Lazio: vagy Kerkez, vagy a Juve olasz válogatott védője érkezik

P. K.P. K.
Vágólapra másolva!
2023.07.13. 12:15
null
Luca Pellegrini (14) és Kerkez Milos (11) közül választhat balhátvédet a Lazio (Fotó: archív/ NSO-montázs)
Szalai Attila átigazolási ügyéhez hasonlóan Kerkez Milos históriája sem zárult még le. Bár az olasz sajtó szerint a Lazio szeretné mihamarabb lezárni a balhátvéd témakört – vagy a magyar válogatott játékost, vagy a Juventus egyszeres olasz válogatottját, a rómaiaknál tavasszal kölcsönben szereplő Luca Pellegrinit szerződteti. Eközben holland lapinformáció szerint az Alkmaar már megtalálta azt a játékost, akivel pótolná Kerkezt.

 

A kimondottan a Lazio híreivel foglalkozó cittaceleste.it szerint a Serie A ezüstérmesét irányító Maurizio Sarri vezetőedző szeretné mihamarabb lezárni a függőben lévő átigazolási ügyeket, így például a balhátvéd kérdéskörét, melynél két opció lehetséges. Az egyik, hogy megszerzik a 24 éves, egyszeres olasz válogatott Luca Pellegrini játékjogát a Juventustól. Ő tavasszal a Juve kölcsönjátékosaként hét bajnokin már játszott a Lazióban, és a hírek szerint Sarri elégedett volt a teljesítményével, szeretné megtartani, ám a Lazio túl magasnak tartotta a kölcsönszerződésben szereplő vételi opció árát és a játékos 3 millió eurós fizetési igényét, így egyelőre vissza kellett térnie a torinóiakhoz. Ezzel együtt még nem zárultak le a tárgyalások a felek között.

Acittaceleste.itis megerősíti azt, ami márnapok óta témaOlaszországban, hogy a másik opció a 19 éves, magyar válogatott Kerkez Milos szerződtetése a holland Alkmaartól. Az olaszok először kölcsönbe, 13 millió eurós kötelező kivásárlási opció mellett szerződtetnék, de az AZ állítólag 15-16 millió euró közötti összeget szeretne kapni. Viszont azt is kiemeli a portál, hogy az Európa-konferencialigában a Lazio ellen gólt szerző Kerkezzel elviekben már megegyezett a Lazio, így a két üzlet közül talán a magyar válogatott játékos átigazolására van most nagyobb esély. Arra nem sok esély van, hogy mindketten érkezzenek, ugyanis más posztokon is szeretne még erősíteni a Bajnokok Ligája csoportkörére is készülő Lazio.

Eközben a holland az AZ már megtalálta Kerkez lehetséges utódját, a norvég Brannban futballozó, 21 éves, norvég U-válogatott David Möller Wolfe személyében, akinek a lehetséges kivásárlási árát 2.5 millió euróra teszik.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik