Juve: Hét hónap alatt tízévnyi leckét kaptam – Paul Pogba

Vágólapra másolva!
2023.07.14. 08:12
null
Paul Pogba maradna Torinóban, pedig hatalmas fizetéssel csábítják a szaúdiak (Fotó: AFP)
Az előző idényben sérülések miatt szinte alig játszott Paul Pogba, és bár a hírek szerint őt is mesés fizetéssel csábítják Szaúd-Arábiába, a világbajnok középpályás a Juventusnál maradna.  

Borzalmas idényt zárt, és távozhat a Juventustól Paul Pogba. A világbajnok francia középpályás tavaly nyáron ingyen tért vissza a Manchester Unitedtől, egyértelműen azzal a céllal, hogy ismét a csapat egyik húzóembere legyen, ahogyan 2012 és 2016 között, amikor négy bajnoki címet nyert a torinóiakkal. Csakhogy már a nyári felkészülés alatt megsérült, amit tetézett, hogy eleinte elutasította az orvosok által javasolt műtétet, mivel ott akart lenni a válogatottal a katari világbajnokságon. Az operáció azonban elkerülhetetlen volt, így lemaradt a vb-ről, és február 28-án, a Torino elleni derbin játszhatta le az idény első tétmérkőzését. Csereként huszonkét percet kapott, majd nem sokkal később edzésen ismét megsérült, így újra várni kellett arra, hogy bevethető legyen. Áprilisban csereként már pályára lépett néhány találkozón, majd május 14-én kezdő volt a Cremonense ellen. Fontos kiemelni, hogy ezt megelőzően legutóbb 2022. április 19-én, még a Manchester United labdarúgójaként volt kezdő.

Ez a mérkőzés viszont csak huszonnégy percig tartott neki, miután rosszul lépett, és izomsérülés miatt le kellett cserélni. Azóta is tart a rehabilitációja, de mindennél többet mond, hogy az előző kiírásban tíz mérkőzésen összesen 161 percet játszott, és csak egy gólpasszt adott. Ugyanakkor évi nyolcmillió eurós fizetéssel ő volt a csapat legjobban fizetett futballistája. A szerződése 2026 nyaráig szól, és a szurkolók közül többen azon a véleményen vannak, hogy csökkenteni kellene a fizetését, amibe illik beleegyeznie. Az igazsághoz egyébként az is hozzátartozik, hogy kálváriája nem tavaly nyáron kezdődött. Már a Manchester United játékosaként is több mint száz mérkőzést hagyott ki sérülések miatt, akkor is meg kellett operálni a bokáját.

„Ha fejben nem vagy rendben, a tested sem lesz jól – mondta júniusban a francia Views Magazinnak adott interjúban Paul Pogba. – Stresszeltem, feszült voltam, szerettem volna minél gyorsabban visszatérni, hogy megmutassam, mire vagyok képes. De igyekeztem mindig a dolgok pozitív oldalát nézni. Nehéz időszakon vagyok túl, ám sokat tanultam belőle. Hét hónap alatt tízévnyi leckét kaptam. De hiszem, hogy ezek a nehézségek csak tesztek, lépcsőfokok, amelyek által még érettebb, még bölcsebb emberré válhatok. A vallás is sokat segít, mert megnyugtat, és tudom, hogy minden próbatételnek oka van. Eleinte nagyon bántott, ami történt, de idővel rájöttem, hogy így közelebb kerülhetek Istenhez, és a családommal is több időt tölthettem.”

A muszlim vallású Pogba életében köztudottan fontos szerepet játszik a vallás, ezért is lehet csábító neki, hogy állítólag őt is szerződtetné a szaúdi Al-Ahli és az Al-Ittihad. Mint ismert, utóbbi már Karim Benzemát és N'Golo Kantét megszerezte, és a hírek szerint erősen győzködi a francia középpályást, hogy igazoljon Szaúd-Arábiába. A La Gazzetta dello Sport azt írja, hogy három évre százmillió eurót ajánl neki a klub, de hajlandó az összeget 150 millió euróra emelni. A L'Équipe ugyanakkor úgy tudja, hogy a harmincéves középpályás nem fogadja el az ajánlatot, maradna a Juventusnál, annak ellenére, hogy a csapat a következő idényben nem indul a Bajnokok Ligájában, de még az Európa-ligában sem. A klubnak nyilvánvalóan erősítést jelenthet, ha egészséges, ugyanakkor a távozása esetén már a fizetésével is jelentős összeget spórolna meg a Juve. Mindenesetre egybehangzó lapértesülések szerint Franck Kessié érkezhet a Barcelonától, ha Pogba esetleg mégis búcsút int az olasz rekordbajnoknak.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik