Junior Witter a veretlen Timothy Bradley ellen védheti meg övét

Vágólapra másolva!
2008.05.10. 11:02
Harmadik alkalommal védheti meg a Bokszvilágtanács (WBC) kisváltósúlyú világbajnoki címét az angol Junior Witter. Ellenfele szombat este a veretlen amerikai, Timothy Bradley lesz Nottinghamben.
Witter (balra) Amerika "meghódítására" készül
Fotó: Action Images (archív)
Witter (balra) Amerika "meghódítására" készül
Witter (balra) Amerika "meghódítására" készül
Fotó: Action Images (archív)
Witter (balra) Amerika "meghódítására" készül

A 34 éves brit Junior Witter (36-1-2, 21 K. O.-T. K.O.), a boxrec.com ranglistáján Ricky Hatton mögött másodikként rangsorolt bunyós, az új generáció egyik képviselője, az amerikai Timothy Bradley (21-0-0, 11) ellen bokszol szombat este Nottinghamben.

A 24 éves kihívót csupán a 24. helyre rangsorolja az internetes portál. Ugyanakkor Bradley nem rutintalan, bokszolt már többek között Andre Ward vagy éppen Juan Diaz ellen is, igaz még amatőrként. Akkoriban többször átruccant Európába, profiként viszont még nem hagyta el Amerikát.

A címvédő, Witter meccsét hosszú ideje nem közvetítette amerikai tévétársaság, ez alkalommal viszont igen.

A brit szándéka, hogy betörjön a tengerentúli piacra, márpedig ahhoz ismertségre van szükség. Eddig csupán egyszer bokszolt "odaát", Lovemore N´dou ellen Las Vegasban, s pontozással győzött. Bradley - akinek nemes egyszerűséggel "Sivatagi vihar" a beceneve - pedig világbajnoki címmel akar befutni.

"Ha a legjobb akarsz lenni, a legjobbat kell legyőznöd" - nyilatkozta a kihívó, majd hozzátette: "Olyan gyors vagyok, hogy Witter azt hiszi, két Bradley ellen kell harcolnia." Mit lehet erre mondani? Csak el ne tévedjen a sherwoodi erdőben...

Május 24-én kisváltósúlyban a brit Ricky Hatton is visszatér. A váltósúlyban Floyd Mayweathertől elszenvedett veresége után: a mexikói Juan Lazcano ellen bokszol Manchesterben.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik