Fabio Capello négy védőjére nem számíthat

KRASZ EMILKRASZ EMIL
Vágólapra másolva!
2006.10.13. 16:20
A Getafe vendégeként lép pályára a spanyol élvonalbeli labdarúgó-bajnokság hétvégi, 6. fordulójában a tabellán 4. helyen álló Real Madrid, amelynek utóbbi időben számtalan alkalommal jogos kritikával illetetett védelméből akár négyen is hiányozhatnak.
Capello gondban...
Capello gondban...
Capello gondban...
Capello gondban...
Míchel Salgado és Cicinho már korábban kidőlt a sorból – mindketten térdproblémákkal küszködnek, felépülések hónapokat vesz igénybe -, de ezúttal a legutóbbi fordulóban, az Atlético elleni városi rangadón kiállított Sergio Ramos sem állhat Fabio Capello rendelkezésére.

Az olasz tréner összeállította védelemben így egyedül Roberto Carlos képviselheti az állandóságot a baloldalon, míg a jobb szélen ismét lehetőséget kaphat az utóbbi mérkőzéseken jó formát mutató Alvaro Mejía. Középen viszont jelen állás szerint a közel sem atombiztos Raúl Bravo, Paco Pavón páros próbálja majd útját állni az ellenfélnek.

Salgado sérült
Salgado sérült
Cannavaro egyelőre könnyített edzésmunkát végez csak, de még gimnasztika közben is fájdalmat érez sérült testrészében, a térdében.

Játéka több mint kérdéses szombaton a Getafe ellen, bár Capello szintén hajlik arra, csak a keddi, Steaua elleni idegenbeli BL-szereplésre szedje össze magát a világbajnok védő. Az fontosabb.

Az egy kis csapat körüli pletykára mindig kapható Roberto Carlos szerint a kezdőcsapatban ezúttal egyszerre kap majd lehetőséget Ronaldo és Van Nistelrooy.

Cicinho sérült
Cicinho sérült
A nyáron igazolt, ám eddig egy kicsit szürke teljesítményt nyújtó Emersonnal kapcsolatban Carlos megemlítette, hogy honfitársa nélkül nehezebb dolguk lenne a védekezésben, bármilyen kritikákat is kap a csapat egyik védekező-középpályása a lelátóról.

Emerson „kollégája”, a szintén friss szerzemény Diarra gyorsabban beilleszkedett a csapatba, játéka jóval látványosabb, Carlos szerint erre honfitársának több időre van szüksége, de biztos benne: idővel kamatostul meghálálja majd a bizalmat.

Ramos egészséges, de el van tiltva
Ramos egészséges, de el van tiltva
A Getafe, a tavalyi bajnokság meglepetés-csapata végül a 9. helyre futott be. Német szakvezetőjüknek, Bernd Schusternek mindenesetre akad elszámolnivalója a Real Madrid ellen, hiszen csapatai eddig négyszer mérkőztek meg a királyiakkal, de még soha nem nyertek.

Előbb a Levante kispadján ülve találkozott egykori kenyéradóival, a Bernabeu-stadionban kiütötték őket - 0-5 -, de hazai pályán is fejet hajtottak – 0-2 – az esélyesebb fővárosiakkal szemben.

Tavaly már a Getafe szakmai munkáját irányította a német szakember, mérlege 1-0-s vereség idegenben – még Vanderlei Luxemburgo ült a madridi kispadon -, majd a hazai visszavágón 1-1-s döntetlent értek el.

Szavazás

Melyik csapat nyeri a spanyol labdarúgó-bajnokságot?

Írja be az itt látható számot!
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik