HIRDETÉS
HIRDETÉS
nemzetisport.hu 2018.07.11 18:24 Frissítve: 2018.07.11 18:32

Juve: CR átigazolási díja miatt sztrájkba lépnek az autógyár dolgozói

Felháborodtak a Fiat autógyártó cég alkalmazottjai, amiért az olasz élvonalbeli Juventus 112 millió euróért, valamint évi 30 millió eurós fizetésért szerződtette Cristiano Ronaldót, a Real Madrid ötszörös aranylabdás labdarúgóját.

HIRDETÉS
Cristiano Ronaldo átigazolása nem nyerte el mindenki tetszését (Fotó: AFP)

 

A Fiat cég 29.1 százaléka az Agnelli családé, amely egyben a Juventus többségi tulajdonosa. A CR-üzlet részeként többször lehetett hallani arról, hogy a Fiatnak kulcsszerepe lesz a 33 éves portugál világsztár finanszírozásában.

Az Unione Sindacale de Base olasz szakszervezet szerdán közleményt adott ki, melyben jelezte, a Fiat dolgozói sztrájkkal tiltakoznak a Ronaldo átigazolásával járó kiadott pénzösszegek ellen:

„Elfogadhatatlannak tartjuk, hogy amíg az FCA és a CNHI évek óta óriási gazdasági lemondásokat követel meg alkalmazottjaitól, addig több százmillió eurót költ egy labdarúgó megvásárlására. Közölték velünk, nehéz időszakot élünk, türelmesnek kell lennünk. Amíg mi, dolgozók meghúzzuk a nadrágszíjat, addig a cég rengeteg pénzt fektet egyetlen emberbe.

Ez rendben van?

Normális, hogy egyetlen személy több milliót keres, míg több ezer család a hónap közepéig sem tudja kihúzni?

Mind ugyanattól a vezetőségtől függünk, de ez a mérhetetlen egyenlőtlenség nem tolerálható. A Fiat munkásai legalább három generációt tettek gazdaggá, cserébe mindig szenvedés volt a jutalmuk. A vezetőségnek gépjárművekbe kellene fektetnie, ami biztosítja ezrek jövőjét, ahelyett, hogy egyetlen embert gazdaggá tesz.

A fenti okok miatt az USB tagjai sztrájkot hirdetnek július 15. és 17. között.”

HIRDETÉS
HIRDETÉS
2018.09.15 00:08:11

Olasz labdarúgás BODNÁR ZALÁN

ALAPVONAL. Azok közé tartozom, akik a futball legizgalmasabb szereplőinek gyerekkorom óta az edzőket tartják, szinte bálványozom őket, és minden bizonnyal magam is nagyítom gyakran a szerepüket azáltal, hogy a szememben sorsalakító hadvezérek, napóleoni stratégák, igazi szellemi vezérek, a szakma legnagyobb, legmegbecsültebb képviselői.

2018.08.31 19:21:22

Olasz labdarúgás nemzetisport.hu

Remekül kezdtek a milánóiak, de az egyenlítés után lefagyott a Gattuso-gépezet, ám a végén Cutrone...

2018.08.28 16:34:07

Olasz labdarúgás nemzetisport.hu

NYÁRI TRANSZFERSOROZAT. Szuper kezdő, fillérekből? Ilyen a mesében sincs már, de viszonylag olcsón lehet építeni egy ütős 11-et.

2018.08.25 10:27:04

Olasz labdarúgás nemzetisport.hu

A gyenge kezdés után a torinóiak Pjanic és Mandzukic találatával bedarálták ellenfelüket.

2018.08.23 09:32:04

Olasz labdarúgás nemzetisport.hu

„Az öltözködés, a megjelenés fontos része a kultúránknak, mindegy, hogy nőkről vagy férfiakról van szó.”

HIRDETÉS
HIRDETÉS