A KNRC ugyan egyszer még tudott fordítani, másodszorra azonban már nem engedte vissza a szettbe ellenfelét a Békéscsaba, amelynek játékosai ebben a játékrészben összesen hat pontot érő sáncot jegyeztek és simán egalizáltak.

A harmadik etapot újra gyengén kezdte a Magyar Kupa-ezüstérmes vendéglátó, és bár később felvette az „üzemi hőfokot”, a gyorsan összeszedett ötpontos hátrányát sokáig csak kettőre tudta csökkenteni, mert a kaposváriaknál több jó egyéni teljesítmény is akadt. Az MK-bronzérmes vendégektől a brazil Sara Dias és a magyar válogatott Szedmák Réka volt különösen elemében, vezérletükkel 21:16-ra, majd 24:21-re is vezetett a somogyi együttes. A csabaiak azonban nem adták fel, összesen négy szettlabdát hárítottak, miközben ők is kiharcoltak ötöt, de végül egy hosszúra szálló viharsarki támadás után Szedmákék ünnepelhették a második részsikerüket.

A negyedik játszmára lendületben maradtak és négy ponttal ismét elléptek a vendégek, ám a Békéscsaba ennél jobban nem szakadt le, igaz, fordítani sem tudott, csak egyenlíteni. Ekkor már mindkét csapat játékosai többször is – a szabályokkal ellentétesen – az ellenfél térfele felé örültek egy-egy megszerzett pontnál, a kaposváriak egyébként remeklő brazil centere, Adriani Vilvert sárga lapot is kapott egy ilyen után. A hajrá előtt ismét többpontos előnyt dolgoztak ki Szedmákék, amit már nem engedtek ki a kezükből, így 115 perc után egy sikerre kerültek történetük első fináléjától.

A vendégektől négyen, a hazaiaktól hárman zártak legalább tíz ponttal.

A párharc harmadik mérkőzése vasárnap lesz Kaposváron.

A másik ágon a címvédő, Magyar Kupa-győztes Vasas 1–0-ra vezet a MÁV Előre ellen a csütörtöki második találkozó előtt. 

Az alsóház szerdai találkozóin az UTE simán, míg a Nyíregyháza szoros meccsen nyert másodszorra is, s vezet egyaránt 2–0-ra összesítésben. Utóbbi, ötszettes találkozón a nyíregyháziak szerb légiósa, Nina Kocics 43 (!) pontot szerzett.

RÖPLABDA
Női Extraliga, elődöntő, 2. mérkőzés
Swietelsky-Békéscsaba–Kaposvári NRC 1:3 (–15, 18, –30, –19)
 Az egyik fél harmadik sikeréig tartó párharc állása: 2–0 a Kaposvárnak.

Az 5–8. helyért, 2. mérkőzések
Szent Benedek RA–UTE 0:3 (–23, –18, –20)
Az egyik fél harmadik sikeréig tartó párharc állása: 2–0 az UTE javára.
DVTK Ongropack–Fatum-Nyíregyháza 2:3 (–20, 20, 14, –14, –12)
Az egyik fél harmadik sikeréig tartó párharc állása: 2–0 a Nyíregyházának.
 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik