Rolando Bianchi érkezik, Jean-Alain Boumsong távozik Olaszországból

Vágólapra másolva!
2008.01.23. 17:42
Rolando Bianchi, a Manchester City csatára a téli kereterősítésen dolgozó SS Lazio első igazolása – értesültek olasz lapok szerdán. A támadó már Rómában van, és hamarosan átesik a kötelező orvosi vizsgálaton. A világoskékek következő szerzeménye Cristian Zaccardo lehet. Eközben Jean-Alain Boumsong, a Juventus hátvédje elhagyja Olaszországot és a francia bajnoki címvédő Olympique Lyonhoz igazol a L'Équipe szerint.
Rolando Bianchi saját honlapján már el is búcsúzott a City szurkolóitól
Rolando Bianchi saját honlapján már el is búcsúzott a City szurkolóitól
Rolando Bianchi saját honlapján már el is búcsúzott a City szurkolóitól
Rolando Bianchi saját honlapján már el is búcsúzott a City szurkolóitól

A Lazio elnöke, Claudio Lotito megunta a csapat keretét állíndóan érő kritikákat, és téli nagybevásárlásba kezd, kérdés, milyen büdzsé áll a prezident rendelkezésére az 1999/2000-es szezonban olasz bajnokságot nyerő klubnál.

A rómaiak katasztrofális szezont tudhatnak maguk mögött, és a 14. pozícióban tanyáznak a Serie A-ban, két pontra a kiesőzónától.

A Lazio első téli igazolása Rolando Bianchi, aki igent mondott a fővárosiak ajánlatára, miután az angol és olasz klub megegyezett egymással. A támadó már Rómában tartózkodik, és késő délután fog átesni a kötelező orvosi vizsgálaton.

A 24 éves futballista öt évre kerül a sasokhoz, és évi másfél millió euró üti majd a markát. Fél évig hivatalos azonban csak kölcsönben lesz Delio Rossi csapatánál, a Lazio ugyanis a nyáron fizeti ki a manchesterieknek a 12,5 millió eurós vételárat.

Bianchi a nyáron hagyta ott az olasz első osztályú Reggina együttesét a Cityért, de nem váltak be számításai, ugyanis nemigen illett bele Sven-Göran Eriksson mester elképzeléseibe.

A világoskékek következő szerzeménye a pletykák szerint az olasz világbajnok védő Cristian Zaccardo lehet.

Eközben a Juventus háza táján is sürgés-forgást tapasztalni, Jean-Alain Boumsong a L'Équipe információi szerint már az Olympique Lyon futballistájának tekinthető. Az OL és a Juve vezetői hasonló konstrukcióban állapodtak meg szerdán, mint a felek a Bianchi-ügyben, a védő átigazolása a nyáron válhat véglegessé, három millió euró fejében.

Boumsong csak holnap eshet át az orvosi vizsgálaton, mivel az Inter elleni kupanegyeddöntő lesz utolsó mérkőzése Juve-mezben. A futballistát holnap mutathatják be hivatalosan a Rhone-partiaknál.

A francia válogaott hátvéd a lyoniak harmadik igazolása télen az argentin Delgado és a spanyol Crosas megszerzése után.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik