A spanyol sajtó elcserélné Juan Riquelmét Tiago Mendesre

Vágólapra másolva!
2007.10.22. 14:50
Spanyolországban napvilágot látott információk szerint a La Ligában szereplő Villarreal csapata szívesen leigazolná az olasz Juventusnál kegyvesztett Tiago Mendest. A "sárga tengeralattjáró" a nála partvonal mellé szoruló Juan Roman Riquelmét adná a portugál középpályásért cserébe.
Juan Riquelme a Juvéban ismét bizonyíthatna
Juan Riquelme a Juvéban ismét bizonyíthatna
Juan Riquelme a Juvéban ismét bizonyíthatna
Juan Riquelme a Juvéban ismét bizonyíthatna

Szavazás

Melyik csapat nyeri a spanyol labdarúgó-bajnokságot?

Írja be az itt látható számot!
A Marca szerint a Villarreal ajánlatott tett a Juventusnak, melynek célja Tiago Mendes citromsárgába öltöztetése. A spanyol napilap úgy véli: Manuel Pellegrini csapata számára ideális lenne a portugál játékos érkezése.

Ráadásul a Villarreal nem zárkózna el attól, hogy a mellőzött - ám minden bizonnyal még így is komoly piaci értéket képviselő - Juan Riquelmét adná a középpályásért cserébe.

Tiago már a napokban kijelentette, hogy ha nem változik helyzete a torinói klubnál, mindenképp eligazol a januári időszakban. Claudio Ranieri ugyanis nem a kezdőcsapatban számol az egykori Chelsea-játékossal.

Riquelme helyzete sem rózsásabb. A huszonkilenc éves klasszis a válogatottban remekül szerepel (Chile ellen például az ő két góljával nyert Argentína), ám klubcsapatában még nem lépett pályára ebben a szezonban. A csere tehát mindkét csapat számára előnyös lehetne.

Ráadásul a két játékos értéke is hasonló az előzetes becslések szerint. Tiago 7 millió font körüli összegért igazolt nyáron a Lyontól a Juvéba, míg Riquelméért a Villarreal már elfogadta az Atletico Madrid 5 millió fontos ajánlatát az előző átigazolási időszakban. Az persze más kérdés, hogy végül az argentin mégsem írta alá kettő plusz egy éves szerződéstervezetét.

A Villarreal jelen pillanatban egy ponttal a Real Madrid mögött a spanyol bajnokság második helyén áll. Az olasz élvonalba idén visszajutó Juventus szintén a második helyen, három ponttal lemaradva követi a listavezető Intert.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik