Tiago és Almirón zebracsíkos mezben folytatja pályafutását

Vágólapra másolva!
2007.06.22. 20:22
A 27-szeres olasz bajnok Juventus futballklub pénteken hivatalosan is bejelentette, hogy két új középpályással erősödik a csapat kerete: Tiago Mendes, a Lyon középpályása és Sergio Bernardo Almirón, az Empoli fazonszabásza ugyanis egyaránt öt évre a zebrákhoz igazolt.
Tiago Mendes büszke új klubjára
Tiago Mendes büszke új klubjára
Tiago Mendes büszke új klubjára
Tiago Mendes büszke új klubjára
A Lyon portugál válogatott védekező középpályása 13 millió euróért kötelezte el magát öt évre a torinóiakhoz. A Benficánál és a Chelseanél is megfordult 26 éves játékos két szezon alatt kétszer francia bajnoki címig jutott az Olympique Lyonnal.

Az ugyancsak 26 éves argentin Almirón kilenc millió eurójába került Cobolli Gligli elnök egyesületének, amely öt évig rendelkezik a technikás középpályás játékjogával.

Almirón a Newells Old Boys-ban kezdte pályafutását, olaszországi karrierjének csúcsát pedig az udinesei, veronai és empoli állomás után egyértelműen a Juventusnál való légióskodás jelentheti.

További hír a bianconerik háza tájáról, hogy a gárda horvát hátvédje, Robert Kovac klubot talált magának, és a Borussia Dormundhoz igazol. Korábban a horvát sajtó szinte biztosra vette, hogy a Dinamo Zágrábban folytatja pályafutását a horvát válogatott védő, de végül nem tudott megegyezni az egylet vezetőivel.

Kovacnak nem lesz nehéz dolga a beilleszkedéssel a Bundesligában, hiszen korábban a Nürnberg, a Bayer Leverkusen és a Bayern Munich színeiben is futballozott már.

Az egy évnyi száműzetés után a Serie A-ba feljutott klub tovább folytatja a nagybevásárlást, korábban az Ajax cseh védője, Zdenek Grygera, a bosnyák középpályás Haszan Szalihamidzsics, a világbajnok udinei csatár Iaquinta, és a sokak által Olaszország legnagyobb védőtehetségének tartott Domenico Criscito is a torinóiakhoz igazolt.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik