Ancelotti: Az Inter Mancinival jellegzetesebb futballt játszott

Vágólapra másolva!
2009.03.24. 14:19
Úgy tűnik, hogy a gyenge nemzetközi kupaszereplés a szokásosnál is több feszültséggel jár az olasz edzők életében, és a szakemberek nemegyszer egymáson igyekeznek levezetni fölösleges energiáikat. José Mourinhótól már megszokhattuk, hogy gyakran illeti éles kritikával az olasz labdarúgásban dolgozó játékosokat, edzőket és újságírókat, legutóbbi megjegyzését azonban Carlo Ancelotti sem hagyta szó nélkül.
Ancelotti (jobbra) szerint Mancinival sem volt rosszabb az Inter
Fotó: Imago
Ancelotti (jobbra) szerint Mancinival sem volt rosszabb az Inter
Ancelotti (jobbra) szerint Mancinival sem volt rosszabb az Inter
Fotó: Imago
Ancelotti (jobbra) szerint Mancinival sem volt rosszabb az Inter

MINDENT AZ OLASZ BAJNOKSÁGRÓL

José Mourinho a napokban azzal borzolta a kedélyeket, hogy kijelentette: az itáliai trénerek képtelenek önállóan kijelölni a kezdő tizenegyüket. Elsőként Renzo Ulivieri, az olasz edzőbizottság vezetője tiltakozott a megnyilvánulás miatt, és bocsánatkérésre szólította fel a portugál vezetőedzőt.

Carlo Ancelotti egyetértett honfitársával, és a Corriere dello Sportnak adott interjújában azt is kifejtette, nem érti, hogy Mourinho miért támadta már többször, előzmények nélkül a csapatát.

„Nem értem, hogy a Milan miért szerepel annyiszor Mourinho kritikáinak kereszttüzében, de nem hiszem, hogy ezen a szinten ezzel kell foglalkozni. Hogy ez egy kitervelt stratégia-e a részéről? Nem tudom, mit remélhet ettől és az ehhez hasonló megnyilvánulásoktól…” – magyarázta Ancelotti.

Emlékezetes, hogy Mourinho néhány hete a Milanra élezte ki a mondanivalóját – akkor Paolo Maldini, a piros-feketék csapatkapitánya a maga visszafogott stílusában úgy reagált, hogy Mourinhónak nem volna szabad hasonlókat nyilatkoznia, amíg nem tett le valamit az olasz foci asztalára.

Ancelotti úgy gondolja, az Inter remek együttes, ám Roberto Mancini idejében semmivel sem volt rosszabb. „Ha megnyerik a scudettót, akkor megérdemlik. Fizikailag nagyon erősek, és tudják, hogy képesek a legjobb eredményt kihozni magukból. Viszont úgy gondolom, hogy Mancini irányítása alatt sokkal jellegzetesebb volt a csapatuk, többet járatták a lábukon a labdát, miközben az Inter manapság túlságosan steril.”

Ancelotti a saját gárdájáról elmondta: tisztában van vele, hogy a várakozások alatt szerepelnek, ám nem úgy látja, hogy ezért a szezon végén nagytakarítást kellene tartani a klubnál. „Igaz, hogy javítanunk kell sok mindenen, de nem hiszem, hogy forradalomra volna szükség. Vannak fiatal játékosaink, mint Alexandre Pato, akik ugyanolyan fontosak, mint a veteránok; gondolok itt Andrea Pirlóra vagy Gennaro Gattusóra, akik legalább annyit tesznek a csapatért."
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik