Rio 2016: miért beszél mindenki erről az Uber-sofőrről?

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.08.02. 22:02
Tudja, ki az a Darrell Hill? Nem? Sokan vannak ezzel így, most azonban néhány nap alatt mindenki megismerte az olimpiára készülő sportoló, és édesapja történetét.

A 22 esztendős súlylökő, Darrell Hill egész Amerikát meglepve, élete legjobbját teljesítve (21.63 méter) a válogatón, kijutott az olimpiára.

Hill 2015-ben diplomázott, szociális munkásként dolgozik, mellette próbálja megvalósítani az álmát, hogy egy nap a sportból is megélhessen. Az amerikai atléta azonban jelenleg nem keres olyan jól, hogy elvihesse magával Rióba édesapját, aki végig segítette őt pályafutása alatt.

A nyugdíj mellett Uber-sofőrként dolgozó Ellis Hill nagyon szeretett volna ott lenni fiával Brazíliában, élete egyik legfontosabb pillanatában, ám mivel nem találtak megoldást, visszament dolgozni, és az utasainak büszkélkedett fia teljesítményével.

És itt jött a képbe a szerencse.

Az egyik utas ugyanis nagyon megsajnálta az idősebb Hillt, és készített neki egy kampányt a GoFundMe-oldalon – amelyet arra találtak ki, hogy bárki adományozhasson pénzt online –, leírva az olimpikon történetét.

Bal oldalon a segítőkész utas, a jobbon a büszke apuka (Fotó: yahoo.com)
Bal oldalon a segítőkész utas, a jobbon a büszke apuka (Fotó: yahoo.com)

A büszke apuka sztorija egy pillanat alatt magával ragadta Amerikát, és kevesebb mint két nap alatt összejött a kitűzött 7500 dolláros (2 millió forintos) cél, amely Ellis Hill utazását, szállását, étkezését és belépőit fedezi az olimpia alatt.



„Szavak nincsenek rá, mit jelent ez nekem. Az egész életemet végigdolgoztam, szinte sosem tudtam ott lenni vele, amikor versenye volt, most, élete legfontosabb pillanatában azonban én is ott ülök majd a lelátón. Nem tudok mást mondani, köszönöm!” – mondta az NBC10-nek Ellis, aki most arra készül, hogy elkészíttesse élete első útlevelét.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik