Strandröplabda ob: tízmillió forint lesz a döntő összdíjazása

Vágólapra másolva!
2023.08.10. 11:53
null
Ismét a Stréli Bence (balról), Hajós Artúr páros a favorit (Fotó: Facebook/Beach Volleyball Hungary)
Sorrendben hetedszer rendezik meg szombaton és vasárnap a budakalászi Lupa Beachen a Dorko strandröplabda országos bajnokság döntőjét, amelynek 10 millió forint az összdíjazása.

Ludvig Zsolt, a Magyar Röplabda Szövetség (MRSZ) főtitkára a csütörtöki sajtótájékoztatón a strandröplabda szezon ékkövének nevezte az eseményt, amelyen 16 férfi és 16 női páros verseng majd az érmekért.

Emlékeztetett arra, hogy idén a klubokat is bevonták a bajnokság fordulóinak lebonyolításába, ezeket Tatán, Csepelen és Abádszalókon tartották meg. Hozzátette: ez tette lehetővé, hogy a szövetség soha nem látott nagyságú pénzdíjat, összesen tízmillió forintot oszt szét az elődöntőbe jutott párosok között. Beszélt arról is, hogy ezúttal sokkal „arénásabb” hangulatot alakítanak ki a Lupa Beachen, ahol a lelátókon akár 1400 néző is el elfér majd.

A döntőket 14.05-től élőben közvetíti az M4 Sport+, a többi mérkőzés a hunvolley.info honlapon keresztül az interneten is követhető lesz.

Ludvig Zsolt kiemelte, hogy mindkét napon várják a szurkolókat, akik kedvezményesen, úgynevezett sportolói jeggyel, a szövetség igazolt versenyzői pedig 500 forintért tekinthetik meg a versenyeket a Lupa Beachen.

A férfi ob szuperfavoritja az eddigi négyszeres győztes, Hajós Artúr, Stréli Bence páros, míg a hölgyeknél a kétszeres aranyérmes Villám Lilla és az egyszeres bajnok Vaida Beáta, utóbbiak az ob eddigi mindhárom állomásán a legjobbnak bizonyultak, bajnoki címet viszont együtt most először szerezhetnek.

A főtitkár az MTI kérdésére elmondta, hogy bár a szakág itthon jelentős fejlődésen ment át az utóbbi években, annak még nincs realitása, hogy magyar strandröplabdázó ott legyen a jövő évi párizsi olimpián, de álma, hogy a 2028-as Los Angeles-i játékokra már kvótaközeli állapotba kerülnek a hazai strandröplabdázók.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik