Serie A: baj lehet a Milan költségvetésével, a PSG izzította Raiolát

Vágólapra másolva!
2017.12.11. 21:41
null
Ha a nagy Raiola megmozdul, ott megremegnek a klubok bankszámlái (FOTÓ: AFP)
Nem a terveknek megfelelően alakul az AC Milan szezonja, ennek következményei lehetnek az átigazolási piacon is.

 

A nyári kétszázmillió eurónál is nagyobb befektetés ellenére nem remekel az AC Milan: a gárda a bajnokságban csak a nyolcadik helyen áll, és úgy tűnik, az edzőváltás sem oldja meg egycsapásra a gondokat.

És akkor nem is beszéltünk még az Európai Labdarúgó-szövetség, azaz az UEFA jelenleg is zajló vizsgálatáról, amely a klub költségvetését és pénzügyi terveit veti össze a pénzügyi Fair Play előírásaival.

„Várjuk az UEFA döntését, ha a szervezet nem fogadja el a terveinket, akkor meg kell majd néznünk, mit tehetünk. Lehetnek szankciók és bizonyos korlátozások a következő években – ismerte el a Radio Rainak adott interjújában Marco Fassone, a Milan ügyvezető igazgatója. – Ha nem jönnek a betervezett bevételek, egy új átigazolási stratégiával állunk elő, ha nem jutunk be a Bajnokok Ligája csoportkörébe, akkor harmincmillió euró fog hiányozni a költségvetésből, és ez azt jelenti, hogy el kell adnunk pár játékost.”

Jelen állás szerint legkönnyebben az Európa-liga megnyerésével kerülhetnek be az álomligába.

„A mai Milan egy hosszú távú projekt, a tulajdonosok nem akarják eladni a klubot. Nem látok problémákat a klub jövőjét illetően” – mondta még igazgatóhoz méltó módon Fassone, aki ismét elismerte, hogy a nyáron talán túl sok játékost vettünk.

E hír kapcsán írta a nagy olasz transzfertudor, Gianluca Di Marzio, hogy a gárda legértékesebb játékosát, Gianluigi Donnarummát ismét csábítja a PSG, akár csak a nyáron, és újfent megkérte a párizsi klub (amely természetesen megfelel a pénzügyi Fair Play-nek) a kapus ügynökét, Mino Raiolát, hogy az beszélje rá védencét a váltásra, egy akár már téli váltásra.

Beszédes, hogy éppen most röpítette világgá az olasz Sky Sport, hogy értesülései szerint a kapusnak nincs hetvenmillió eurós kivásárlási ára, sőt semmilyen sincs, és ez is a kérő malmára hajtja a vizet – az UEFA vizsgálatával és a milánói csapat gyengélkedésével együtt.

Annyi máris biztos: Raiola és védence mindenképpen jól jár, értünk ezalatt súlyos eurómilliókat...

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik