Fabio Capello szívesen kipróbálná magát szövetségi kapitányként

Vágólapra másolva!
2007.09.07. 17:17
A Real Madridtól a spanyol királyi gárda bajnoki címe dacára a nyáron elküldött Fabio Capello az olasz La Gazzetta dello Sport napilapnak úgy nyilatkozott, örömmel irányítana a jövőben egy nemzeti futballválogatottat edzői pályafutása lezárásaként. Az olasz szakember, aki jelenleg az állami televízió szakkommentátora, úgy fogalmazott, edzői karrierjét a madridi klubnál szerette volna lezárni, de ott nem kellett a vezetőségnek. A hírek szerint egyáltalán nem lenne ellenére, ha valamelyik válogatottnál dolgozhatna szövetségi kapitányként.
Fabio Capello nem zárja, ki, hogy visszatérjen a kispadra
Fabio Capello nem zárja, ki, hogy visszatérjen a kispadra
Fabio Capello nem zárja, ki, hogy visszatérjen a kispadra
Fabio Capello nem zárja, ki, hogy visszatérjen a kispadra

"Szabad emberként most ahhoz kezdhetek az életben, amihez csak kedvem van. Egyelőre azonban a televíziós szakkomentátori munkára koncentrálok" - nyilatkozta Fabio Capello a milánói La Gazzetta dello Sport hasábjain.

A 61 éves trénert a RAI televíziós társaságnál betöltött munkája mellett először az olasz nemzeti tizenegy magyarok elleni vereségéről kérdezték. Capello nem tulajdonított ennek nagy jelentőséget, szerinte az előszezon igencsak rányomta a bélyegét a squadra azzurra budapesti teljesítményére. Az olasz szakvezető úgy vélekedett, a világbajnok együttesnek továbbra is minden ellenfél előtt nagy a tekintélye.

A mester arra is kitért az interjúban, hogy több külföldi bajnokságból is kapott állásajánlatot azután, hogy a spanyol bajnoki cím megszerzése ellenére kiebrudalták a királyi gárdától. A hírek szerint többek között az amerikai, az ukrán és az orosz bajnokság neves gárdái is szívesen alkalmazták volna a trénert.

A kérdésre, hogy minek örülne a leginkább, Capello azt válaszolta, szívesen trenírozna egy magasan jegyzett nemzeti együttest.

"Hogy Anglia vagy Spanyolország válogatottjára gondolok-e? Esetleg igen, hiszen kiváló csapat mind a kettő. Itália válogatottja azonban nem jöhet szóba, hiszen a jelenlegi szakvezetője jó is, fiatal is, hagyjuk őt békében dolgozni" - tette egyértelművé ugyanakkor, hogy nem pályázik Roberto Donadoni helyére.

Az interjúban természetesen az olasz újságírók részletesen kitértek az azúrkékek szombat esti, Franciaország elleni Európa-bajnoki selejtezőjére is.

Az edző szerint Michel Platini, az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) elnöke a lehető leghelyesebb döntést hozta azzal, hogy eltiltotta a francia szövetségi kapitány Raymond Domenechet az olasz focit bíráló felelőtlen kijelentései okán. Azt is hozzátette, Cannavaróéknak elsősorban a csatár Thierry Henry-ra, a támadó középpályás Franck Ribéry-re, és a Marseille feltörekvő tehetségére Samir Nasrira kell majd odafigyelniük.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik