Serie B: nem jutott fel a Lecce, törtek-zúztak az ultrák - videó

Vágólapra másolva!
2013.06.16. 21:00
A másodosztályú olasz labdarúgó-bajnokságért vívott rájátszás végén a Latina és a Carpi harcolta ki a feljutást, ezzel teljessé vált a Serie B 22 csapatos mezőnye a 2013–2014-es szezonra. A Carpi hazai 1–0-s győzelmét követően a Lecce otthonában elért 1–1-es döntetlennel harcolta ki az osztálylépést, több mint százéves története során először szerepelhet a Serie B-ben. A találkozó lefújása után csalódott Lecce-ultrák százai mérgükben a pályára özönlöttek, majd az öltözőkbe is megpróbáltak bejutni.

A Lecce labdarúgói futva menekültek le a pályáról a forrongó drukkerek elől, akik az öltöző bejáratát őrző biztonsági emberekre is rátámadtak, ütötték és rúgták, amit értek, komoly károkat okozva a pálya és a stadion berendezésében. A káosz a stadionon kívül is folytatódott.



A másik ágon a Latina hosszabbítás után, összetettben 3–1-re győzte le a Pisát, sikerével szintén először vívta ki a másodosztályú tagságot, amit az Avellino és a Trapani már korábban, Lega Pro főcsoportja megnyerésével kiharcolt.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik