A BL-ről, Kessiéről és a „fapados bombázóról” is lemaradt a Juventus

BACSKAI JÁNOSBACSKAI JÁNOS
Vágólapra másolva!
2023.08.05. 13:17
null
Felmerült egy Lukaku, Vlahovics csere lehetősége (Fotó: AFP)
A mostani lehet korunk legforróbb nyara, és igaz ez a labdarúgásra is, ahol a topligák topcsapatai úgy szórják a pénzt, mint... Na, annyira azért nem, de legalább úgy, mintha nem is holnap, de holnapután és azután sem lenne. A Juventusnál azonban a növekvő adósság és a sikertelenség árnyékában minden lépest meg kell gondolni.

NEM LETT „POGBASIKER”

Angyal és Pogbomba, ez még kevés a Juventus újjászületéséhez – írtuk tavaly nyáron, amikor alaposan átalakult a JUVENTUS kerete.

Végül jó 40 millió eurós befektetéssel (az aláírási és ügynöki díjakkal együtt) megszerezték/végleg megvették a korábbi opcióknak megfelelően a Federico Chiesa, Bremer, Filip Kosztics, Andrea Cambiaso, Leandro Paredes, Arkadiusz Milik, Ángel Di María, Paul Pogba nyolcast, „feláldozva” Matthijs de Ligtet, Merih Demiralt, Rolando Mandragorát, Giorgio Chiellinit, Federico Bernardeschit, Douglas Costát, Paulo Dybalát, Aaron Ramseyt; egy évre elengedve az Arthur Melo, Denis Zakaria, Cambiaso, Weston McKennie, Filippo Ranocchia, Gianluca Frabotta, Radu Dragusin, Marko Pjaca, Marley Aké, Luca Pellegrini sort.

A bajnokságban Massimiliano Allegri a hetedik helyre kormányozta a csapatot, az Olasz Kupa elődöntőjében kikaptak az Internazionalétől, míg a Bajnokok Ligája-csoportjukban megelőzte őket a Benfica és a PSG is, de úgy, hogy a torinóiak csak három pontot gyűjtöttek, éppen annyit, mint a negyedik Maccabi Haifa – az Európa-ligában az elődöntőig meneteltek, ám ott kiütötte őket a sorozatból a Sevilla.

Csalódást okozó szereplés ez, akárhonnan is nézzük, tízpontos levonás ide (enélkül is 18 ponttal maradtak volna le a bajnok Nápolytól, de legalább a BL-ben indulhattak volna), a vezetőség menet közbeni lemondása oda...

Ráadásul a klub az Európa-konferencialigából is ki lett zárva pénzügyi szabálytalanságok miatt, sőt kapott egy húszmillió eurós büntetést is (ennek felét felfüggesztve). A büntetések okairól bővebben ITT olvashat!

NAGY NEVET IGAZOLTAK

Ezen a nyáron elköltött közel 100 millió eurót a klub, de négy új játékost megszerezve is csak egy új labdarúgójuk lett: az olasz futballt ismerők kitalálták már, az opciós vételek lecsengése a magyarázat.

A középpályás Manuel Locatelliért és Moise Keanért 30-30, Arkadiusz Milikért 6.3 milliót kellett fizetni. Locatelli nem úgy fejlődött Torinóban, ahogyan azt 2021-ben remélték, a válogatottból is kikerült egy évvel ezelőtt, Kean az előző idényben 40 mérkőzésen 8-szor volt eredményes, góljai közül csak kettő döntött el meccset – Milik pedig 39 találkozón 9 gólt lőtt, főleg a bajnokságban vitézkedett.

Az első nagynevű „igazi” érkező az aranylabdás George Weah fia, az amerikai-francia állampolgár, amerikai válogatott Timothy Weah lett. A PSG neveltjéért négy éve tízmilliót fizetett a Lille, ott a jobb oldali mindenes 107 fellépésén 16 kanadai pontot szerzett, összesen hét poszton szerepelve, volt balhátvéd, bal oldali középpályás és középcsatár is. Sokoldalúságát jelzi, hogy a 107 meccséből 16-szor a védelemben futballozott!

Bátyja, ifjabb George Weah a Milanban és a PSG-ben is játszott egykor, de neki nem sikerült az áttörés, már 35 esztendős, 2018-ban visszavonult egy svájci kiscsapatból; egyik unokatestvérük, Kyle Duncan egyszeres amerikai válogatott, a New York RB játékosaként most került kölcsönbe az Oostendéhez. Ő jamaicai állampolgár is.

BEVÉTELI ÉS TÁVOZÁSI OLDAL

Dejan Kulusevskiért most fizetett 30 milliót a Tottenham, a román védőért, Radu Dragusinért 5.5 milliót adott a Genoa, Arthur Melót, Filippo Ranocchiát és Stefano Gorit kölcsönadták, Ángel Di Maríát, Juan Cuadradót és Mohamed Ihattarent érdemeik elismerése mellett ingyen elengedték.

A PSG-től kölcsönkapott középpályást, Leandro Paredest nem tudták, nem akarták megtartani – Adrien Rabiot-val hosszabbítottak, de a 36 éves Leonardo Bonucci távozhat, míg a nagyon keveset játszó Paul Pogbának Szaúd-Arábiából vannak mesés ajánlatai.

A 15-20 millióért vihető argentin szélsőt, Matías Soulét a Bayer Leverkusen, a Feyenoord és a Mönchengladbach csábítja; a kölcsönből visszatérő, nagy torinói jövővel már nem bíró Zakaria a Monacóban, a Lipcsében vagy a West Hamnél folytatja, a La Gazzetta dello Sport szerint ez a három klub hajlandó kifizetni érte a kért 20 millió eurót. A ligán belül a Lazio is hívta, Németországból a Leverkusen, Törökországból a Fenerbahce, viszont a legesélytelenebb kérő a Lens. Zakariát tízmillióért vették, Arthur Melót 80.6 millió értékben cserélték a Barcelonával (a klub ellen túlértékelt transzferek miatt is indult eljárás).

Melóra a Fiorentina kikötött egy 20 milliós vételi opciót, érdekes módon 2009-ben a Juve 25 millióért vett egy Melót Firenzéből, és bizony Felipe Melo torinói karrierje sem lett sikersztori.

Arthurért 31 milliót kértek a Brightontól, de az angolok nem adtak érte ennyit – a kölcsönadás mellett nagy indok volt a légiós évi bruttó 9.6 milliós bére is, ennek csak a felét fizeti a Fiorentina.

Fabio Mirettit és Nicolo Rovellát is kölcsönkérte a Monza, a La Gazzetta szerint egyikük biztosan távozik az Ekl-kizárás miatt. Mirettit „szólóban” a Salernitana, a Genoa és az Empoli is leigazolná.

A Juve nem kevesebbet mint 25 millió eurót kér a még tizenéves angol szélsőért, Samuel Iling-Juniorért,s mivel az Aston Villa, a Brighton, a Nottingham és az Everton tárgyal róla, majdnem ennyit tényleg kaphat is érte – az ötödik kérője pedig állítólag a Manchester City!

Bonuccit az Ajax, az Inter és a Lazio mentené ki szorult helyzetéből, de hívja a Romához José Mourinho, a Sampdoriához Andrea Pirlo, a leggazdagabb kérő pedig a Newcastle United. Bonucci a keret második legjobban dotált játékosa a maga évi bruttó 12.04 millió eurós fizetésével, nála jobban csak Vlahovics (12.96) keres. Ezek nettóban 6.5, illetve 7 milliót jelentenek az internetes kalkulátorok szerint.

E lista negyedikje 11.11 millió euróval Alex Sandro, Fabrizio Romano szerint a 32 éves játékos is távozhat.

Wojciech Szczesnyért lépéseket tett a Bayern München a La Repubblica szerint, de nem sok esélyét látjuk ennek a transzfernek, Weston McKennie-nek angol, német és török kérői vannak – és ki nem találnák, Szaúd-Arábiából is vinnék!

A 24 éves Gianluca Frabotta csak sokadik a sorban a bal oldalon bevethetők listájában, ezért is folytatja jó eséllyel a Palermóban vagy a Sampdoriában.

Az RMC Sport úgy tudja, a Nice egy 8 milliós kölcsönös opcióval megelőzte a Laziót a Luca Pellegriniért folytatott harcban, hoppon maradt Milan, a Fulham és az Atlético Madrid is, de olasz lapok sora szerint mégis a Lazio kapja meg őt, ismét. Cambiasót szóba hozták a Tottenham és a Nottingham mellett a Milannal és a Bolognával is, ám szakértők szerint ha Pellegrini távozik, ő marad.

Pármillió euróért az ilyen időkben különösen megéri lehajolni: a belga középső és jobb oldali védő, Koni De Winter ügynöksége a Genoa, Frosinone, Spezia, Lille, Everton ötössel tárgyal (a Genoa tízmillió eurós opciós kölcsönben gondolkodik), az olasz U21-es válogatott középpályást, Hans Nicolussi Cavigliát a Frosinone szeretné megvenni, a francia támadót, Marley Akét pedig az Udinese. Őt 2021-ben nyolcmillióért szerezték meg a Marseille-től, a profik között csak hatszor szerepelt. Bremerért adna 50 milliót a Newcastle és a Tottenham, de a védő maradni szeretne, ezt maga jelentette be.

Marko Pjacát 29.4 millióért vették még 2016-ban, azóta hatszor kölcsönadták, a Juvében 21, azaz huszonegy mérkőzésen játszott, összesen 590 percet. Az évek során neki járó összesen 30 millió eurós bruttó járandóság zömét a Juventus állta.

VALAMI TÖKÉLETES HELYETTES?

Többször beszámoltunk már egy Romelu Lukaku, Dusan Vlahovics cseréről, a torinóiak 40 millió eurót kérnek még a londoniaktól, főleg a korkülönbség miatt. Lukaku biztosan nem tér vissza az Interhez – Lautaro Martínez egy interjúban elpanaszolta, hogy volt csatártársa fel sem veszi neki a telefont, de így járt a többi interes is.

Vlahovics felmerült Párizsban mint Kylian Mbappé utóda, a Real Madridnál mint érkező Mbappé helyett, a Tottenhamben mint Harry Kane utóda, és a Bayern Münchennél mint új ék, ha nem jönne Harry Kane.

Pogbának és a Juventusnak kapóra jön a szaúdi felfutás, a francia középpályás a kritikusai szerint már nem tudja mentálisan „rendbe rakni magát”, hogy újra csúcsformában játsszon, és a fizikai állapota sem a legjobb. 2019 óta 15 alkalommal volt sérült, kétszer is kiesett egy fél évre, az előző kiírásban 161, előtte 1782, kettővel előtte 1608 percet játszott az egész idényben.

Ezt tükrözi, hogy a Juve most csak tízmillió eurót kér érte... Az Al-Ittihad három évre 100 millió eurós alapfizetést kínált neki, ezt felemelte az elutasítás után 150 millióra. A középpályást az Al-Ahli Szaúdi is csábítja, de konkrét ajánlatot csak tüzetes orvosi felmérések után tesz. Pogba leigazolása felvetődött az Inter Miaminál és a Fenerbahcénél is.

Chiesa több élklubnál is szóba került mint egyik, de nem fő kiszemelt: a Napoli, a Bayern München, a Barcelona, a Liverpool és a Newcastle United is képes őt és az érte 50 milliót kérő Juvét megfizetni. Az Al-Naszr meg pláne...

Ami biztos: a katalánokkal nem cserélik el Franck Kessiére, pedig ő volt a Juventus nagy célpontja a nyárra, a La Gazzetta dello Sport hosszasan elemezte, melyik három poszton lehet őt bevetni.

Az Al-Hilal 15 milliót adna Alex Sandróért, neki magának három évre 10-10 millió eurót, a La Gazzetta szerint a klub eladná őt ennyiért. Ez már a szaúdiak második ajánlata, az elsőt elutasította a játékos.

HA NEM KESSIÉ, AKKOR KI?

A Nice védője, Jean-Clair Todibo jó fogás lenne, de vannak angol kérői is, és ez behatárolja a Juve reményeit.

Nicolo Zaniolo csúcsformában bármelyik csapatnak erőssége lenne, egy friss interjúja szerint nagyon szereti a Juvét, és imádna ott futballozni. Benjamin Pavard szerződése jövőre lejár Münchenben, hajlik a váltásra, csak éppen őt meg a két manchesteri gigász is hívja. A Spezia svéd jobbhátvédje, Emil Holm és a dortmundi Thomas Meunier már reálisabb célpont.

A Valencia B húszéves uruguayi középső védője, Facundo González biztosan a Juvéé lesz, neki van olasz útlevele is. Rá az U20-as világbajnokságon figyeltek fel, 350 ezer euróért és bónuszokért váltott klubot, plusz a következő vételár 15-20 százalékáért, de kölcsönbe megy máris a Hellas Veronához vagy a Salernitanához.

A Corriere dello Sport úgy tudja, a Juventus tárgyal Harry Maguire ügynökével, a védő legalább 40 millió euróba kerülne. Cuadrado legolcsóbb utóda az előző idényben a Serie A-ba berobbanó Holm lenne, érte odaadnák Koni De Wintert és Dean Huijsent is. Holmot vinné a Sassuolo, és ami rossz hír a talján kérők számára, a Brighton is.

Állítólag kölcsönkérték/megvennék Hugo Ekitikét, Abdét, Thomas Parteyt, Ryan Gravenberchet, a Bild szerint célpont a berlini Dárdai Bence is. Aymeric Laporte-ért 30 millió eurót kellene fizetni – a Sevilla is éppen ennyit kér a csatáráért, Jusszef en-Nesziriért. A Frankfurt sem adná olcsóbban támadó középpályását, a két jó idényt záró Jesper Lindströmöt.

Tízmillióval olcsóbb a stuttgarti középső védő, Konsztantinosz Mavropanosz, még tízzel a Nottingham középső középpályása, Remo Freuler. Őt kilencmillióért adta el tavaly az Atalanta, de pocsék formában játszik mostanában, biztosan olcsón elengedik a 31 éves játékost.

Volt bergamói csapattársa, a több olasz szakíró szerint is a főbb célpontok közé tartozó Timothy Castagne és a southamptoni Armel Bella-Kotchap ellenben megfizethetetlen az olaszoknak – amíg el nem adnak pár sztárt.

A Monza jobb oldali és középső védője, Carlos Augusto olasz lapok szerint közel áll a Juvéhez, és a 24 éves brazilért lehet játékosokkal is fizetni.

Bő tízmillióért vihető a strasbourgi Habib Diarra, aki a francia U-válogatottakban is bizonyított, a 19 éves középső középpályásért a Roma, a Freiburg, a Marseille, az Aston Villa és a Wolverhampton is bejelentkezett, így itt sem a torinóiak az „éllovasok” anyagi szempontból.


BENVENUTO?

Vlahovics eladása esetén a 20+1 millióért mozdítható Álvaro Morata térhet vissza, állítólag már rábólintott a váltásra, a Montpellier húszéves éke, Elye Wahi például kétszer ennyibe kerül. Anglia, Szaúd-Arábia, kitalálták.

Keresnek egy kapust is: Kamil Grabara (Köbenhavn) és Marco Carnesecchi (Atalanta) mellett kiszemelt a Juventus-nevelés, a 2019-ben húszmillió euróért eladott, de mostanában rossz passzban lévő Emil Audero is.

Domenico Berardi viszonya állítólag megromlott a Sassuolóval, a 29 éves csatárt még 2015-ben adta el a Juve, tízmillióért (korábban 4.5 milliós értékben megszerezték a fele játékjogát, de nem pénzzel fizettek, hanem Luca Marronével, aztán Simone Zaza Torinóba igazolásának farvizén került vissza teljesen Berardi a Sassuolo fennhatósága alá, alighanem szintén konkrét pénzmozgás nélkül). Klubja most 25-30 milliót kér érte, például a Laziótól és az Al-Naszrtól.

FAPADOS BOMBÁZÓ?

Ilyen névvel illette a Calciomercatoweb Noah Okafort, miután a todofichajes.net megírta, hogy a Juve megvenné őt a 15 milliót kérő Salzburgtól – az osztrákok azért kértek érte ilyen keveset, mert a csatár szerződése jövőre lejár. Pár hete a Juve már üzletelt az RB-csoporttal, a 19 éves olasz éket, Nicolo Turcót négymillióért adta el Salzburgba, de Okafort a Milan lecsapta a kezükről. 14 millióért.

HOZOTT IS AJÁNDÉKOT, MEG NEM IS...

A Football Italia szakírója, Susy Campanale szerint a mostani Ekl-kizárás ajándék a Juvének, több szempontból is. Az új vezetőség nem fellebbezett, nem akarta elrontani az esélyeit, hogy jövőre a BL-ben szerepeljen, ennek jegyében gyorsan visszalépett az Európai Szuperligától is.

A nyáron több szaúdi ajánlatra is nemet mondó Massimiliano Allegri szerint nem sok értelme lenne most a scudettóról beszélni, ellenben sokat segít nekik, hogy hetente csak egy mérkőzést kell majd játszaniuk, de kell is az a heti öt nap a csapat fejlesztéséhez. Allegri elárulta, hogy szűkítik még a keretet, a csapatkapitány Danilo helyettese Alex Sandro és Rabiot lesz.

Még érdekesebb nyilatkozatot tett az új sportigazgató, a Napolitól érkező Cristiano Giuntoli.

„Vissza kell vezetnünk a Juventust a csúcsra. A Juventus vezetői kiváló munkát végeztek előttem, hosszabbítottak Rabiot-val, aki a világ egyik legjobb középpályása, és leigazolták Weah-t, akiben hatalmas a potenciál, és végleg megvették Miliket. Természetesen racionalizálnunk kell a keretet, fontos a jövő szempontjából, hogy fiatal játékosokat igazoljunk, de meg kell találnunk az egyensúlyt a versenyképesség és a fenntarthatóság között, fiatal tehetségek és tapasztalt játékosok alkotják majd a csapatot”.

Az előző két évben 200 millió eurós veszteséggel zárt a klub, trófea nélkül. Ördögi kör...

„Nem titok, hogy ki kell egyensúlyozni a költségvetésünket – mondta Vlahovics és Chiesa kapcsán a sportvezető. – Természetesen vannak visszautasíthatatlan ajánlatok... ha kapunk ilyeneket, leülünk, és elbeszélgetünk a felekkel. Mint említettem, ki kell egyensúlyozni a költségvetésünket. Pogba? Velünk marad. Allegri? A legtehetségesebb edző.”

Giuntoli elárulta azt is, hogy akárcsak Nápolyban, Torinóban is a kispadon ül majd a meccsek közben.

„Szeretek a srácok közelében lenni, figyelni a részletekre, és szerintem senkit sem zavar ez. Azért vagyok ott, hogy figyeljek.”

Külön megemlítette, hogy várja a tehetségeket a Serie C-ben szereplő tartalékcsapatból: a Juve Next Gen néven futó csapat az előző idényt a 13. helyen zárta, az egykori kiváló játékos, Massimo Brambilla vezetésével. A keret értéke 31 millió euró volt, a második Vicenzáé 8 millió, a legjobb játékosok Samuel Iling-Junior, Matías Soulé, Marley Aké, a most a Pisának kölcsönadott szélső védő, Tommaso Barbieri, a török csatár, Kenan Yildiz (a La Gazzetta szerint tízmilliót adna érte a Fenerbahce) és az argentin szűrő, a szintén eladósorba kerülő Enzo Barrenechea voltak.


A SERIE A ÁTIGAZOLÁSAI, 2023 NYARA

ATALANTA
Érkezett:
Vanja Vlahovics (Partizan Beograd, 500000 euró), Mihel Adopo (Torino, ingyen), Mitchel Bakker (Leverkusen, 10000000 euró), Sead Kolasinac (Marseille, ingyen), El Bilal Touré (Almería, 28 000 000 euró)
Kölcsönből vissza: Luca Vido (Palermo), Marco Carnesecchi (Cremonese), Ebrima Colley (Karagümrük), Alekszej Mirancsuk (Torino), Sam Lammers (Empoli), Samuel Giovane (Ascoli), Marco Carraro (Crotone), Jacopo Da Riva (Como), Pierluigi Gollini (Napoli), Moustapha Cissé (Südtirol), Nadir Zortea (Sassuolo), Alassane Sidibe (Ascoli), Emmanuel Latte Lath (St. Gallen), Giorgio Cittadini (Modena), Simone Mazzocchi (Südtirol), Alessandro Cortinovis (Hellas Verona), Salvatore Elia (Palermo), Viktor Kovalenko (Spezia), Nicolo Cambiaghi (Empoli)
Távozott: Matteo Pessina (Monza, kölcsön után végleg, 12000000 euró), Ruszlan Malinovszkij (Marseille, kölcsön után végleg, 10000000 euró), Sam Lammers (Rangers, 3500000 euró), Marco Sportiello (Milan, ingyen), Moustapha Cissé (Atalanta U23), Jérémie Boga (Nice, 18 000 000), Luca Vido (Reggiana), Marco Carraro (SPAL, i.)
Kölcsönbe: Giorgio Cittadini (Monza)

BOLOGNA
Érkezett:
Stefan Posch (Hoffenheim, kölcsön után végleg, 5000 0000), Nikola Moro (Dinamo Moszkva, kv., 2500000), Sam Beukema (AZ, 9500000), Usszama el-Azzuzi (Union SG, 2 000 000)
Kölcsönből vissza: Emanuel Vignato (Empoli), Sebastian Breza (Carrarese), Denso Kasius (Rapid Wien), Gianmarco Cangiano (Fortuna Sittard), Andri Fannar Baldursson (NEC), Luis Binks (Como), Sydney van Hooijdonk (Heerenveen)
Távozott: Lorenzo De Silvestri (szerződése lejárt), Nicola Sansone (szerződése lejárt), Gary Medel (Vasco da Gama, ingyen), Roberto Soriano (szl.), Denso Kasius (AZ, 3000000), Kacper Urbanski (szl.), Francesco Bardi (Reggiana, i.)
Kölcsönbe: Sebastian Breza (Yverdon), Luis Binks (Coventry City)
Kölcsönből vissza: Jorgosz Kirjakopulosz (Sassuolo), Andrea Cambiaso (Juventus)

CAGLIARO
Érkezett:
Ibrahim Sulemana (Hellas Verona, 4000000), Alessandro Di Pardo (Juve Next Gen, kv., 1100000), Christian Travaglini (Olbia, 100000), Jakub Jankto (Getafe), Simone Scuffet (CFR Cluj, 800000), Tommaso Augello (Sampdoria, 2000000 és Antonio Barreca játékjoga)
Kölcsönbe: Eldor Shomurodov (Roma, 1 000 000), Gaetano Oristanio (Inter)
Kölcsönből vissza: Gastón Pereiro (Nacional), Raoul Bellanova (Inter)
Távozott: Raoul Bellanova (Torino, 7000000), Alessio Cragno (Monza, kv., 3600000), Sebastian Walukiewicz (Empoli, kv., 1000000), Alberto Cerri (Como, kv.), Vincenzo Millico (Ascoli, i.), Antonio Barreca (Sampdoria)
Kölcsönbe: Nik Prelec (WSG Tirol), Vincenzo Millico (szl.)
Kölcsönből vissza: Filippo Falco (Crvena zvezda)

EMPOLI
Érkezett:
Sebastiano Luperto (Napoli, kv., 2500000), Sebastian Walukiewicz (Cagliari, kv., 1000000), Alberto Grassi (Parma, kv., i.), Francesco Caputo (Sampdoria, kv., i.), Emmanuel Gyasi (Spezia, 2 000 000), Giuseppe Pezzella (Parma, i.)
Kölcsönbe: Daniel Maldini (Milan),Filippo Ranocchia (Juventus, 500000), Elia Caprile (Napoli)
Kölcsönből vissza: Sam Lammers (Sampdoria), Giovanni Crociata (Cittadella), Andrea La Mantia (SPAL), Luca Belardinelli (Südtirol), Francesco Donati (Ascoli)
Távozott: Guglielmo Vicario (Tottenham, 20000000), Kristjan Asllani (Inter, kv., 10000000), Nedim Bajrami (Sassuolo, kv., 6000000), Leo Stulac (Palermo, kv., 1000000), Samir Ujkani (szl.), Mattia Destro (szl.), Fabiano Parisi (Fiorentina, 10000000), Filippo Bandinelli (Spezia, 2 500 000)
Kölcsönből vissza:
Jean-Daniel Akpa Akpro (Lazio), Emanuel Vignato (Bologna), Martín Satriano (Inter), Koni De Winter (Juve Next Gen), Nicola Cambiaghi (Atalanta), Sam Lammers (Atalanta), Marko Pjaca (Juventus)

FIORENTINA
Érkezett:
Fabiano Parisi (Empoli, 10000000), Gino Infantino (Rosario Central, 3 500 000)
Kölcsönbe: Arthur Melo (Juventus, 2 000 000)
Kölcsönből vissza:
Abdelhamid Szabiri (Sampdoria), Marco Benassi (Cremonese), Toni Fruk (HNK Gorica), Gabriele Ferrarini (Monza), Alekszandr Kokorin (Aris Limassol), Louis Munteanu (Farul), Gabriele Gori (Reggina), Jacob Rasmussen (Feyenoord), Niccolo Pierozzi (Reggina), Christian Dalle Mura (SPAL)
Távozott: Jusszef Maleh (Lecce, kv., 5500000), Szymon Zurkowski (Spezia, kv., 3200000), Salvatore Sirigu (szl.), Riccardo Saponara (Hellas Verona, i.), Lorenzo Venuti (Lecce, i.), Jacob Rasmussen (Bröndby, 3000000), Toni Fruk (HNK Rijeka, i.), Igor (Brighton, 17 000 000), Aleksza Terzics (RB Salzburg, 5 500 000)
Kölcsönbe: Niccolo Pierozzi (Cesena), Gabriele Ferrarini (Feralpisalo)

FROSINONE
Érkezett:
Gennaro Borrelli (Pescara, kv., 300000), Luca Mazzitelli (Monza, kv.), Marvin Cuni (Bayern München II, i.), Marco Brescianini (Milan, 1000 000), Abdu Harrui (Sassuolo, 2500 000), Riccardo Marchizza (Sassuolo, 6000000), Simone Romagnoli (Lecce, 100 000)
Kölcsönbe: Giorgi Kvernadze (Kolketi Poti)
Kölcsönből vissza: Matteo Ricci (Karagümrük), Luigi Canotto (Reggina)
Távozott: Matteo Cotali (Modena, i.), Luigi Canotto (Reggina), Marko Bozic (Maribor, kv.), Marcus Rohdén (Karagümrük, i.), Daniel Boloca (Sassuolo, 6000000), Roberto Insigne (Palermo, 1000000), Matteo Ricci (Sampdoria)
Kölcsönből vissza: Samuele Mulattieri (Inter), Luca Ravanelli (Cremonese), Gianluca Frabotta (Lecce), Mario Sampirisi (Monza), Fabio Lucioni (Lecce), Luca Moro (Sassuolo), Stefano Turati (Sassuolo), Ben Lhassine Kone (Torino)

GENOA
Érkezett:
Radu Dragusin (Juventus, kölcsön után végleg, 5500000), Josep Martínez (Leipzig, kv., 3500000), George Puscas (Reading, kv., 3000000), Aarón Martín (Mainz, i.), Nicola Leali (Ascoli, i.), Mateo Retegui (Tigre, 12 000 000)
Kölcsönbe: Morten Thorsby (Union Berlin)

Kölcsönből vissza: Filippo Melegoni (Liege), Kelvin Yeboah (Augsburg), Aleksander Buksa (Standard Liege), Pablo Galdames (Cremonese), Andrea Favilli (Ternana), Davide Biraschi (Karagümrük), Johan Vásquez (Cremonese), Vittorio Parigini (Como), Francesco Cassata (Ternana)
Távozott: Yayah Kallon (Hellas Verona, kv., 2800000), Giacomo Calo (Cosenza, kv.), Domenico Criscito (visszavonult), Stefano Sturaro (szl.), Adrian Semper (Como), Abdoulaye Touré (Le Havre)
Kölcsönbe: Aleksander Buksa (WSG Tirol), Lennart Czyborra (PEC), Manolo Portanova (Reggiana), Francesco Cassata (Spezia)
Kölcsönből vissza: Denis Dragus (Liege), Eddie Salcedo (Inter), Ridgeciano Haps (Venezia), Kevin Strootman (Marseille), Mattia Aramu (Venezia)

HELLAS VERONA
Érkezett:
Yayah Kallon (Genoa, kv., 2800000), Ondrej Duda (1. FC Köln, kv., 2700000), Jayden Braaf (Dortmund, kv., 1000000), Jordi Mboula (Mallorca, i.), Riccardo Saponara (Fiorentina, i.)
Kölcsönből vissza: Alessandro Cortinovis (Cosenza), Mert Cetin (Adana Demirspor), Mateusz Praszelik (Cosenza), Koray Günter (Sampdoria), Martin Hongla (Valladolid), Ghilardi (Mantova), Kevin Rüegg (Young Boys), Bruno Amione (Sampdoria)
Távozott: Ivan Ilics (Torino, 15700000), Giovanni Simeone (Napoli, kv., 12000000), Matteo Cancellieri (Lazio, kv., 7960000), Gianluca Caprari (Monza, kv., 7500000), Ibrahim Sulemana (Cagliari, 4000000), Panajotisz Recosz (Olympiakosz, kv.), Ivor Pandur (Fortuna Sittard, kv.), Miguel Veloso (Pisa, i.), Adrien Tameze (Torino, 2 800 000)
Kölcsönbe: Mert Cetin (Ankaragücü)
Kölcsönből vissza: Deyovaisio Zeefuik (Hertha), Adolfo Gaich (CSZKA Moszkva), Oliver Abildgaard (Rubin Kazany), Alessandro Cortinovis (Atalanta), Simone Verdi (Torino), Fabio Depaoli (Sampdoria)

INTERNAZIONALE
Érkezett:
Kristjan Asllani (Empoli, kv., 10000000), Francesco Acerbi (Lazio, kv., 3500000), Marcus Thuram (Mönchengladbach, i.), Davide Frattesi (Sassuolo, 6000000), Raffaele Di Gennaro (Gubbio, ingyen), Yann Aurel Bisseck (Aarhus, 7000000), Juan Cuadrado (Juventus, i.),
Kölcsönből vissza: Samuele Mulattieri (Frosinone), Ionut Radu (Auxerre), Sebastiano Esposito (Bari), Eddie Salcedo (Genoa), Facundo Colidio (Tigre), Gaetano Oristanio (Volendam), Filip Sztankovics (Volendam), Darian Males (Basel), Zinho Vanheusden (AZ), Andi Hoti (Freiburg II), Tibo Persyn (FC Eindhoven), Martín Satriano (Empoli), Giovanni Fabbian (Reggina), Valentino Lazaro (Torino), Stefano Sensi (Monza), Lucien Agoumé (Troyes)
Távozott: Andrea Pinamonti (Sassuolo, kv., 20000000), Lorenzo Pirola (Salernitana, kv., 5000000), Andi Hoti (Magdeburg, 250000), Edin Dzeko (Fenerbahce, i.), Samir Handanovic (szl.), Danilo D'Ambrosio (Monza, i.), Dalbert (szl.), Roberto Gagliardini (Monza, i.), Milan Skriniar (PSG, i.), Marcelo Brozovic (al-Naszr, 18000000), Alex Cordaz (i.), Samuele Mulattieri (Sassuolo, 6 000000), Darian Males (Young Boys, 2000000), Facundo Colidio (River Plate, 4 500 000), André Onana (Manchester United, 52 500 000)
Kölcsönbe: Mattia Zanotti (St. Gallen), Valentín Carboni (Monza), Martín Satriano (Brest), Zinho Vanheusden (Standard Liege), Ionut Radu (Bournemouth), Gaetano Oristanio (Cagliari), Gabriel Brazao (Ternana)
Kölcsönből vissza: Romelu Lukaku (Chelsea), Raoul Bellanova (Cagliari)

JUVENTUS
Érkezett:
Manuel Locatelli (Sassuolo, kv., 30000000), Moise Kean (Everton, kv., 30000000), Timothy Weah (Lille, 10300000), Arkadiusz Milik (Marseille, kv., 6300000)
Kölcsönből vissza: Arthur Melo (Liverpool), Marley Aké (Dijon), Luca Pellegrini (Lazio), Weston McKennie (Leeds United), Denis Zakaria (Chelsea), Marko Pjaca (Empoli), Nicolo Rovella (Monza), Filippo Ranocchia (Monza), Andrea Cambiaso (Bologna), Stefano Gori (Perugia), Gianluca Frabotta (Lecce)
Távozott: Dejan Kulusevski (Tottenham, kv., 30000000), Radu Dragusin (Genoa, 5500000), Juan Cuadrado (Inter, i.), Ángel Di María (Benfica, i.), Mohamed Ihattaren (szerződését felbontották)
Kölcsönbe: Filippo Ranocchia (Empoli, 500000), Arthur Melo (Fiorentina, 2 000 000), Stefano Gori (Monza)
Kölcsönből vissza: Leandro Paredes (PSG)

LAZIO
Érkezett:
Matteo Cancellieri (Hellas Verona, kv., 7960000), Diego González (Celaya, 1000000), Taty Castellanos (New York City, 15 000 000), Kamada Daicsi (Eintracht Frankfurt, i.)
Kölcsönből vissza: Riza Durmisi (Tenerife), Raúl Moro (Oviedo), Dimitrije Kamenovics (Sparta Praha), Jony (Gijón), Jean-Daniel Akpa Akpro (Empoli), André Anderson (Sao Paulo)
Távozott: Francesco Acerbi (Inter, kv., 3500000), Gonzalo Escalante (Cádiz, kv., 2500000), Riza Durmisi (szl.), Stefan Radu (visszavonult), Luka Romero (Milan, i.), Pedro (szl.), Szergej Milinkovics-Szavics (al-Hilal, 40000000)
Kölcsönbe: Raúl Moro (Valladolid)
Kölcsönből vissza: Luca Pellegrini (Juventus)

LECCE
Érkezett:
Jusszef Maleh (Fiorentina, kv., 5500000), Marin Pongracic (Wolfsburg, kv., 2000000), Patrick Dorgu (Nordsjaelland, 200000), Lorenzo Venuti (Fiorentina, i.), Hamza Rafia (Pescara, 1000000), Wladimiro Falcone (Sampdoria, 4 000 000), Ylber Ramadani (Aberdeen, 1 200 000)
Kölcsönbe: Pontus Almqvist (FK Rosztov)
Kölcsönből vissza: Gianluca Frabotta (Frosinone), Pablo Rodríguez (Brescia), John Björkengren (Brescia), Fabio Lucioni (Frosinone)
Távozott: Fabio Lucioni (Palermo, i.), Alessandro Tuia (szl.), Tommaso Cassandro (Como, 500000), Simone Romagnoli (Frosinone, 100 000)
Kölcsönből vissza: Lorenzo Colombo (Milan), Wladimiro Falcone (Sampdoria), Pietro Ceccaroni (Venezia), Rémi Oudin (Bordeaux), Giuseppe Pezzella (Parma), Samuel Umtiti (Barcelona), Kristoffer Askildsen (Sampdoria), Gianluca Frabotta (Juventus)

MILAN
Érkezett:
Ruben Loftus-Cheek (Chelsea, 16000000), Marco Sportiello (Atalanta, i.), Luka Romero (Lazio, i.), Christian Pulisic (Chelsea, 20000000), Tijjani Reijnders (AZ, 14000000), Samuel Chukwueze (Villarreal, 20 000 000), Noah Okafor (RB Salzburg, 14 000 000), Yunus Musah (Valencia, 20 000 000)
Kölcsönből vissza: Lorenzo Colombo (Lecce), Marko Lazetics (Altach), Marco Brescianini (Cosenza), Daniel Maldini (Spezia), Mattia Caldara (Spezia), Marco Nasti (Cosenza)
Távozott: Ciprian Tatarusanu (szl.), Zlatan Ibrahimovic (visszavonult), Sandro Tonali (Newcastle United, 64000000), Marco Brescianini (Frosinone, 1000 000), Ante Rebic (Besiktas, i.)
Kölcsönbe: Daniel Maldini (Empoli), Marco Nasti (Bari), Matteo Gabbia (Villarreal)
Kölcsönből vissza: Sergino Dest (Barcelona), Brahim Díaz (Real Madrid), Aster Vranckx (Wolfsburg), Tiemoué Bakayoko (Chelsea)

MONZA
Érkezett:
Matteo Pessina (Atalanta, kv., 12000000), Andrea Petagna (Napoli, kv., 10000000), Gianluca Caprari (Hellas Verona, kv., 7500000), Pablo Marí (Arsenal, kv., 4900000), Alessio Cragno (Cagliari, kv., 3600000), Armando Izzo (Torino, kv., 3000000), Roberto Gagliardini (Inter, i.), Danilo D'Ambrosio (Inter, i.)
Kölcsönbe: Giorgio Cittadini (Atalanta), Valentín Carboni (Inter), Jorgosz Kirjakopulosz (Sassuolo), Stefano Gori (Juventus)
Kölcsönből vissza: Gabriele Ferrarini (Modena), Andrea Carboni (Venezia), Warren Bondo (Reggina), Mario Sampirisi (Frosinone), Davide Bettella (Palermo), Pedro Pereira (Alanyaspor), Leonardo Mancuso (Como), Davide Diaw (Modena)
Távozott: Luca Mazzitelli (Frosinone, kv.), Luca Marrone (szl.), Christian Gytkjaer (Venezia, i.), Andrea Barberis (szl.), Giulio Donati (szl.), Tommaso Morosini (Cisanese, i.), Leonardo Mancuso (Palermo, i.)
Kölcsönbe: Alessio Cragno (Sassuolo)
Kölcsönből vissza: Gabriele Ferrarini (Fiorentina), Nicolo Rovella (Juventus), Marlon (Sahtar Doneck), Filippo Ranocchia (Juventus), Stefano Sensi (Inter)

NAPOLI
Érkezett:
Giacomo Raspadori (Sassuolo, kv., 26000000), Giovanni Simeone (Hellas Verona, kv., 12000000), Elia Caprile (Bari, 7 000 000)
Kölcsönből vissza: Giuseppe Ambrosino (Cittadella), Nikita Contini (Reggina), Lorenzo Sgarbi (Pro Sesto), Alessandro Zanoli (Sampdoria), Michael Folorunsho (Bari)
Távozott: Andrea Petagna (Monza, kv., 10000000), ), Sebastiano Luperto (Empoli, kv., 2500000), Filippo Costa (Vicenza), Kim Min Dzse (Bayern München, 50000000)
Kölcsönbe: Elia Caprile (Empoli), Giuseppe Ambrosino (Catanzaro)
Kölcsönből vissza: Bartosz Bereszynski (Sampdoria), Pierluigi Gollini (Atalanta), Tanguy Ndombélé (Tottenham)

ROMA
Érkezett:
Husszem Auar (Lyon, i.), Evan Ndicka (Eintracht Frankfurt, i.)
Kölcsönbe: Rasmus Kristensen (Leeds United)
Kölcsönből vissza: Matías Vina (Bournemouth), Eldor Shomurodov (Spezia), Justin Kluivert (Valencia), Gonzalo Villar (Getafe), Bryan Reynolds (Westerlo)
Távozott: Justin Kluivert (Bournemouth, 11200000), Cristian Volpato (Sassuolo, 7500000), Benjamin Tahirovic (Ajax, 7500000), Carles Pérez (Celta Vigo, kv., 5200000), Ruben Providence (Hartberg, kv., 300000), Gonzalo Villar (Granada, 1 800 000), Bryan Reynolds (Westerlo, 3 500 000)
Kölcsönbe: Ebrima Darboe (LASK), Eldor Shomurodov (Cagliari, 1 000 000), Matías Vina (Sassuolo)
Kölcsönből vissza: Diego Llorente (Leeds United), Georginio Wijnaldum (PSG), Mady Camara (Olympiakosz)

SALERNITANA
Érkezett:
Boulaye Dia (Villarreal, kv., 12000000), Lorenzo Pirola (Inter, kv., 5000000), Antonio Candreva (Sampdoria, 500000), Benoit Costil (Lille, i.)
Kölcsönből vissza: Luka Bogdan (Ternana), Simy (Benevento), Valerio Mantovani (Ternana), Mamadou Coulibaly (Ternana)
Távozott:
Kölcsönből vissza:
Hans Nicolussi Caviglia (Juve Next Gen), Domen Crnigoj (Venezia), William Troost-Ekong (Watford), Krzysztof Piatek (Hertha), Antonio Candreva (Sampdoria), Tonny Vilhena (Espanyol)

SASSUOLO
Érkezett:
Andrea Pinamonti (Inter, kv., 20000000), Cristian Volpato (Roma, 7500000), Nedim Bajrami (Empoli, kv., 6000000), Filippo Missori (Roma U19, 2500000), Samuele Mulattieri (Inter, 6 000000), Daniel Boloca (Frosinone, 6000000)
Kölcsönbe: Alessio Cragno (Monza), Mattia Viti (Nice), Matías Vina (Roma)
Kölcsönből vissza: Riccardo Ciervo (Venezia), Janis Antiste (Amiens), Jorgosz Kirjakopulosz (Bologna), Brian Oddei (Rudes), Luca Moro (Frosinone), Stefano Turati (Frosinone), Ryan Flamingo (Vitesse), Marco Sala (Palermo), Andrea Ghion (Catanzaro)
Távozott: Manuel Locatelli (Juventus, kv., 30000000), Giacomo Raspadori (Napoli, kv., 26000000), Hamed Junior Traoré (Bournemouth, kv., 25620000), Kaan Ayhan (Galatasaray, kv., 2800000), Davide Frattesi (Inter, 6000000), Abdu Harrui (Frosinone, 2500 000), Riccardo Marchizza (Frosinone, 6000000), Marco Sala (Como), Mert Müldür (Fenerbahce, 2 800 000)
Kölcsönbe: Luca Moro (Spezia), Jorgosz Kirjakopulosz (Monza), Luca D'Andrea (Catanzaro)
Kölcsönből vissza: Nadir Zortea (Atalanta)

TORINO
Érkezett:
Ivan Ilics (Hellas Verona, kv., 15700000), Raoul Bellanova (Cagliari, 7000000), Nemanja Radonjics (Marseille, kv., 1700000), Mihai Popa (Voluntari, i.), Kevin Haveri (Rimini, 300000), Adrien Tameze (Hellas Verona, 2 800 000)
Kölcsönből vissza: Emirhan Ilkhan (Sampdoria), Horváth Krisztofer (Kecskemét), Ben Lhassine Kone (Frosinone), Simone Verdi (Hellas Verona), Magnus Warming (Darmstadt)
Távozott: Ola Aina (Nottingham, i.), Mihel Adopo (Atalanta, i.), Armando Izzo (Monza, kv., 3000000), Magnus Warming (Brann, 650 000)
Kölcsönbe: Ben Lhassine Kone (Como)
Kölcsönből vissza: Andreaw Gravillon (Reims), Ronaldo Vieira (Sampdoria), Valentino Lazaro (Inter), Alekszej Mirancsuk (Atalanta), Nikola Vlasic (West Ham)

UDINESE
Érkezett:
Brenner (Cincinnati, 10000 0000), Oier Zarraga (Athletic Bilbao , i.), Jordan Zemura (Bournemouth, i.), Domingos Quina (Watford), Etienne Camara (Huddersfield), Christian Kabasele (Watford), Joao Ferreira (Watford)
Kölcsönbe: Lorenzo Lucca (Pisa, 800 000)
Kölcsönből vissza: Filip Benkovic (Eintracht Braunschweig), Matheus Martins (Watford), Martin Palumbo (Juve Next Gen), Hassane Kamara (Watford), Cristo González (Gijón)
Távozott: Tolgay Arslan (Melbourne City, i.), Cristo González (Arouca), Roberto Pereyra (szl.), Ilija Nesztorovszki (szl.), Filip Benkovic (Trabzonspor, 500000), Rodrigo Becao (Fenerbahce, 8 300000), Martin Palumbo (Juve Next Gen)
Kölcsönbe: Leonardo Buta (Gil Vicente)
Kölcsönből vissza: Destiny Udogie (Tottenham)

AZ ÉLVONALBÓL KIESŐ CSAPATOK

SPEZIA
Érkezett:
Salvatore Esposito (SPAL, kv., 3250000), Szymon Zurkowski (Fiorentina, kv., 3200000)
Kölcsönbe: Luca Moro (Sassuolo), Francesco Cassata (Genoa)
Kölcsönből vissza: David Strelec (Reggina), Petko Hrisztov (Venezia), Samuel Mraz (Anorthosis)
Távozott: Kevin Agudelo (al-Naszr, 2500000), Federico Marchetti (Hamrun Spartans, i.), Szuf Podgoreanu (Maccabi Haifa, 500000), Samuel Mraz (Volosz, i.)
Kölcsönből vissza: Eldor Shomurodov (Roma), Mattia Caldara (Milan), Ethan Ampadu (Chelsea), Viktor Kovalenko (Atalanta), Daniel Maldini (Milan)

CREMONESE
Érkezett:
Franco Vázquez (Parma, i.)
Kölcsönbe: Nikola Sekulov (Juve Next Gen)
Kölcsönből vissza: Luca Ravanelli (Frosinone), Tommaso Milanese (Venezia), Luca Zanimacchia (Parma), Luca Strizzolo (Modena), Luca Valzania (SPAL), Filippo Nardi (Reggiana), Cedric Gondo (Ascoli)
Távozott: Cyriel Dessers (Rangers, 5000000)
Kölcsönből vissza: Pablo Galdames (Genoa), Marco Benassi (Fiorentina), Alex Ferrari (Sampdoria), Soualiho Meité (Benfica), Marco Carnesecchi (Atalanta), Johan Vásquez (Genoa)

SAMPDORIA
Érkezett:
Fabio Borini (Karagümrük, i.), Matteo Ricci (Frosinone), Antonio Barreca (Cagliari)
Kölcsönből vissza: Wladimiro Falcone (Lecce), Maxime Leverbe (Benevento), Alex Ferrari (Cremonese), Bartosz Bereszynski (Napoli), Valerio Verre (Palermo), Ronaldo Vieira (Torino), Simone Trimboli (Ferencváros), Leonardo Benedetti (Bari), Kristoffer Askildsen (Lecce), Antonino La Gumina (Benevento), Marco Delle Monache (Pescara), Fabio Depaoli (Hellas Verona)
Távozott: Julian Chabot (1. FC Köln, kv., 2500000), Antonio Candreva (Salernitana, kv., 500000), Bram Nuytinck (NEC, i.), Filip Djuricsics (Panathinaikosz, i.), Francesco Caputo (Empoli, kv.), Jesé (szl.), Jeison Murillo (szl.), Fabio Quagliarella (szl.), Tommaso Augello (Cagliari, 2000000 és Antonio Barreca játékjoga), Mariosz Ikonomu (Panetolikosz, i.), Wladimiro Falcone (Lecce, 4 000 000)
Kölcsönből vissza: Sam Lammers (Empoli), Alessandro Zanoli (Napoli), Michaël Cuisance (Venezia), Koray Günter (Hellas Verona), Emirhan Ilkhan (Torino), Abdelhamid Szabiri (Fiorentina), Maxime Leverbe (Pisa), Harry Winks (Tottenham), Ignacio Pussetto (Watford), Bruno Amione (Hellas Verona)

Lezárva szombat délben, vastaggal az elmúlt két hét átigazolásai.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik