A kis Mayweather „páncélként” védte apját a halálos lövéstől

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.04.30. 09:18
null
Mayweather–Pacquiao, az évszázad bokszmérkőzése (Fotó: Vice)
Floyd Mayweather Jr. május 2-án, szombaton szorítóba lép az évszázad bokszmérkőzésén, hogy hosszú várakozás után Las Vegasban megküzdjön Manny Pacquiaóval. Alább az amerikai ökölvívó életének 15 érdekes momentumát, történetét gyűjtöttük össze.

1. Mayweather szegény, ökölvívó hagyományokat őrző családban nőtt fel, négy testvérével osztozott egy hálószobán. Apja, idősebb Floyd Mayweather küzdött a legendás Sugar Ray Robinson ellen, két nagybátyja (Roger és Jefferson) közül előbbi két világbajnoki címig jutott és ő Floyd Mayweather Jr. jelenlegi edzője is.

Édesapja, idősebb Floyd Mayweather (Fotó: Telegraph)
Édesapja, idősebb Floyd Mayweather (Fotó: Telegraph)

SZAVAZÁS

Ön szerint ki nyeri a májusi Floyd Mayweather–Manny Pacquiao összecsapást?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

2. Kedvenc étele a japán ramen tésztaleves és nem szereti az előkelőbb, ötcsillagos éttermeket. Ha hot-dogot eszik, kerüli a mustárt és a ketchupot, a BBQ-szószt preferálja. Nem használ mikrohullámú sütőt.

3. Kedvenc filmje a Brad Pitt főszereplésével készült Trója.

4. Reggelente tíz percen át mos fogat.

5. Mayweather amint tudott járni, apja már le is vitte az edzőterembe. Hétévesen húzott a kezére először bokszkesztyűt.

6. Mayweather pici gyermekként szemtanúja volt, hogy egy rokon meglövi az apját. Sőt! A családi viszály odáig fajult, hogy Mayweather édesanyjának egy testvére pisztolyt fogott a bokszoló apjára, aki felkapta gyermekét és maga elé tartotta. „Ő a mindenem, a fiam. Ha meg akarsz ölni, akkor lőjj!” – mondta Mayweather apja, aki ezek után a lábába kapta a golyót.

Szeret hencegni hatalmas vagyonával (Fotó:  Instagram)
Szeret hencegni hatalmas vagyonával (Fotó: Instagram)
Szeret hencegni hatalmas vagyonával (Fotó:  Instagram)
Szeret hencegni hatalmas vagyonával (Fotó: Instagram)

7. Vagyonát 420 millió dollárra becsülik, az elmúlt három évben kétszer végzett a Forbes „leggazdagabb sportolók” listájának élén.

Tinédzserként gyakran járt Mike Tyson Las Vegas-i edzőtermébe, a Golden Gloves-ba (Fotó:  Telegraph)
Tinédzserként gyakran járt Mike Tyson Las Vegas-i edzőtermébe, a Golden Gloves-ba (Fotó: Telegraph)

8. Las Vegas-i edzőtermében engedi a szurkolóknak, hogy megnézzék tréningezés közben.

MAYWEATHER–PACQUIAO
Las Vegasban május 2-án összecsap az elmúlt évtized két, súlycsoportoktól függetlenül legjobbnak tartott ökölvívója, a veretlen amerikai Floyd Mayweather (47–0–0, 26) és a Fülöp-szigeteki Manny Pacquiao (57–5–2, 38). A magyar idő szerint vasárnap hajnalban kezdődő gálát négy órától követheti nyomon élőben a Nemzeti Sport Online-on! A meccs tudósítása mellett figyelemmel kísérjük a közösségi oldalakat, azonnal beszámolunk a legfrissebb információkról, véleményekről, sőt olvasóink is pontozhatják a meneteket. Képek, videók, minden ami Mayweather–Pacquiao – tartson velünk az évszázad mérkőzésén!
Eddigi cikkeinket itt olvashatja, és a mérkőzésig folyamatosan jelentkezünk újabb beharangozókkal, kedvcsináló cikkekkel!

9. Hatalmas vagyonából dollár százezreket fordít jótékonyságra, hogy hátrányos sorsú családokat segítsen otthonhoz jutni.

10. A többszörös világbajnok, profi pályafutása során még veretlen Mayweather legutóbbi vereségét 1996-ban, az atlantai olimpián szenvedte el a bolgár Szerafim Todorovtól az elődöntőben.

11. Felkészülési időszakban napi 1000 felülést végez. Manny Pacquiao ennél két és félszer többet.

12. Megszállott sportfogadó, gyakran fogad több százezer dollárral egy-egy sporteseményre. Fogadásait büszkén mutatja meg a Twitteren és az Instagramon. 2012-ben 4.3 millió dollárt keresett sportfogadással.

A beceneve Money, azaz Pénz (Fotó: Buzzfeed)
A beceneve Money, azaz Pénz (Fotó: Buzzfeed)

13. Nem csak bokszolni jár a ringbe. 2008-ban és 2009-ben is feltűnt a WWE (World Wrestling Entertainment) pankrátor szervezet show műsorában, ahol egyszer ellenfele (Big Show) orrát is eltörte. Fellépéseiért állítólag 20 millió dollárt kapott, de ezt az információt hivatalosan nem erősítették meg.

14. Többször állt bíróság elé testi sértés vádjával. Felfüggesztett büntetések után 2012-ben hat hónap börtönre ítélték korábbi élettársa, Josie Harris bántalmazásáért. Az ítéletből ténylegesen 90 napot kellett a rácsok mögött töltenie.

Kattant a bilincs (Fotó:  Buzzfeed)
Kattant a bilincs (Fotó: Buzzfeed)

15. Jó barátságot ápol a közvélemény által „gyűlölt” posztárral, Justin Bieberrel, aki a hírek szerint Mayweather kísérője lesz a Pacman elleni csúcsmeccsen, a bevonulás másodperceiben világbajnoki öveinek hordozója lesz.

Mayweather és Bieber (Fotó: Daily Mail)
Mayweather és Bieber (Fotó: Daily Mail)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik