Felütés

2625742 26257422625742 2625742
Vágólapra másolva!
2015.10.15. 16:10
Nagyon nehéz hetek várnak a Roma-ra: sorsdöntő BL párharc, derby-k sora a bajnokságban, mindezt úgy, 23 nap alatt 7 meccset játszunk. Ha ez az...

Nagyon nehéz hetek várnak a Roma-ra: sorsdöntő BL párharc, derby-k sora a bajnokságban, mindezt úgy, 23 nap alatt 7 meccset játszunk. Ha ez az időszak jól sikerül, akkor a végére a bajnokság élén, és a BL csoport továbbjutás küszöbén izgulhatunk majd a magyar válogatottért, de ha nem, akkor könnyen válhat Rudi-ból Olaszország legjobban fizetett munkanélkülije. Ahhoz, hogy az első, álomszerű elképzelés valósággá válhasson óriási lépést tehet a csapat most szombaton, az Empoli ellen.

A szombati 6 órai meccs sajnos csak 22:45-től lesz látható csak a Digisporton.

A riválisaink egymással néznek szembe: a listavezető Fiorentina a Napoli-hoz látogat, a második helyezett Inter pedig egy erős középcsapat, Juventus otthonába (soha nem lehet megunni ezeket a poénokat). Talán az, hogy a Lazio a Sassuolo-hoz látogat, nem tűnik olyan nehéz feladatnak, de a Neroverdi is kellemetlen ellenfél.

Ezekkel nem is nagyon kell foglalkozni, hiszen minden eredményben megtalálhatjuk a pozitívumot, az egyetlen fontos, hogy mi hozzuk a saját meccsünket. Könnyű ezt mondani, de sajnos eddig elég hullámzó volt a csapatunk teljesítménye. Szerencsére ez a válogatott szünet kegyes volt csapatunkhoz, mivel nem sérültek le új játékosok, csak felépültek. Visszatért a kerethez Rüdiger, és Manolas is rendben van már. Dzeko valószínűleg még csak csere lesz, de vele is minden rendben, tehát minden szem Rudi-ra szegeződik: képes lesz-e a csapat olyan játékot produkálni, mint a Palermo ellen? Gyorsan lerendezni a meccset, hogy aztán már ne kelljen stresszelni.

Nézzük meg egy kicsit az ellenfelünket. Tavaly a Sarri vezette alakulat a döntetlenjeiről vált híressé, keményen védekeztek, aminek meg is lett az eredménye, kiharcolták a bennmaradást. Idén új edző, új mentalitás, Giampaolo-val már nyíltabb, bátrabb játékot játszik a csapat. Két csatárral állnak fel, mögöttük pedig a csapat legveszélyesebb játékosuk, Saponara, aki 17 lövésnél jár, de ami fontosabb, 3 gólnál, és gólpassznál. Mögötte 3 középpályás van, akiknek nyilván fontos a védekezés, de itt játszik Parades is, akire támadó középpályásként számít az edző. Természetesen nincsenek illúzióim, nem fognak minket letámadni, megint csak egy kis "olaszos gyémántdiót" kell feltörnünk majd a 3 pontért, bár óvatosnak kell lennie a Roma-nak, hiszen a toszkánok tudnak gólt is szerezni. Meg nem szabad megfeledkezni a kölcsön-római-veszélyről sem, reméljük Skorupski nem most fogja ki élete napját, ahogy Parades sem most akar majd mindenáron bizonyítani.

Eddig egyébként elég hullámzó volt a csapat teljesítménye. Az előző fordulóban megverték a Sassuolo-t, előtte viszont 2-0-ra kikaptak a Frosinone-tól. Raboltak már pontot a Nápolytól, és nyertek Udine-ben, de közben az Atalanta is tudott nyerni az otthonukban, szóval egyáltalán nem tűnnek verhetetlen ellenfélnek.

Vajon vele mi van?

Nálunk sokkal kedvezőbb a helyzet, mint a Palermo elleni meccs előtt volt. A kapuban Szczesny fog kezdeni, a védelem két szélén pedig valószínűleg Florenzi, és Digne, bár a jobb oldalon Torosidis, és Maicon is elérhető, ráadásul mindkettejüknek volt már jó meccse idén. Középen vannak kérdések, hiszen mind 3 belső védőnk frissen felépült. Ennek ellenére Manolas játékát szinte biztosra veszem, eddig minden percet a pályán töltött a görög, és most pihenője is volt. Mellette Rüdiger vagy Castan kezd majd. Azért bízom Leo játékában, mert jó lenne újra a pályán látni. Legutóbbi nyilatkozatában Rudi azt mondta, hogy már majdnem 100%-os, és gyorsan fejlődik. Jó lenne, ha olyan meccsen lendülhetne játékba ahol nincsen akkora nyomás a védelmen, de természetesen nem kell kockáztatni, csak tényleg nagyon hiányzik egy jó Castan (mondjuk Rüdiger esetében pontosan ugyanez a helyzet, lehet választani, hogy ki melyikőjüket szeretné látni). A középpályán a védelem kiegészülésével összeállhat a Pjanic-De Rossi-Nainggolan hármas, aztán ha minden jól megy, akkor beállhat Ucan vagy Vainqueur a munkamegosztás jegyében. Elöl van választék, Salah, Falque, és Gervinho hármas legvalószínűbb, de ott van még ugye Iturbe, és akár Florenzi is, nem is beszélve Soleri-ről, vagy Ponce-ról.

A szünet előtti héten nagyszerű formába lendült újra, sokat dob a csapat játékán egy jó formában lévő Gervinho.

Minden adott tehát (kivéve az egyre erőteljesebben tüntető Curva Sud-ot) ahhoz, hogy egy nagyszerű hétvégét okozzon számunkra a kedvenc csapatunk. Olyan lendülettel kéne kezdeni a meccset, mint a Palermo ellen, (és tovább folytatni a támadást, mivel a védekezés mostanában nem a csapat erőssége) gyorsan lerendezni, ahogy egy igazi nagy csapatnak illene, hogy minél több energiánk maradjon az elkövetkezendő hetekre. Persze örök igazság, hogy mindegy hogyan, csak legyen meg a meg 3 pont.

edit: De Rossi 500. meccse következik a Roma színeiben.

Grazie Daniele!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik