Profi boksz: Bradley nem nyert az argentin exfutballista ellen

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.12.14. 06:46
null
Mind a három pontozó másképp látta Bradley (balra) és Chaves meccsét – a vége döntetlen (Fotó: ESPN/ Getty)
A váltósúlyú amerikai Timothy Bradley (31–1–1, 12 K.O.) az áprilisi, Manny Pacquiao elleni vereséget követően az argentin Diego Chaves (23–2–1, 19) ellen döntetlennel tért vissza ringbe a Las Vegas-i gálán.

 

A súlycsoportoktól független rangsorban még mindig 5. helyen jegyzett amerikai Timothy Bradley először lépett ringbe azt követően, hogy a Manny Pacquiao elleni második meccsen áprilisban elveszítette a veretlenségét. A Top Rank gáláján ellenfele a pályafutása során két vereséget szenvedő argentin Diego Chaves volt, aki korábban futballozott is, a Vélez Sarsfield ifjúsági csapatáig jutott.

A mérkőzés első felében Bradley leállt verekedni Chavesszel, többet ütött és többet is talált. Elsősorban felütésekkel és horgokkal operált. Olykor-olykor az argentin is bevitt ugyan egy-két egyenest, de nem tudott dominálni.

A hatodik menettől valamivel kevesebb volt az ütés, Brdaley visszaállt „eredeti" stílusára, igyekezett elmozogni ellenfele elől, és gyors kontraakciókra épített. Ezek azonban nem mindig voltak pontosak, és Chavesnek több volt a tiszta találata, mint korábban.

Ezzel együtt a meccs egészét tekintve Bradley tűnt meggyőzőbbnek, de a pontozók többsége nem így látta. A háromból egy döntnök Chaves, egy Bradley mellett tette le a voksát, egy pedig döntetlenre adta a meccset, ami így döntetlennel is zárult.

Az összecsapással ezzel együtt, ha szakmailag nem is, anyagilag Bradley lett gazdagabb, ugyanis kétmillió dollárért lépett ringbe, míg Chaves ehhez képest elenyésző összeget, 35 ezer dollárt vághat zsebre.

KHAN GYŐZELME ALEXANDER ELLEN

A Bradley–Chaves találkozó mellett egy másik gálán, egy ugyancsak váltósúlyú összecsapáson találkozott Las Vegasban a brit Amir Khan (30–3–0, 19) és az amerikai Devon Alexander (26–3–0, 14). A Golden Boy gála főmérkőzése taktikus csatát hozott. Óvatosan kezdtek a felek, de hamar kirajzolódott, hogy Khan sebessége komoly feladat elé állítja majd Alexandert.

Khan kihasználva hosszabb karjait, kívülről dolgozott, míg Devon próbálta megkontrázni ellenfele támadásait. Alexander taktikája nem működött, illetve csak nagyon ritkán, hiszen Khan fegyelmezett tudott maradni és rendre megelőzte amerikai riválisát, aki a mérkőzés közepétől jóformán csak a kiütésben bízhatott.

A taktikai háborút végül Khan király (ez a beceneve is a britnek), nagy fölénnyel, egyhangú pontozással (119:109,118:110,120:108 ) győzte le Devon Alexandert.
Ugyanezen a gálán a szintén váltósúlyú, a WBA ideiglenes bajnoki övét birtokló amerikai Keith Turman (24–0–0, 21) hasonlóan sima, egyhangú pontozással nyert az olasz Leonard Bundu (31–1–2, 11) ellen.

www.profiboksz.hu

 

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik