Strandröplabda: nem sikerült a továbbjutás a magyaroknak a Nemzetek Kupáján

Vágólapra másolva!
2023.06.11. 19:26
null
Bár bejutott a döntőbe, ott kikapott a magyar férfi strandröplabdacsapat a Nemzetek Kupája budapesti selejtezőjén (Fotó: Magyar Röplabdaszövetség)
A magyar férfiválogatott másodikként zárt, míg a nők már a döntőbe sem jutottak be a budapesti olimpiai kvalifikációs strandröplabda Nemzetek Kupája selejtezőjében.

 

Az európai szövetség honlapja szerint a házigazda magyaroknál a Petik Csanád,Dóczi Domonkos, illetve aHajós Artúr,Stréli Bence férfipárosok voltak eredményesebbek, ugyanis azután, hogy szombaton egy-egy győzelmet és vereséget jegyeztek, vasárnap a portugálok elleni sikerrel bejutottak a fináléba, ahol az a francia válogatott várt rájuk, amellyel szemben egy nappal korábban alulmaradtak.

A vasárnapi mérkőzés első felében Petik és Dóczi lépett homokra, de csak egy játszmát tudott nyerni a rivális duó ellen, így a franciák előnybe kerültek. A győzelemhez a következő meccs megnyerésére volt szükségük a franciáknak, akik Hajós és Stréli duóját is 2:1-re verték, így diadalmaskodtak.

A nők szombaton ugyancsak egy-egy győzelemmel és vereséggel zártak, ők vasárnap az olaszokkal mérkőztek a fináléért, ám 2:0-ra kikaptak. Náluk Villám Csenge és Windisch Kinga, illetve Villám Lilla és Szabó Adrienn képviselte a magyar színeket. A továbbjutást végül a döntőben az osztrákokat legyőző olaszok szerezték meg.

A selejtezősorozat következő körében nemenként nyolc csapat szerepel majd.

A válogatottak két, két nyert szettig tartó találkozót vívtak egymással, s amennyiben az állás 1:1 volt, a győztesről aranyjátszma döntött, amelyben a szövetségi kapitányok jelölték ki, kik lépjenek pályára.

STRANDRÖPLABDA, NEMZETEK KUPÁJA
FÉRFIAK
A DÖNTŐBE JUTÁSÉRT

Magyarország–Portugália 2:0
Petik, Dóczi–Leite, Maia 2:1 (–16, 11, 11)
Hajós, Stréli–Pedrosa, Campos 2:0 (20, 17)

DÖNTŐ
Franciaország–Magyarország 2:0
Q. Aye, C. Aye–Petik, Dóczi 2:1 (27, –19, 11)
Krou, Gauthier-Rat–Hajós, Stréli 2:1 (16, –19, 10)

NŐK
A DÖNTŐBE JUTÁSÉRT

Olaszország–Magyarország 2:0
Arcaini, They–Villám Cs., Windisch 2:0 (10, 17)
Gottardi, Menegatti–Szabó, Villám L. 2:0 (15, 12)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik