Norvégiában is Grönholm az esélyes

Vágólapra másolva!
2007.02.12. 18:03
A rali-világbajnokság a héten idei harmadik állomáshelyéhez, Norvégiához érkezik. A Norvég-rali idén debütál a rali-világbajnokságban. A havas, különösen hideg futam legfőbb esélyese a svédországi viadal győztese, Marcus Grönholm (Ford Focus WRC), azonban Petter Solberg (Subaru Impreza WRC) is fogadkozik hazai futama előtt.
Grönholm jelenleg második az összetettben
Grönholm jelenleg második az összetettben
Grönholm jelenleg második az összetettben
Grönholm jelenleg második az összetettben

Az FIA idei évre hozott szabálymódosításainak egyike, hogy bizonyos ralikat párban, egymást követő heteken rendeznek meg - a Norvég-rali a svédországi futamot követi a naptárban.

A csapatoknak ugyanazokat az autókat kell használniuk a mostani viadalon is mint legutóbb. Norvégiában azonban még szélsőségesebb, még hidegebb időjárás várja a mezőnyt. A folyamatos havazás mellett nem ritka, hogy jóval -30 Celsius-fok alá esik a hőmérséklet.

A havas-jeges körülmények miatt az idén bemutatkozó futam legfőbb esélyese a fordos Marcus Grönholm, aki Svédországban is győzött. A diadalért vívott harcba azonban beleszólhat még a hazai versenyére fogadkozó Petter Solberg, de akár bátyja, Henning Solberg is ott lehet az elsők között (az idősebb Solberg a tavalyi „próbafutamot” megnyerte).

Újabb kihívást jelent Norvégia Sébastien Loeb és a Citroën számára. A háromszoros világbajnoknak bár múlt héten nem volt esélye a végső győzelemre, jól teljesített a havas versenyen, és várhatóan itt is sikerül dobogós, vagy a körüli helyet elérnie.

A Norvég-rali 18 szakaszból áll majd, melyek versenytávja 355,99 kilométer.

A világbajnoki pontversenyben Sébastien Loeb két ponttal előzi meg a második Grönholmot és nyolccal a harmadik Hirvonent. A gyártók között a Citroën egy ponttal áll a Ford előtt.

A világbajnokság állása - egyéni:

1. Sébastien Loeb 18 pont
2. Marcus Grönholm 16 pont
3. Mikko Hirvonen 10 pont
4. Daniel Sordo 8 pont
5. Chris Atkinson 6 pont
6. Henning Solberg 5 pont
7. Toni Gardemeister 5 pont
8. Daniel Carlsson 4 pont
9. Petter Solberg 3 pont
10. Manfred Stohl 2 pont
11. Jan Kopecky 1 pont

A világbajnokság állása - összetett:

1. Citroën 27 pont
2. Ford 26 pont
3. Subaru 10 pont
4. OMV Kronos Citroën 9 pont
5. Stobart Ford 6 pont
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik