Olaszország: beszüntették a Maradona elleni adócsalási eljárást

Vágólapra másolva!
2013.02.01. 13:11
Beszüntették Olaszországban a Diego Maradona ellen harminc éve tartó adócsalási eljárást, amely azért indult, mert a vád szerint az argentin labdarúgócsillag közel 40 millió eurónak (11.7 milliárd forintnak) megfelelő adóösszeget csalt el. A fejleményről Angelo Pisani, Maradona ügyvédje adott hírt.

„A központi hivatal arról tájékoztatott, hogya Diego Maradona elleni ügyészségi vizsgálatot törölték – mondta az ügyvéd. – Ez azt jelenti, hogy Maradona szabad emberként léphet be Olaszország területére. Nincs adóssága, hiszen sohasem csalta el az adót. Diego azt mondta, mihamarabb el akar utazni Nápolyba, hogy köszöntse korábbi sikercsapatát, annak szurkolóit és a várost."

Maradona 1984-től 1991-ig játszott a Napoliban,1987-ben és 1990-ben bajnok lett az égszínkékekkel, de a vádak szerint az olasz klub labdarúgójaként 36 millió eurónyi adót csalt.

2006-ban meglátogatta korábbi klubját, ám a szurkolók nagy öröme ellenére rossz élményeket szerzett: két, egyenként 10 ezer euró (közel hárommillió forint) értékű Rolex karórájától is megfosztották a hatóságok, azzal a magyarázattal, hogy az adósságát törlesztik.

Pisani elmondása szerint Maradonával együtt két másik egykori légiós klasszist, a brazil Alemaót és Carecát is felmentettek hasonló vádak alól. Az olasz hatóságok nem erősítették meg a hírt.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik