Továbbra is Hirvonen, Grönholm, Loeb a sorrend Walesben

Vágólapra másolva!
2007.12.01. 15:32
Kilenc gyorsasági szakasz után minden úgy alakult a Brit Ralin, ahogyan azt a címvédő Sebastien Loeb elképzelte. A Citroën háromszoros francia világbajnoka a harmadik helyen áll a vb-sorozat idényzáró futamán, és ha semmi váratlan nem történik, akkor ez a pozíció a negyedik vb-aranyérmet jeleneti számára. A versenyt egyébként félbeszakították, mert egy 14 éves fiú és egy 39 éves férfi megsérült. A rendőrök szerint szanaszét repülő alkatrészek sebesítették meg őket.
Sebastien Loeb abszolút biztonsági autózást mutat be Walesben
Reuters
Sebastien Loeb abszolút biztonsági autózást mutat be Walesben
Sebastien Loeb abszolút biztonsági autózást mutat be Walesben
Reuters
Sebastien Loeb abszolút biztonsági autózást mutat be Walesben

Mikko Hirvonen (Ford Focus WRC) továbbra is magabiztosan tartja első helyét a Brit Ralin, a 2007-es rali-világbajnokság utolsó futamán.

A finn pilóta mögött kilenc gyorsasági szakasz után csapattársa, Marcus Grönholm áll 32,6 másodperc hátránnyal, megelőzve Sebastien Loeböt (Citroën WRC), aki már 1:06 perccel van lemaradva Hirvonen mögött.

Ugyanakkor Loeböt ez a hátrány valószínűleg cseppet sem érdekli, hiszen a negyedik világbajnoki címe megszerzéséhez neki csak a hatodik helynél kell előrébb végeznie.

Ez egyelőre gyerekjátéknak tűnik számára, a negyedik helyezett Petter Solberg (Subaru Impreza WRC) a Brit Rali négyszeres győztese ugyanis több mint egy perccel van mögötte.

A kétszeres világbajnok Marcus Grönholmnak mindenképpen győznie kellene ahhoz, hogy megelőzze Loeböt az összetett pontversenyben, de ez is csak akkor lehetséges, ha a francia hatodik vagy annál rosszabb helyen zár.

Loeb a 9. speciális szakasz után elmondta: nagyon korán fékez, és olyan finoman próbál menni, amennyire csak lehet.

Grönholm úgy nyilatkozott: nem érez nyomást, nem érez stresszt, hiszen nem tud mit tenni Loebbel.

Szombaton egyébként a magyar idő szerint 15 óráig megrendezett három gyorsasági szakasz mindegyikét a finn Jarri-Matti Latvala (Ford Focus WRC) nyerte. Neki sietnie kell, hiszen pénteken több mint tíz perc hátrányt szedett össze, miután az utolsó etapon tönkrement az ablaktörlője.

A Mayer Gábor, Tagai Róbert magyar páros (Subaru Impreza) jelenleg a 41. helyen áll 28:48,7 perces hátránnyal Hirvonen mögött.

63. BRIT RALI, A 2007-ES VB-SOROZAT UTOLSÓ FUTAMA

AZ ÁLLÁS 10 SZAKASZ UTÁN:
1. Mikko Hirvonen finn Ford Focus WRC 1:46:12,4 óra
2. Marcus Grönholm finn Ford Focus WRC + 32,6 mp
3. Sebastien Loeb francia Citroën WRC + 1:06,5 perc
4. Petter Solberg norvég Subaru Impreza + 2:13,3
5. Daniel Sordo spanyol Citroën C4 WRC + 2:45,2
…12. Jarri-Matti Latvala finn Ford Focus WRC + 10:27,9
…41. Mayer Gábor magyar Subaru Impreza + 28:48,7
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik