Ökölvívás: az idősebb Mayweather figyelmeztet - a pénz nem minden

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.05.01. 11:42
A Manny Pacquiao elleni, az évszázad mérkőzésének titulált hétvégi összecsapásra készülő Floyd Mayweather édesapja és egyben edzője, az idősebbik Floyd Mayweather fia elképesztő vagyonával kapcsolatban figyelmeztetett, nincs az a pénz, amit nem lehet elkölteni. 

A becslések szerint 280 millióra rúg Floyd Mayweather Jr. vagyona és a tavaly megkeresett 105 millió dollárjával a világ legjobban kereső sportolónak mondhatja magát. Ez az összeg könnyen megduplázódhat vasárnap hajnalban, hiszen a hírek szerint minimum 120 milliót vághat zsebre a Pacquiao elleni meccsért.

Mayweather édesapja a hatalmas összegek hallatán óvatosságra int.

„Csak meg kell nézni a rengeteg legatyásodott milliomost. Ennyi pénzt nem könnyű kordában tartani. Még rájön pár száz millió arra, ami van és nem is látod a tetejét. De nincs az a pénz, amit ne lehetne elkölteni két év alatt! A legtöbb bunyós eltűnik a süllyesztőben, és ahogy a zseton elfogyott, úgy a barátok is eltűnnek vele együtt. Ez van haver, ez az élet…” – fogalmazott Floyd Mayweather Sr.

Konkrétan a vasárnapi meccsel kapcsolatban is egyre többen mondják el a véleményüket.

A híres-hírhedt erőnléti edző, az újonnan Floyd Mayweatherrel dolgozó Alex Ariza magabiztos az elvégzett munkáját illetően és úgy véli, hogy Pacquiao is tudja, nagy bajban lesz a hétvégén. Ariza korábban 11 mérkőzés félkészüléseiben segítette Pacquiaót, tehát jól ismeri a filippínó klasszist.

„Ha ugyanazzal a módszerrel készítem fel az ellenfeledet, mint amivel éveken át közösen dolgoztunk és jutottál súlycsoportról súlycsoportra, te vajon aggódnál? Higgyétek el nekem, hogy Manny pontosan tudja, hogy mivel kell most szembenéznie. Az emberek az találgatják, hogy vajon meg van-e Mannyben a régi tűz, de én azt mondom, hogy nincs meg a csapata ahhoz, hogy ezt kihozza belőle. Ne mondja nekem senki, hogy Freddie Roach az összes problémájával együtt képes arra, hogy felkészítse a világ legjobban védekező bunyósa ellen. Chris Algierik ellen lehet, hogy ez elég, de Floyd teljesen más szint. Manny túl van edzve, nem néz ki túl jól" – hangsúlyozta Ariza.


MIBEN BÍZHAT MANNY PACQUIAO?

A korábbi nagyközépsúlyú és félnehézsúlyú világbajnok, a walesi Joe Calzaghe szakmailag elemezte, hogy mi várható az évszázad meccsén, miben bízhat Manny Pacquiao.

„Mayweather az esélyes, de Pacquiao sem esélytelen. Gyorsnak kell lennie, gyors kombinációkat kell ütnie és ki kell használnia a fordított alapállásából fakadó előnyöket, de óvatlan sem lehet, mert Mayweathernek remek jobbkeze és balhorga van, ami hatásos fegyver egy fordított alapállású ellen – mondta Calzaghe. – Kizártnak tartom, hogy a filippínó kibokszolja Mayweathert, az amerikai sokkal technikásabb nála. Pacquiaónak mennie kell előre, rengeteget ütnie, használnia a kombinációkat, egyszóval nagy iramot kell diktálnia, ahogy Maidana próbálta. Maidana nem olyan jó, mint Pacquiao, a kombinációival mégis sikerült többször zavarba hoznia Mayweathert. Ha fogadnom kellene, akkor inkább Mayweather pontozásos győzelmére tennék, de nagyon szoros meccset várok."

Természetesen szóba került a veretlenül visszavonulás lehetősége is, hiszen Joe Calzaghe-nak (46–0–0, 32) sikerült az a bravúr, ami még Floyd Mayweathernek (47–0–0, 26) is összejöhet.

„Őszintén szólva hatalmas nyomás nehezedik az emberre, miután a karrierje vége felé járva ráeszmél, hogy azon kevesek közé tartozhat, akik veretlenül vonultak vissza. Floyd karrierjének hamarosan vége, így szerintem nagy a nyomás rajta a mérlegében lévő 0 miatt, míg Manny nyugodtabb lehet, mert tisztában van vele, hogy ő az esélytelenebb, és szerintem még egy nagy meccs maradt benne" – összegzett Calzaghe.

www.profiboksz.hu

MINDENT AZ ÉVSZÁZAD MÉRKŐZÉSÉRŐL!
Las Vegasban május 2-án összecsap az elmúlt évtized két, súlycsoportoktól függetlenül legjobbnak tartott ökölvívója, a veretlen amerikai Floyd Mayweather (47–0–0, 26)és a Fülöp-szigeteki Manny Pacquiao (57–5–2, 38). A magyar idő szerint vasárnap hajnalban kezdődő gálát négy órától követheti nyomon élőben a Nemzeti Sport Online-on! A meccs tudósítása mellett figyelemmel kísérjük a közösségi oldalakat, azonnal beszámolunk a legfrissebb véleményekről, információkról, sőt olvasóink is pontozhatják a meneteket. Képek, videók, minden, ami Mayweather–Pacquiao – tartson velünk az évszázad mérkőzésén!
Eddigi írásainkat itt olvashatja, és a mérkőzésig folyamatosan jelentkezünk újabb beharangozókkal, kedvcsináló cikkekkel!
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik