Minden jó, ha a vége jó, Capellót a szurkolók is marasztalják

Vágólapra másolva!
2007.06.18. 11:08
A vasárnap harmincadik spanyol bajnoki címét nyerő Real Madrid olasz sztáredzője, Fabio Capello 10 év után újra bajnoki címet ünnepelhetett a királyiakkal. A mester majd kibújt a bőréből a vasárnapi siker után, a saját jövőjével kapcsolatos találgatásokat viszont diplomatikusan visszautasította. A tréner büszke a csapat tartására, és arra, hogy sokadszor fel tudtak állni verthelyzetből.
Fabio Capello örömmámorban a Bernabeuban
Fabio Capello örömmámorban a Bernabeuban
Fabio Capello örömmámorban a Bernabeuban
Fabio Capello örömmámorban a Bernabeuban

A Mallorca elleni sorsdöntő mérkőzés után a trénert valósággal lerohanták a spanyol újságírók, hogy kifaggassák, vajon maradhat-e posztján a királyi gárdánál.

„Boldog vagyok, és szeretném folytatni a munkát, de ez nem csak rajtam múlik. Ez már az elnök hatásköre, ő dönt arról, hogy maradok vagy távozom.”

Az AS Romával olasz bajnoki címig, az AC Milannal BL-győzelemig és négy Serie-A sikerig jutó edző természetesen a mérkőzés történéseire is kitért.

Capello nem azzal foglalkozott, hogy a második félidő elején már-már elúszni látszott a bajnoki trófea a madridiak számára, hanem azzal, ahogyan sokadszor verthelyzetből kapaszkodtak vissza a nyeregbe.

„Megszenvedtünk a győzelemért, de ez természetes, a siker szinte mindig szenvedéssel jár. Nagyon elégedett vagyok a csapat produkciójával.”

A meccs után Capello úgy ünnepelt mint egy kisgyerek, a játékosok pezsgőben fürdették a trénert, majd a levegőbe dobálták.

A 61 éves vezetőedző rendkívül viszontagságos idényen van túl, számtalan kritikát kellett megemésztenie, több játékosával botrányos szituációba keveredett.

A Recreativo elleni hazai 3-0-s vereségbe vagy a Beckham-botrányba majdnem beletörött a bicskája, februárban egy spanyol rádió menesztését is elhíresztelte, a Marca pedig bukott edzőnek bélyegezte.

A 2006/07-es szezon végén megszerzett bajnoki cím viszont egyértelműen őt igazolja, 10 év után újra sikerre vitte az elmúlt években válságban lévú galaktikusokat. A vasárnapi győzelem után még a szurkolók is azt skandálták: Capello, kérünk maradj!

Tizenegy héttel a bajnokság vége előtt a Real Madrid öt ponttal volt lemaradva a táblázaton az ősi rivális Barcától. Azóta viszont figyelemre méltó veretlenségi sorozatra voltak képesek a fővárosiak. A szezon végére ráadásul igazi csapatot sikerült kovácsolnia az olasz mesternek a királyi gárdából, így nagy az esély rá, hogy Ramón Calderón áldását adja a maradására.

A napokban a klub több vezetője is kikérte Capello véleményét azzal kapcsolatban, hogy mely játékosokkal hosszabbítsanak a szerződést. Ez rendkívül bíztató jel lehet a tréner számára.

Capello két hibát ró fel magának, amelyet a dicsőségesen véget érő szezonban elkövetett. Az egyik hibájának David Beckham Los Angeles Galaxy-ba való elengedését, a másiknak az angol sztár csapatból történő száműzését tartja.

SPANYOL LABDARÚGÓ-BAJNOKSÁG, 30. FORDULÓ - EMLÉKEZTETŐ

REAL MADRID-REAL MALLORCA 3-1
Helyszín: Madrid, Bernabeu-stadion
Nézőszám: 82000
Játékvezető: Muñiz Fernández

REALl MADRID REAL MALLORCA
Iker Casillas Moyá
Míchel Salgado Héctor
Cannavaro Nunes
Sergio Ramos Ballesteros
Roberto Carlos Navarro
Emerson Varela
Diarra Pereyra
Beckham Baszinasz
Robinho Jonás
Raúl Arango
Van Nistelrooy Víctor
Vezetőedző: Vezetőedző:
Fabio Capello Gregorio Manzano


Gólszerzők: Reyes (68., 83), Diarra (80.), ill. Varela (17.)
Cserék: van Nistelrooy h. Higuain (33.), Emerson h Guti (46.), Beckham h Reyes (66.)ill. Nunes h Ivan Ramis (36.), Victor h Maxi Lopez (67.)
Sárga lap: Reyes (71.), Salgado (85.), ill. Victor (19.), Gutierrez (27.)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik