Férfi röpi El: a mieink Rigában is kikaptak, a lettek jutnak fel

P. B.P. B.
Vágólapra másolva!
2023.07.09. 17:06
null
A csütörtöki, hazai vereség után Lettországban is kikaptak a mieink az Európa-liga Ezüst divíziójának döntőjében (Fotó: Kovács Péter)
A férfi Európa-liga Ezüst divíziójának döntőjében a magyar férfi röplabda-válogatott a hazai 3:1-es vereség után a rigai visszavágón is kikapott, így a lettek jutnak fel az Arany divízióba.

 

 

Eleve nem volt könnyű helyzetben a magyar nemzeti együttes a 3:1-re elveszített itthoni első mérkőzés után a lettek elleni Ezüst Európa-liga-fináléban, hiszen a vasárnap délutáni, rigai visszavágón 3:0-ra vagy 3:1-re kellett volna nyernie ahhoz, hogy kiharcolja a mindent eldöntő aranyszettet.

Nem sikerült, a fizikailag jóval erősebb, magasabb szintet képviselő, hatékonyabban támadó és roppant masszívan védekező balti együttes kevesebb, mint egy óra alatt kettő nullás vezetésre tett szert, ami elég volt a párharc megnyeréséhez.

A hazaiak az aranyérem megszerzésének tudatában sem vettek vissza, nem a cseréket küldték be a harmadik játékrészben, amelyet szintén simán megnyertek, 85 perc alatt lezárva a visszavágót – a vendégcsapat az első és a második játszmában egy-egy alkalommal, a harmadikban egyszer sem vezetett.

A hasznos tapasztalatokat gyűjtő, megfiatalított és átalakított magyar együttes a 2021-es bronz és a tavalyi negyedik hely után ezüstéremmel gazdagodott, míg az idei kiírásban nyolc meccsen csupán egy szettet elveszítő lettek sikerükkel jövőre újra az Arany divízióban szerepelhetnek.

DÖNTŐ, VISSZAVÁGÓ
LETTORSZÁG–MAGYARORSZÁG 3:0 (21, 16, 18)
Riga, 850 néző. V: Edholm (svéd), Maciejewski (lengyel).
LETTORSZÁG: Ozolins 6, Freimanis 2, R. JANSONS 21, SMITS 17, BLUMBERGS 8, Skrudres 1. Csere: Kronbergs, Melnis (liberók), Sauss. Szövetségi kapitány: Michal Gogol
MAGYARORSZÁG: Bögöly G. 9, Tomanóczy B. 2, Keen 3, Horváth K. 4, Boldizsár P. 1, KECSKEMÉTI B. 15. Csere: Kiss M., Bán (liberók), Péter B. Szövetségi kapitány: Nagy Péter
Az eredmény alakulása. 1. játszma: 3:1, 4:4, 8:4, 10:6, 11:12, 18:14, 22:19. 2. játszma: 3:3, 8:7, 12:8, 18:12, 22:13. 3. játszma: 4:3, 8:4, 8:8, 11:11, 13:13, 16:15, 19:16
A párharc győztese: Lettország, kettős győzelemmel (6:1)
MESTERMÉRLEG
Nagy Péter: – Most is van hiányérzetem, megint csak adódtak a szetteken belül olyan periódusok, amelyeknél lehettünk volna precízebbek és akkor szorosabb mérkőzést játszhattunk volna. Fizikailag fáradtabbnak éreztem a csapatot, mint az előző találkozón, ám ha játszmát nem is sikerült nyerni, tartottuk magunkat. Teljes mértékig nem, de az első meccshez képest jobban kiküszöböltük a fő hibákat. A lett erősebb csapat, nagyon egyben volt most is. Mi nagyon jó tapasztalatokat szereztünk, ez fontos tanulási folyamat volt nemcsak a játékosoknak, hanem nekünk, edzőknek is

EZÜST EURÓPA-LIGA, FÉRFIAK, 2023
A végeredmény
Győztes: Lettország
(Vladislavs Blumbergs, Kristers Dardzans, Jekabs Dzenis, Hermans Egleskalns, Gustavs Freimanis, Janis Jansons, RenarsbPauls Jansons, Olegs Klopovs, Kaspars Kronbergs, Emils Melnis, Atvars Ozolins, Jänis Ramanis, Romans Sauss, Edvins Skruders, Kristaps Smits, Dmitrijs Spakovs, szövetségi kapitány: Michal Gogol)
2. MAGYARORSZÁG
(Ambrus Bence, Bán Viktor, Bibók Balázs, Boldizsár Péter, Bögöly Gábor, Iván Bence, Horváth Kristóf, Kecskeméti Bálint, Keen Cameron, Kiss Máté, Mikuláss Koch Marcell, Péter Benedek, Sebesytén Márton, Szalai Kristóf, Tomanóczy Bálint, Varga Péter, szövetségi kapitány: Nagy Péter)
3. Ausztria
4. Ciprus
5. Feröer
6. Grúzia

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik