Az ezüst csillag hadművelet, első felvonás

Vágólapra másolva!
2015.01.20. 02:01
Címkék
Túl vagyunk egy palermói vendégszereplésen, amit tartalékos csapatunk igen nyögvenyelősen, egyetlen ponttal abszolvált. Kár érte, hiszen a Juventus...

Túl vagyunk egy palermói vendégszereplésen, amit tartalékos csapatunk igen nyögvenyelősen, egyetlen ponttal abszolvált. Kár érte, hiszen a Juventus természetesen menetel tovább, és bármennyire is várjuk az „allegri-jelenséget” csak nem akar bekövetkezni. Erről ennyit.„allegri-jelenséget” csak nem akar bekövetkezni. Erről ennyit.

Itt jön egy újabb sorozat (Olasz Kupa), ahol ma kezdi meg szereplését szeretett csapatunk. Ráadásul egy viszonylag „kisebb egyesület”, az Empoli ellenében, hazai környezetben. Elnézve mondjuk az aktuális ellenfél Inter elleni, hétvégi bajnokiját, vagy akár az ősszel lejátszott Empoli-Roma emlékei után túlságosan nyugodtak és magabiztosak azért ne legyünk. Ettől még a favorit ebben az egymérkőzéses párharcban az AS Roma.

Furcsa fondorlata az életnek, hogy januárban még egy bajnokit is kell játszani az Empoli ellenében, így ez a beharangozó poszt, illetve a mérkőzés összefoglaló írása sem lesz túlságosan terjedelmes. Nem szeretnénk, ha megülné a gyomrotokat ez a kék-fehér társaság.

Komolyra fordítva a szót, eltiltott játékosaink nyilvánvalóan szerepet kapnak majd ezen a kedd esti mérkőzésen. Magam részéről DDR és Nainggolan szerepeltetésében egyaránt bízom. Ez persze semmit sem jelent, hiszen a bajnokságban vasárnap a Fiorentina vendégei leszünk, szóval… Ezen kívül több fiatal titán harcba küldését szintén remélem. Gondolok itt például a szombat este óriási elánnal beszálló Verdere, vagy a középpályán kezdőként megvillanó Paredesre. Ezen kívül Emanuelson és Destro játéka sem okozna meglepetést. Persze ez egy kupameccs, ráadásul ezer sebből vérző keretünk rendesen körbehatárolja a lehetőségeket, plusz Garcia ötleteit is igen nehéz követni, szóval kedd este bárki bekerülhet a kezdőbe, maradjunk ennyiben.

Nem lebecsülve az Empolit, de az elmúlt 10 Rómában lejátszott mérkőzésen egyetlen döntetlenre futotta a kis csapattól. Ez 1999 januárjában volt, ezen kívül minden mérkőzésen, általában szűken, egy-két góllal mindig a házigazda Roma nyert. (mind a tíz mérkőzés Serie A találkozó volt) Érdemes megemlíteni, hogy a kékek két körrel ezelőtt szálltak be az Olasz Kupa idei menetelésébe, és kapott gól nélkül jutottak tovább a L’Aquila (3-0) illetve Genoa (2-0) ellenében. Egészen jó mutató. Sok veszíteni valójuk a Roma ellenében sem lesz, ezért egy bátor, védekezésen alapuló kontrajátékra számítok tőlük.

Pontos kezdő megtippelésébe most nem mennék bele, arra azért kíváncsi leszek, hogy kapus poszton mer-e Garcia variálni. A védelemben meglehetősen szűkösek a lehetőségek, így ott túl sok meglepetést nem várok. A középpálya és támadó szekció könnyebben variálható, szóval a pályának ezeken a részein jöhetnek kevesebbet futott játékosaink.

A mérkőzést a Digi Sport 2 élőben közvetíti, a kezdőrúgás 21 órakor lesz. Hajrá!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik